[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez wes w 11 Sie 2010, 20:20

Pathetic_Ripper napisał(a):@Wes no zlituj się bracie... :facepalm: Ile ten biedny Naznaczony ma nosić na barkach? Tonę?! Dwie?!!

Kuffa, znowu zapomniałem :E Dziękujemy, zapraszamy ponownie :E

nie chodzi mi ile się nosi , tylko dlaczego wypada
wes
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2010, 23:29
Ostatnio był: 18 Cze 2011, 10:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MOS w 11 Sie 2010, 20:35

Co do Kosti i jego schowków są to tak "nudne i mało ciekawe" zadania że gościa na starcie kompletnie olałem.
No ale jak widać muszę się tymi kluchami z olejem zająć aby zaliczyć zadanie lolz.

Co do kocich łbów, no to zajefajnie kilka wcześniej sprzedałem i kilka teraz, save nie mam i nie zamierzam się cofać. Następny debilizm moda który skutecznie utrudnia kontynuowanie gry.

Pathetic_Ripper
co do szukania, szukałem coś tam znalazłem ale nigdy wcześniej nic nie ruszałem w plikach gry to też nie wieszajcie na mnie psów. Powoli się wczuwam co i jak... po skończeniu soli(daj Boże) jeszcze sam moda zrobię hehehhe ale lolz.

I tak mam już powoli dość tego ciągłego bezsensownego latania po jedną pierdołę 10 map wstecz tylko po to aby otrzymać następny nic nie warty art czy 1000ru.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez stalker51 w 11 Sie 2010, 20:48

@ Cycu : Był bym wdzięczny za receptę tego szczególnego artefaktu i opis jak go w ogóle używać :)
@ Ripper : Owszem próbowałem w ten sposób ALE wybiłem wszystkie bandyty przeżył jeden łowca, i myślałem, że dostałem ten cały woreczek ale się myliłem. więc teraz szukam sposobu
@UP : kocie łby nie trudno znaleźć a jeżeli tak bardzo ich potrzebujesz to idź do X-18 z kilkoma modyfikatami na pasie posiedź tam i wyjdź to z połowy tych artów zrobi ci kocie łby. ( przynajmniej ja tak miałem)
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 20:55

MOS napisał(a):co do szukania, szukałem coś tam znalazłem ale nigdy wcześniej nic nie ruszałem w plikach gry to też nie wieszajcie na mnie psów

@MOS nikt na Tobie niczego nie powiesił, a już zwłaszcza canis lupus f. familiaris syn. canis familiaris, canis lupus familiaris – ssaka drapieżnego z rodziny psowatych, udomowionej formy wilka szarego, czyli, potocznie mówiąc, psa :wink: Przeciwnie - podałem Ci nazwy członków, iżbyś mógł je sobie do woli nabywać u rozlicznych przedstawicieli zawodu kupieckiego :E

MOS napisał(a):mam już powoli dość tego ciągłego bezsensownego latania po jedną pierdołę 10 map wstecz tylko po to aby otrzymać następny nic nie warty art czy 1000ru.

Więc nie bierz zadań typu "przynieś mi lodzik a ja ci w zamian dam paczkę chipsów" to i się nie nabiegasz :wink:

MOS napisał(a):Co do kocich łbów, no to zajefajnie kilka wcześniej sprzedałem i kilka teraz

Jak już zapewne zauważyłeś artefakty w Soli mają tendencję do zachowań regresywnych więc okaż tylko cierpliwość a z pewnością staniesz się szczęśliwym posiadaczem kilku błyszczących czaszek przedstawicieli felis catus, felis silvestris catus lub felis (silvestris) domesticus czyli udomowionego gatunku małego, mięsożernego ssaka z rzędu drapieżnych z rodziny kotowatych, w skrócie - kotów :E

MOS napisał(a):save nie mam. Następny debilizm moda który skutecznie utrudnia kontynuowanie gry

Powiem tyle, że w przypadku Soli nie posiadanie dziesiątków save'ów jest, mówiąc oględnie, lekkomyślne, a użycie słowa "debilizm" zgoła nie przystaje do sytuacji... :wink:

Dziękujemy, zapraszamy ponownie :E
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper 11 Sie 2010, 21:29, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Delat w 11 Sie 2010, 20:56

@Pathetic_Ripper oto link w plikami, z góry bardzo Ci dziękuje za pomoc :) Może faktycznie coś źle robię lecz jak dotąd nie potrafię dojść do tego co.

http://sendfile.pl/15719/actor.ltx,_inventory_sect.ltx,_ded_moroz.script_i_drrr.script.zip
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 20:58

@stalker51 dziś już pisałem w temacie, że żeby quest był zaliczony MUSI przezyć Sepator czy Separator czy Sekator czy jak mu tam kuźwa na imię i jego jeden kumpel. Inaczej nie da rady.

Za ten post Pathetic_Ripper otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Delat.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez utak3r w 11 Sie 2010, 21:06

MOS napisał(a):Co do kocich łbów, no to zajefajnie kilka wcześniej sprzedałem i kilka teraz, save nie mam i nie zamierzam się cofać. Następny debilizm moda który skutecznie utrudnia kontynuowanie gry.

You've made my day! :E dzięki Ci za to...
Człowieku, zastanów się czasem, co piszesz. Nie podoba Ci się quest, to go nie rób. I nie używaj słowa "debilizm" w stosunku do czegoś, co Ci się nie podoba - "bo tak" :facepalm:
Odpuść sobie grę... po co mamy czytać dalsze Twoje wypowiedzi w tym samym stylu.

wes napisał(a):nie chodzi mi ile się nosi , tylko dlaczego wypada

To czytaj posty, dzisiaj padło już rozwiązanie - nie po raz pierwszy, zresztą.
A co do wypowiedzi Rippera... no ma chłop rację - co to za gra, z plecakiem (lol!) wyładowanym prawie toną stuffu :facepalm:
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Delat w 11 Sie 2010, 21:13

W końcu !:D Udało się, kminiłem.. kminiłem i zmieniłem wartość 500 na 900 i działa :D Choć jak mam 550 przy sobie to jestem już obciążony... ale nie wyrzuca mi ekwipunku :D

Ripper - Dzięki za pomoc ;)
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 21:20

Zamień na te które Ci podesłalem to i męczyć się nie będziesz...

Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez stalker51 w 11 Sie 2010, 21:44

@ riper

Robiłem tego quest 3 dni wcześniej :)
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 22:16

stalker51 napisał(a):@ riper
Robiłem tego quest 3 dni wcześniej :)

No to kuźwa nie zaliczyłeś i poszedłeś pogwizdując dalej jakby nigdy nic? :P Wyznając taką filozofię możesz sobie zamykać drogi do kolejnych questów...

Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez utak3r w 11 Sie 2010, 23:09

Pathetic_Ripper napisał(a):Wyznając taką filozofię możesz sobie zamykać drogi do kolejnych questów...

Jakby rzekł kolega MOS: kolejny debilizm tego moda :E

Taka uwaga na boku, bo już i pod kierunkiem swojego moda słyszałem podobne zarzuty:
Najpierw ludzie płaczą, że chcą gry "nieliniowej", ale potem się okazuje, że tak naprawdę, to nie mają oni pojęcia, co to znaczy tak naprawdę - i gdy już dostają do ręki taką grę, to... znów płaczą. Dlaczego? Bo tak naprawdę, to oni chcą i owszem, jak najbardziej liniowej gry, tylko sobie z tego sprawy nie zdają.... idzie się czasem załamać - no ale to już takie ryzyko związane z przebywaniem na forum, na którym 80% użytkowników to dzieci poniżej 15-go roku życia.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości