Operation Flashpoint

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Operation Flashpoint & OF: Dragon Rising

Postprzez dorian w 22 Wrz 2009, 09:02

Odnośnie filmu j/w, bo w grze jeszcze nie wiadomo jak to finalnie będzie .
Jedno, co mnie trochę osłabia. Oni do nas walą, ale jakoś tak wszędzie dookoła i trafić jakby nie mogą, a my w nich raz, czy dwa i po sprawie, dalej naprzód. Jak ciemno, to mamy super noktowizory, a oni nie? Spluwy też nie za mały odrzut mają? No, ale w samej grze pewnie jednak będzie lepiej.
Akcja fajna i tak kupię of kors.

Bo misje już nie będą takie trudne jak w jedynce, w pierwszej bitwie (misji) to było jak dla mnie trudno,byle jaka kulka od ruska mogła zabić

Dla mnie to jest fajne. Trudne, czyli wyzywające misje, bez wroga fajtłapy, i który też umie strzelać.

EDIT:
Za benchmark.pl:
Już dziś swoją amerykańską premierę ma najnowsza odsłona kultowej już serii Operation Flashpoint zatytułowanej Dragon Rising. Z tej też okazji firma Codemasters, w której wewnętrznych studiach powstała ta produkcja, udostępnił jej specjalny, premierowy zwiastun. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do oglądania:

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Operation_Flashpoint_Dragon_Rising__premierowy_zwiastun-23985.html

W czwartek 08.10.09 ma pojawić się na półkach sklepowych u nas.
EDIT 2 :
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Optymalne_karty_graficzne_do_Operation_Flashpoint_Dragon_Rising-2419.html
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Postprzez monolit1935 w 26 Gru 2009, 20:38

jeszcze nie tak dawno dyskutowałem z jednym z userów na temat OF-DR i Army 2
po znakomitej 1 spodziewałem się czegoś lepszego a jednak złe wydawanie rozkazów grafika utrzymana w masakrycznie ciemno - burej tonacji i wymagania sprawiły że to arma wskoczyła na 1 miejsce mojego ''symulatora pola walki '' :|
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez SaS TrooP w 26 Gru 2009, 23:17

No i po prostu wzorowo. Już prawie cale ofp2.pl się nawróciło :D
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 14

Postprzez SaS TrooP w 27 Maj 2010, 22:30

Panowie i Panie!
Jako, że w miesiącu czerwcu, 9 i 8 lat temu wydano Operation Flashpoint: Cold War Crisis a rok później dodatek Resistance, obchodzimy już niemal pełną rocznicę.
Jako fan nie mogę przejść obok takiej daty (i takiego forum) obojętnie!

Przez cały czerwiec, i być może początek lipca będę organizował wieczorki w OFP. Graćbędziem na następująćych addonach:
WW4 Mod by Sanctuary
Animacje do moda
To jest podstawa, bez tego ani rusz. Poza tym wersja rozszerzona:
Nogowiańska Piechota w wersji 3.4 (bez samolotu)
Nogowiańska pustynna piechota w wersji 1.1
Nogowiańskie lekkie pojazdy

Te 3 addony wymagają modu JAM3, który jest podany w jednym z niusów!

Grać będziemy w każdą sobotę wieczorem, wrzucać też będę spis misji. Gramy coopy i e.w inteligentne TvT, zależy, czy znajdą się chętni.

Wymagane posiadanie oryginalnego OFP:Resistance w wersji 1.96 oraz komunikatora głosowego jak TS3 (TS2 od biedy ujdzie). Bez mikrofonu grać można, ale nie można dowodzić i mimo wszystko należy być na TSie, żeby słyszeć innych.
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez Bambosz107 w 14 Lip 2010, 23:35

Zainstalowałem OF Dragon Rising, żeby porównać go z Armą 2. Moje odczucia są mieszane: z jednej strony kapitalny FPS, z drugiej wnerwiające animacje, sposób poruszania się po mapie, wydawanie rozkazów. Generalnie widać, że Arma to prawdziwy symulator, natomiast OF jest grą udającą symulator. Poprzednia część Operation Flashpoint miażdży dwójkę i jest na podobnym poziomie co ArmA 2. To moja opinia, nie chcę urazić żadnego fana tej gry :wink:
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Znajomy w 17 Sie 2010, 11:37

Panowie czy ktoś jeszcze pyka w starego Flashpointa chętnie pogram. Tylko gorzej z TS'em choć słuchać bym jeszcze mógł. :E
Powiedzcie jaką wersje czy jakie mody dać do tego :E
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Znajomy
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 11:14
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 15:04
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 7

Postprzez per-kac w 17 Sie 2010, 11:43

Ja gram w Flashpointa, chętnie pogram, ale oddałem płytkę kumplowi ;)

Uwagi moderatora:

Więc po co piszesz? - xKoweKx
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez lukasz638 w 13 Paź 2010, 13:07

Tak się złożyło Dragon Rising kupiłem omamiony możliwościamy tej gry (wydawanie rozkazów, ogromne obszary na których toczymy bitwę a także pare innych rzeczy). Generalnie gra jest jest całkiem w porządku, ale podczas rozgrywki dobijały mnie dwa niedociągnięcia:
1. Akcja gry toczy się na dość dużym obszrze co należy zaliczyć na+. Niestety broń w naszym ekwipunku często nie posiada celownika ani kolminatora przez co zmuszeni jesteśmy używać broni wyłącznie ze szczerbinką dodając do tego odległość wymiany ognia sporo amunicji wywalamy nie w przeciwnika ale w elementy otoczenia lub ziemię.
2. Jak już wspomniałem obszar po którym się poruszamy jest rozległy a pojazdów jest jak na lekarstwo(no może przesadzam)
To by było tyle z minusów, nie będe opisywał głupoty moich towarzyszy bo to dotyka większość gier.
Generalnie gra jest świetna: poziom trudności wg. mnie jest świetnie zbalansowany przez co nie przechodzimy gry na Rambo tylko rozsądnie planujemy przebieg bitwy. Do uśmiercania przeciwników oddano nam sporą ilość różnej broni począwszy od snajperek a skończywszy na pistoletach.
Ale to nic w porównaniu z przechodzeniem gry przez internet z kolegami lub innymi graczami.
Wg. mnie gra jest warta wydania tych kilkudziesięcu złotych.

Za ten post lukasz638 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative SaS TrooP.
Awatar użytkownika
lukasz638
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2010, 12:41
Ostatnio był: 18 Lut 2025, 15:56
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 9

Postprzez SaS TrooP w 13 Paź 2010, 21:46

Jak to rzekł Mickiewicz w balladzie "Romantyczność": Duby smalone bredzisz! :E

1. Akcja gry toczy się na dość dużym obszrze co należy zaliczyć na+. Niestety broń w naszym ekwipunku często nie posiada celownika ani kolminatora przez co zmuszeni jesteśmy używać broni wyłącznie ze szczerbinką dodając do tego odległość wymiany ognia sporo amunicji wywalamy nie w przeciwnika ale w elementy otoczenia lub ziemię.

To ostatnia rzecz jaką bym do niedociągnięć zaliczył...

2. Jak już wspomniałem obszar po którym się poruszamy jest rozległy a pojazdów jest jak na lekarstwo(no może przesadzam)
To by było tyle z minusów, nie będe opisywał głupoty moich towarzyszy bo to dotyka większość gier.

Widzimisię autora misji, nie wada gry.

Generalnie gra jest świetna: poziom trudności wg. mnie jest świetnie zbalansowany przez co nie przechodzimy gry na Rambo tylko rozsądnie planujemy przebieg bitwy. Do uśmiercania przeciwników oddano nam sporą ilość różnej broni począwszy od snajperek a skończywszy na pistoletach.

3x mniej niż w Armie, do tego całość można przejść na Rambo, jak np. pierwsza misja, gdzie AIki na Weteranie nie trafiają w stojącego na środku pola hamerykańca, czytaj ciebie.[/quote]
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez PrzemoC w 14 Paź 2010, 10:25

Eh, znowu się zaczyna....
OFP po Resistance i CWC to tylko sprzedawanie gry pod znana marką...
Jak dla mnie Dragon Rising zkończył się w momencie, gdy na trailerze usłyszałem:
"As you can see, I'm hurt in my head... It's nothing serious, but I'm Bleeding badly!"

...a w momencie gdy zaczyną się taki "Zbalansowany poziom trudności" i "Realizm", symulacja",
kończy się OFP. Bynajmniej dla mnie i ludzi, którzy na CWC i Resistance zjedli młodość i zęby.
Nie grałem w Armę pierwszą, skoczyłem od razu z OFP na Armę II. Teraz widzę, że gra jest
świetną kontynuacją. Próbowałem parę razy wrócić do OFP, ale nie dałem rady :wink:
W dwa miesiące wygrałem więcej niż w Stalkera przez rok. Poza tym, DR jest modowalny,
w zerowym stopniu. W pierwszym OFp i Armie II sam nawet tworzę addony i misje.
Edytor? W kontynuacji go nie będzie, a obsługiwał 63 jednostki max.
W OFP:CWC mogło ich być maksymalnie... 3024. Zobacz, jak okrojony jest ten gniot
względem pierwowzoru serii. To tak, jakby wykupiono prawa do serii Colin McRae Rally,
a wydano pod tym tytułem Maluch Racer. Albo sprzedano ci czekoladę z zawiniętym w folię
aluminiową g*wnem.
Smacznego - ja OFP:DR i kolejnych gniotów nie skosztuje. A już na pewno nie godzę
się na nazywanie tego symulatorem.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez KoweK w 14 Paź 2010, 10:38

W Dragon Rising jest najnormalniejszy edytor, tylko chyba niezbyt zaawansowany... Btw. wychodzi kolejne OFP tym razem pod nazwą Red River. :D Więcej info na ofp2.pl.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Re: Operation Flashpoint - seria

Postprzez SaS TrooP w 14 Paź 2010, 17:30

CO do Red River mam narazie mieszane uczucia. To dalej ta nazwa, ta wredna nazwa Operation Flashpoint, ale:

- Brak możliwości moddingu
- Brak edytora misji
- Brak pojazdów pola lekkimi jak Humvee

Generalnie mnie cieszy. I w taka grę mogę zagrać. W strzelaninkę by Codemasters a la MoH czy Cod - jak najbardziej! W sumie to nawet bardziej jak pierwszy Far Cry, bo teren będzie większy. Ta gra mi nie przeszkadza, bo nie zrobi burdelu i podziałów w społeczeństwie jak uczyniła to jedynka.
Poczekamy, zobaczymy.
SaS TrooP
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości