Dead Rising 2

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Dead Rising 2

Postprzez KoweK w 10 Lut 2009, 23:27

Kiedyś dla pierwszej części tej gry chciałem kupić xbox'a 360, a teraz druga część jest zapowiedziana również na PC!

Kod: Zaznacz wszystko
W ostatnich dwóch tygodniach atmosfera wokół kontynuacji zmagań z umarłymi inaczej spod znaku Dead Rising wyraźnie się zagęściła. Najpierw dzięki redaktorom magazynu Famitsu dowiedzieliśmy się, że sequel wspomnianego tytułu jest planowany, później natomiast mieliśmy do czynienia z (nie)kontrolowanym wyciekiem do sieci czegoś, co prawdopodobnie jest trailerem Dead Rising 2. Teraz jednak wiadomo na pewno – Capcom pracuje nad drugą częścią gry, co też oficjalnie potwierdzili przedstawiciele firmy.

Akcja Dead Rising 2 przeniesie o kilka lat do przodu w stosunku do wydarzeń znanych z „jedynki”. Wirus, który sprawił, że zombie opanowały miasteczko Willamete nie tylko nie został pokonany, ale zaczął rozprzestrzeniać się po całym terytorium Stanów Zjednoczonych. Akcja rzuci nas do miasta Fortune City, będącego niegdyś mekką hazardzistów, a obecnie stanowiącego prawdziwą wylęgarnię zombie. Twórcy obiecują całkiem spore obszary, w których można będzie się rozprawiać z nieumarłymi, a także szereg nowych przedmiotów i broni, których do tego celu użyjemy.

Gra powstaje przy współpracy z kanadyjskim studiem deweloperskim, Blue Castle Games (m.in. The Bigs). Oczywiście w proces jej tworzenia zaangażowani są również członkowie zespołu pracującego nad pierwszym Dead Rising. Data wydania nowego projektu Capcom nie jest jeszcze znana, wiadomo natomiast, iż pojawi się on na PeCety oraz Xboxa 360 i PS3.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45073

Ja osobiście nie mogę się już doczekać:)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Re: Dead Rising 2

Postprzez Famiru w 11 Lut 2009, 14:12

Tak grałem w demko pierwszej części. Fajna gra ale później zaczęło mnie nudzić. W sumie było to demo :P. Ale gra jest cool. Można podnosić rzeczy np: Stojak z reklamą, rękę zombiego ( wbija się ją w łeb ). Druga część tej gry powinna być jeszcze fajniejsza. Czekam na premierę :P
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 30 Sie 2010, 13:25

Dawno nie odświeżałem... premiera coraz bliżej. :)

Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez utak3r w 30 Sie 2010, 13:42

Cholernie mocno rzuca się w oczy... ekran ładowania, który pojawia się dosłownie co chwilę :| Podoba mi się patent z wózko-śmietnikiem ;) Ogólnie... ot, taka lekka i prosta gierka odmóżdżająca.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez KoweK w 27 Wrz 2010, 21:08

Dzisiaj premiera na PC była chyba. :)

Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez lukasz638 w 29 Wrz 2010, 13:02

Pograłem w to trochę, ale denerwują mnie dwie rzeczy:
1. wszechobecne loadingi
2. większość misji (albo wszystkie-dopiero zacząłem) jest na czas. Nie jest to bardzo upierdliwe ale zabija możliwość swobodnej eksploracji, a co za tym idzie pędzimy przez większośc lokacji zastanawiając się czy zdążymy wykonać misje. Są to tylko moje spostrzeżenia więc polecam zwerywikować to samemu. Poza tym gra jest całkiem fajna.
Awatar użytkownika
lukasz638
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2010, 12:41
Ostatnio był: 18 Lut 2025, 15:56
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 9

Postprzez KoweK w 29 Lip 2011, 14:50

Wychodzi nowa część. Głównym bohaterem będzie Frank West (ten z jedynki).

Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości