[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez adziu_92 w 14 Sie 2010, 19:36

Ok dzięki za info. Ostatnio zacząłem używać Skróconego automatu striełoka i okazało się, że oprócz fajnego wyglądu jest bardzo praktyczny-celny, cichy, mocny i co ważne jest pod slot na pistolety, także polecam.
I mam male pytanko-mam wziąć od Archary komputer dla naukowców i idę na miejsce, ale go nie ma. Mam kontynuować inne nitki fabuły żeby się pojawił?
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez stalker51 w 14 Sie 2010, 20:43

Z kolei ja mam inne pytanie.
Od jakiegoś czasu mam takie nie miłosiernie gargantuiczne lagi, że po prostu nie mogę grać.
Nie wiem przez co to, ale może znajdzie się jakiś sposób żeby to okiełznać.
Jeżeli to wina silnika graficznego bo jest przeciążony to proszę nie mieszać mnie od razu z błotem bo jak wszyscy wiedzą na moddingu itp. się nie znam :P
Widziałem, że pathetic ripper wypuścił jakąś łatkę ułatwiającą grę ale było tam, że trzeba zacząć nową grę a tego bym nie chciał bo jestem już daleko w fabule :)
Za wszelkie wskazówki dzięki a jeżeli zadziałałem tym postem komuś na naerwy to przepraszam :|

P.S. wskazówki z FAQ czytałem.

EDIT : Teraz Buguje mi zawsze kiedy próbuję zapisać quick save'a
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 14 Sie 2010, 21:35

stalker51 napisał(a):wskazówki z FAQ czytałem.
buguje mi zawsze kiedy próbuję zapisać quick save'a

Image

@stalker51 tyle w kwestii czytania pierwszego posta i quick save'ów... Co do mulenia i całej reszty, tarć silnika i temu podobnych - chyba jednak powinieneś zastosować się do sposobów omówionych w pierwszym poście i w całym temacie, choćby miało to skutkować rozpoczęciem nowej gry...

P.S. Moje nerwy pozostały nietknięte :wink:

EDIT:
A nie dokładałeś żadnych dodatków w międzyczasie? Bo skoro piszesz, że dobrze było ale od jakiegoś czasu się usrało, to coś może byc na rzeczy :wink:
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 14 Sie 2010, 21:43, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez stalker51 w 14 Sie 2010, 21:40

Cieszę się chociaż z twoich nerwów ;)
A co do bugów... chyba jednak będę musiał zaczynać od nowa :mad: a już myślałem, że uda mi się tego uniknąć...
No cóż jak trza to trza :|

EDIT : Gram tylko z inteligentnym wypadaniem części mutantów i slotem na 21 artów aha i jeszcze te wszystkie balansy.
Ostatnio edytowany przez stalker51, 16 Sie 2010, 11:18, edytowano w sumie 1 raz

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez jaras76 w 14 Sie 2010, 23:54

Najlepiej to przygotować gamedate wraz z wszystkimi balansami,pierwszy post to skarbnica wiedzy.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 3

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 15 Sie 2010, 03:08

Witam. Mam taki problemik. Jak używam takiego urządzenia jak BIORADAR na wykrywanie różnych form życia, to co jakiś czas witam pulpit,a tak wygląda błąd.

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function      : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line          : 172
[error]Description   : XML node not found
[error]Arguments     : target_dot_26

Wcześniejszych postach przeczytałem chyba coś na ten temat, chodziło o zamianę jakiś tekstur,ale nie mam pojęcia o jakie tekstury chodzi :?: :?: :?: Proszę o wyszczególnienie co trzeba poprawić,zamienić.
I jeszcze jedna sprawa. W Magazynach wojskowych jak przechodzę do innej lokacji to za każdym razem wyrzuca mnie do pulpitu i tak samo jest w Labiryncie. :( Jak z tym problemem sobie poradzić?

Uwagi moderatora:

logi w Code - Matrix
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 17 Maj 2016, 23:13
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Sie 2010, 08:47

.D.u.c.h. - M.K napisał(a):Witam. Mam taki problemik. Jak używam takiego urządzenia jak BIORADAR na wykrywanie różnych form życia, to co jakiś czas witam pulpit,a tak wygląda błąd.

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function      : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line          : 172
[error]Description   : XML node not found
[error]Arguments     : target_dot_26

Wcześniejszych postach przeczytałem chyba coś na ten temat, chodziło o zamianę jakiś tekstur,ale nie mam pojęcia o jakie tekstury chodzi :?: :?: :?: Proszę o wyszczególnienie co trzeba poprawić,zamienić.

Chłopie, co z tobą?! Poniżej Twój post sprzed trzech dni! Odpowiedź dostałeś już w temacie, sam Ci jej udzieliłem, poza tym jest jak wół w pierwszym poście!

Image
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez stalker51 w 15 Sie 2010, 17:07

Taki mały off - top.
Wiem skąd Archara wziął ten pomysł z Czasem grozy o 22:00.
Jeżeli ktoś oglądał film ,,Silent Hill" to wie, że tam też było coś takiego, dokładnie te same syreny ostrzegawcze i te same efekty.
Ciekawostka, czy można później jakoś znaleźć tych cwanych naukowców co włączają "czas grozy". :)

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez MOS w 15 Sie 2010, 19:17

Szybkie pytanko, jak "zniknęły" mi przejścia z ATP do Prypeci i chyba na wysypisko to zablokuje się jakaś droga(zadania) na nowe mapy daj my na to niezbadany teren, czerwony las(przykład taki) bo właśnie coś takiego mam.
Nie wnikam co się stało czy co, już ich nie mam. Gadanie z postaciami które mi je dały nic nie daje.

Czy = się to komciowi/zablokowaniu gry? Bo wiem już że plecaka dla doktorka nie odzyskam jak nie mam przejścia z ATP do prypeci itp...
Mam tylko 1 na kordon, save nie mam i od nowa gry nie zamierzam zaczynać.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez stalker51 w 15 Sie 2010, 20:21

Nic takiego raczej nie powinno się zdarzyć aczkolwiek tylko moją odpowiedzią się nie sugeruj, poczekaj aż napiszą coś inni. :)

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez adziu_92 w 16 Sie 2010, 18:45

Pytałem wcześniej co zrobić, aby pojawił się Archara i problem rozwiązał się sam- wystarczyło wziąć od Dana zlecenie na przesyłkę z Agropromu(atak na bazę wojska) i tam pojawiał się Archara.

BTW. Po przeczytaniu posta MOS'a wynika jedna rzecz-trzeba robić częste save'y z menu głównego lub z konsoli. :|
Awatar użytkownika
adziu_92
Stalker

Dołączenie: 02 Lip 2010, 08:10
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 16:51
Kozaki: 2

Postprzez Polako w 16 Sie 2010, 22:29

Ma ktos moze zapis zaraz po wykonaniu glownego zadanie z Cienie Czarnobylu, lub troche dalej??4 raz zaczynam gre i strasznie denerwujace jest zalatwianie wszystkiego jeszcze raz a chce pograc dalej w Soljanke.

To moje mody:
Spolszczenie RC1
Wszystkie Balanse z wyjatkiem Czesci cial mutkow
Oryginalny HUD
No time for task
Optymalizacja by Pathetic Ripper

Jak sie nie myle to tylko Optymalizacja wymaga nowej gry, wiec tylko ten musi miec osoba z zapisem.

i jeszcze jedno gdzie znajde Dana?? Nie wsciekajcie sie jesli glupie pytanie ale poprostu jak gram nie zwrocilem uwagi na ta postac. Bo na poczatku gry dostaje ze ginie Jurij? i mam pogadac z Danem.
Polako
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2010, 05:13
Ostatnio był: 29 Wrz 2011, 11:26
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości