Medal of Honor

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Medal of Honor

Postprzez Bambosz107 w 16 Paź 2010, 20:12

Kowek chyba już teraz dorwał jakiegoś moda na grafikę, skoro się nią tak zachwyca :P W Single grafa ssie, i to bardzo. Można powiedzieć, że gra wygląda jak 3-4 letnia produkcja (w końcu stareńki UE3 robi swoje). Multi już w tej kwestii jest trochę lepsze, choć i tak grywalnością nie ma co konkurować z BC2, a z MW2 to już w ogóle.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 16 Paź 2010, 21:58

Nie. Lubię fotorealistyczną grafikę. Dla mnie Half Life 2 z 2004 jest na mojej topce jeśli chodzi o grafikę, bo właśnie posiada fotorealizm a nie "bajeryzm" w postaci wyje*anego blooma, bump-mappingu i innych bzdetów, których nie widać w realnym świecie zbytnio. UE3 to właściwie taki plastikowy silnik... zdziwiło mnie, że MOH na nim się opiera, bo IMO w ogóle go nie przypomina.

Ale to już dyskusja o gustach. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Feniks w 17 Paź 2010, 11:54

(w końcu stareńki UE3 robi swoje)

Nie wie wiem co chcesz od samego silnika - na UE3 (albo i 3.5) wychodzi masa gier i wyglądają świetnie :wink:

Zresztą grafie Medala w SP nie mogę nic zarzucić, bo imo niczego jej nie brakuje po prostu. Są świetne modele postaci (naszych towarzyszy przynajmniej), BARDZO dobre efekty świetlne i niekiedy porażające widoki.
Miejscami cierpią jedynie tekstury, ale w momentach większej zadymy i tak nie zwracam na to uwagi.

Technicznie multi ma taką przewagę, że oferuje znacznie większe mapy (siłą rzeczy), ale z kolei korzysta już z innego silnika (Frostbite).
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2009, 16:22
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez meJKu w 17 Paź 2010, 11:58

Feniks napisał(a):
(w końcu stareńki UE3 robi swoje)

Nie wie wiem co chcesz od samego silnika - na UE3 (albo i 3.5) wychodzi masa gier i wyglądają świetnie :wink:

Kampania dla pojedynczego gracza jest na zmodyfikowanym Unreal Engine 3. Tryb wieloosobowy chodzi na silniku DICE. Swoją drogą może kupię MoH dla samego singleplayera... Niestety beta była dla mnie niegrywalna z powodu niskich FPSów, jednak do tej pory nie miałem problemów z grami na UE3 więc być może...
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:18
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Feniks w 17 Paź 2010, 12:00

Walnąłem się z tym silnikiem, ale poprawiłem ;-)
Wersja finalna działa nieporównanie lepiej od bety, ja sam zresztą póki co nie natknąłem się na żadne większe problemy. Mimo wszystko z finalną oceną multi nadal czekam, bo na dobrą sprawę dopiero teraz zaczyna się tłok na serwerach :)
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Re: Medal of Honor - seria

Postprzez KoweK w 17 Paź 2010, 12:06

Zmieniłem nazwę wątku, bo dlaczego mamy dyskutować tylko o najnowszej części? Grałem we wszystkie części MoHa (poza jedną) - właściwie to była moja pierwsza gra wojenna w życiu... Pamiętam jeszcze jak pogrywałem w to, a raczej próbowałem grać na zintegrowanym S3 Savage w Allied Assault... Ale przeżycia z Omaha Beach niezapomniane, żadna wojenna gra do tej pory wg mnie nie przebiła i wątpię by przebiła te momenty spędzone na przebijaniu się do bunkrów hitlerowców. :)

Teraz małe pytanko: nie miałem okazji zagrać w Pacific Assault. Czy ta gra jest warta zagrania? ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Nyguz w 17 Paź 2010, 13:47

Che Che :D . Pamiętam jak z ojcem grałem na Playstation 1 w Medaol of Honor Underground. Całą grę przeszliśmy.

Najlepsze było jak spaliliśmy czajnik :E

To było tak :P
Ojciec wstawił wodę na herbatę w czajniku i usiadł jak gdyby nigdy nic przed padem i TV. Odpalił grę a ja siedziałem i obserwowałem jak gra. Mieliśmy otwarte okno na oścież (mama była u koleżanki). Po godzinie coś zaczęło smierdzieć spalenizną, a tata powiedział, ze na pewno komuś coś się jara i przez okno smród wlatuje. Po chwili powiedział
"KUR*A CZAJNIK!"... :E

Rzuciliśmy się do kuchni, a plastikowa rączka czajnika pokładała się ku dołowi oblewając nie żółty lecz już brązowy czajnik :E

Podobnież było z kaszanką i to też przez tą samą część. :D

Wstawił ogromną kaszanę do garnka i zapomniał o niej. Wyciągnął z garnka kawałek wielkości kciuka :D

Brechtaliśmy się jak nigdy :P

Co do Pacific Assault - Fajna gra. Opłaca się przejść. Nic może nie spaliłem grając w nią, ale gra bardzo fajna. Gry są jak wino. Im starsze tym lepsze :wink: A zwłaszcza gry medal Of Honor. Żadne nie dało mi tyle radości ile Underground :D POLECAM !
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.

Za ten post Nyguz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez meJKu w 17 Paź 2010, 15:05

xKoweKx napisał(a):Teraz małe pytanko: nie miałem okazji zagrać w Pacific Assault. Czy ta gra jest warta zagrania? ;)

Dużo tracisz, jak dla mnie ta gra jest tak samo dobra jak Allied Assault. Świetnie zrobiona i zróżnicowana, a lądowanie na plaży... Klimat niczym z Omaha Beach. Koniecznie musisz zagrać ; )
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:18
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Feniks w 17 Paź 2010, 16:11

Pamiętam jak z ojcem grałem na Playstation 1 w Medaol of Honor Underground. Całą grę przeszliśmy.

Underground był moją pierwszą grą na własnym PSX, więc +1 do sentymentu.
Ostatnio ponownie zagrałem w pierwsze dwa klasyczne MoHy i pomimo oczywistej grafiki, nie postarzały się w ogóle. To samo tyczy zremasterowanego Frontline na PS3 - genialny klimat i muzyka Giacchino, jedne z najlepszych soundtracków (nie tylko growych) ever.

Do Pacific Assault mam dość mieszane uczucia, ale to raczej kwestia tego, że w temacie II WŚ zawsze bardziej interesował mnie inny front :P
Awatar użytkownika
Feniks
Stalker

Postprzez El Diablo w 17 Paź 2010, 19:12

Pierwszy Medal Of Honor zakupiony z moim nowiutkim PSX'em, tak w zasadzie na chybił trafił żeby w coś pograć na tym cudzie :wink: Ja pierdziele!! Zakochałem się w tej grze na maxa!! Żadna inna nie miała takiego klimatu wtedy! Zaliczyłem ją chyba z 7 razy i ciągle było mi mało, te spadające z faszystowskich łbów chełmy po postrzale, coś pięknego, szwagier który przyłaził tylko po to żeby potrzymać drżącego dual-shocka przy strzelaniu z ckmu, nic nie wymaże tych wspomnień, kiedy oglądam filmiki na YT to aż łezka się w oku kręci :wink: I to w jaki sposób ją straciłem... pożyczyłem ją razem z konsolą kumplowi i płyta wróciła w takim stanie że nic już nie dało się zrobić, żaden odtwarzacz nie był w stanie jej odpalić :(
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Kozaki: 53

Postprzez Pathetic_Ripper w 17 Paź 2010, 23:07

Taak... Odpaliłem grę i... wyświetliły się napisy końcowe... Krócej grałem chyba tylko w PacMan-a! :facepalm: Jestem niesamowicie zawiedziony tą odsłoną MOH, składającą się głównie z intro i outro, z niemal niezauważalnym gameplayem pomiędzy... Pomijam już samo osadzenie akcji w realiach Afganistanu czy innego koziego zagłębia - czyżby II-wojenne strzelanki odeszły już w niebyt? Fabuła zmajstrowana tylko po to, żeby jakoś usprawiedliwić kolejne misje ("misje" - jak to dumnie brzmi... ) System obrażeń - no żesz kurfa, po 2-3 postrzałach z kałacha (z 15-20 m. -wykładam się na plecki, trawka w zęby, chwilę pokontempluję chmurki na niebie i hopla! Jestem zdrów jak ryba! :facepalm: Akcje stealth tylko z nazwy: "stealth" - jeden z drugim posiadacz turbanu może wleźć nam na głowę nie zauważając naszej obecności a my możemy śmiało odlać się na ognisko w środku wrogiego obozu - i tak nie zauważą, nie ma obawy, najwyżej ktoś dorzuci drew do ognia... I tak z każdym elementem gry... :facepalm: Żeby nie przedłużać - moją ocenę gry mogę zawrzeć w dwóch słowach - jestem wkurfiony!

EDIT: I to potężnie!
EDIT2: Raz wyedytować posta w celu dania wyrazu mojemu fkurfieniu to stanowczo za mało - JESTEM FKURFIONY!
EDIT3: Byłem chyba nieco niesprawiedliwy w swoich negatywnych ocenach - jest jedna rzecz, która naprawdę mi się spodobała - bardzo fajne animacje logosów w intro - spójne, minimalistyczne, po prostu palce lizać! :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez James w 18 Paź 2010, 20:25

Właściwie mógłbym zacytować pierwsze zadanie z postu Pathetic_Rippera. Najkrótszy fps w który grałem.I najdroższy, biorąc pod uwagę czas zabawy. Po tej serii na prawdę można byłoby oczekiwać czegoś lepszego – za 130 zeta dostaje się grę w której:
1. istnieje tylko jedna słuszna ścieżka – tu już nawet nie chodzi o liniowość do bólu, miałem sytuacje w których skręcenie gdzieś w bok coby popodziwiać krajobrazy powodowało, że wspaniali towarzysze broni się zawieszali a mapę (uuuuaaaa mapę...) trzeba było powtarzać od nowa
2. błędy rodem z soljanki – brak tekstur terenu=podziwianie od dołu mapy – tyle, że soljanka jest darmowa
3. AI przeciwników rodem z hamerykańskich łesternów – banda indian atakuje z łuków pociąg. Teraz zagadka – grupa talibów wybiega z budynku i wpada wprost pod ogień km-u. Co robi następna grupa talibów? A następna?
4. można postrzelać z 3, góra 4 broni – z czego połowę i tak trzeba wymienić na starcie bo albo talibowie w swoje lniane koszule wplatają włókna kevlarowe albo szybkość ładowania shotgunów jest zadziwiająca albo wszyscy talibowie używają jednej i tej samej broni tylko ammo do niej przy sobie nie mają
5. rozgrywka jest... urozmaicona... – góra... jedna ścieżka... ooo dom, wchodzimy... jedna ścieżka bo się drzwi tak jakby nie otwierają... ooo jaskinia... trzy strzały, dwóch wrogów mniej (ew. odwrotnie, bo w tej grze można zapunktować za zabicie jednym strzałem dwóch wrogów – ja cię co za innowacja)... a na koniec mapy... uwaga niespodzianka... góra... jedna ścieżka... i tak w kółko
Fakt – filmiki i intra są fajne, ale jakbym chciał sobie obejrzeć film to bym sobie film kupił... Graficznie bez zachwytu, klimatycznie tak samo, za to grywalność zaje*ista... zaje*iście krótko się gra...
James
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2010, 18:00
Ostatnio był: 02 Cze 2011, 19:20
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości