Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez Pilot w 05 Paź 2010, 16:31

raz sam spróbowałem mieć takie uzbrojenie jak oni zginąłem z macki pijawki. i wprowadzić limit udźwigu dla NPC
raz przydarzyło mi się tak chciałem pobawić się w survival poszedłem do tartaku w nocy tam siedzieli stalkerzy pomagałem im walczyłem z mutantami, bandytami i zombi zabili stalkera przeszukuje go dalej bez zastanowienia weź wszystko
nagle z 60 kilo zrobiło mi się 150kilo stalker miał różne sprzęty a wiecie skąd je wziął zbędne sprzęty zostawiałem na pułkach w tataraku przy ognisku upychałem ak, żmije,IL,strzelby generalnie złom stalkerski i proszę

i tak jak pisałem wcześniej o pojazdach brakuje mi ich także elementu survivalu dział stacjonarnych takie rp którego nie można nieść ale można przenosić dajesz na przyczepę bryki i jedziesz i do tej przyczepy dajesz jakieś graty żeby się samemu nie przeciążyć

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative per-kac, Szpagin.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez Normandia w 07 Paź 2010, 00:22

Trochę poczytałem temat i muszę powiedzieć że wiele z propozycji znalazło się w modach. Ktoś pisał o zmianach pór roku, a ja mówię czemu nie końcu zona to nieprzewidywalne miejsce. Pogoda mogła by się zmieniać w miarę zbliżania do elektrowni, mogły by też występować anomalie obszarowe które by zmieniały pogodę. Większy teren to było by marzenie wystarczyło by tylko połączyć istniejące w jedną całość bez wczytywania. Mnie zadowoliły by różne zakończenia do zadań czyli coś na co miał bym wpływ. Przykładowo dostaję zlecenie zlikwidowania jakiegoś stalkera ale po odnalezieniu go zmieniam zdanie i puszczam go wolno, lub nie. W zależności od decyzji mógł by mi pomóc w jakimś innym zadaniu coś jak w Wiedźminie. Fajnie by było gdyby nasze działania miały wpływ na dalszą rozgrywkę. Przydało by się też urozmaicenie fabuły bo to co prezentują wszystkie dotychczasowe odsłony to tragedia. W zasadzie wystarczyło by zdobyć dobrą bron jakiś pancerz i możemy biec strzelać olać misje poboczne i ot cała fabuła. Można by było wprowadzić wybory moralne, większość i tak by to olała, ale znalazło by się kilku zapaleńców którzy przechodzili by grę po kilka razy żeby tylko sprawdzić jak podejmowane decyzję wpłyną na innych. I tak można by było zdobywać opinię honorowego samotnika, albo bandyty mordercy dla którego nie liczą się podstawowe wartości. Mieli byśmy swoich przyjaciół, którzy pomagali by w trudnych chwilach i masę wrogów pojawiających się w najmniej oczekiwanych momentach. Dodam że obecnie w podstawkach wszystkich części grając za którymś razem wiadomo w którym miejscu jest ilu wrogów, można by pokusić się o granie z zamkniętymi oczami nawet. Rozpisałem się i pewnie nikt nic z tego nie zrozumie tak jak gracze nie potrafią zrozumieć jak tak bardzo można było sp....dolić grę.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Grodzio w 12 Paź 2010, 14:37

niech pomyśle.... znisczenia? budowanie? łopata do kopania?(Menele{pijani stalkerzy} okopali się wokół baru-to by było dobre :P :E :) )latanie smigłowcami? możliwość przeniesienia do strefy za pomocą np: zdjęc(wizualizacja czy jakoś tak) swojego domu okolicy itp(nibyolbrzym w łazience :) )
Prawdziwym stalkerem nie jest ten kto chodzi po zonie-jest nim ten kto po niej chodzi i nie chce wracać.

Grodzio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Wrz 2010, 10:46
Ostatnio był: 03 Sty 2011, 14:35
Miejscowość: Armia Nachosów z Sosem Serowym
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez Porucznik Igi w 12 Paź 2010, 17:58

Pory roku hmmm.... pasowało by do STALKERA, ale barkuje mi czegoś. No racja mutantów. Chodzi o coś takiego ,że w każdą pore roku inny mutant pojawia się . Np. Pijawka zasypia... a tu budzi się do życie lodowa pijawka. Więcej osad stalkerów nie tak jak w zewie 1 na lokacje.
TO MUSI ZOSTAĆ ZMIENIONE NIECH STALKERZY MAJĄ INNE TWARZE !!! :wink:
Zew był najlpeszy i klimat musi zosatć. To tyle :D
Awatar użytkownika
Porucznik Igi
Kot

Dołączenie: 09 Paź 2010, 17:15
Ostatnio był: 07 Lut 2011, 18:44
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: -2

Postprzez PAnPandeMicalls w 14 Paź 2010, 14:41

To że do pewnego czasu gra polega nie tylko na chodzeniu za Strelokiem ale na kupowaniu, sprzedawaniu, wojnie frakcji. Jeżeli dojdzie się już do Magazynów wojskowych ( dotyczy czystego nieba) lub Muzgozwęglacza ( cień Czarnobyla) to się kończy a zaczyna pogoń. :mad:
Tata, Jaś i Małgosia na wakacjach (jedno piętrowe łóżko):
Tata: Ty Jasiu z Małgosiom będziesz spał na górze.
Jaś: Dobrze tato!
Małgosia: Zrobimy to Jasiu?
Jaś: Tak ale jak będzie za mocno to krzycz pączek, pączek...!
Małgosia:Ok!
...
Małgosia: Pączek, pączek, pączek!
Tata: Wpi*rdalać szybko te pączki bo lukier mi się na głowę sypie!
:E
PAnPandeMicalls
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 21:12
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 19:47
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: -6

Postprzez Axideus w 15 Paź 2010, 21:18

Przede wszystkim dwie rzeczy. Primo: Po raz setny powtarzam więcej dźwięków. Secundo: Powinno być dużo ale to naprawdę dużo trudniej o jakikolwiek sprzęt. Odnoszę wrażenie iż zona jest jak super market. Pełno w niej tatałajstwa wszelakiego rodzaju. Powinno być tak trudno by każdy się cieszył jak dziecko z nowego kombinezonu. A amunicja to powinien być larytas. Broń to w ogóle w dobrym stanie to tylko od handlarzy. Mniej stalkerów powinno być. Teraz to zona jest jak metropolia a nie strefa. Powinno być znacznie większe wyludnienie nie licząc baz stalkerskich. Nom to na razie na tyle...
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Postprzez Wilczan w 16 Paź 2010, 00:41

dodał bym niezaimplementowane jeszcze do tej pory karabinki szturmowe jaki PM'y na podstawie projektu Kałasznikowa. takie jak AKM, AKMS, "Bison", AK, AKs. większa różnorodność kalibrów była by większym urozmaiceniem rozgrywki jak i czynnikiem tę rozgrywkę utrudniającym.

Brak mi też G3, M14, M249, PM-63 "Rak", TT, długo by wymieniać... owszem brak też kolimatorów produkcji radzieckiej/Rosyjskiej, latarek "taktycznych", oraz możliwości tworzenia własnego sprzętu ze znalezionej broni/pancerzy przy użyciu Artefaktów. moje zmiany w stalkerze to była by czysta kosmetyka, małe smaczki ulepszające rozgrywkę :)

H.
-"No i poszło w Anomalie..." - rzekł Hitori obserwując wybuch czołgu przez lornetkę - "Niech to Zona pochłonie..."
Awatar użytkownika
Wilczan
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2010, 23:30
Ostatnio był: 09 Lis 2010, 22:22
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez wojteks122 w 16 Paź 2010, 19:10

mi by sie podobało gdyby w zewie prypeci handlarze sprzedawali napoje do ckm`ów rp-75 bo bardzo lubie z nich strzelać a mam mało naboi :)
Awatar użytkownika
wojteks122
Kot

Dołączenie: 14 Paź 2010, 09:36
Ostatnio był: 12 Lut 2013, 23:22
Miejscowość: Jasienica
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Kpuc w 17 Paź 2010, 18:52

Dodał bym do gry nowe mapy typu laboratoria bo to mnie kręciło najbardziej te dźwięki i nagłe ataki mutantów , wykastrował anomalie zostawiając tylko te niewidzialne , dodał tryb kooperacyjny na max 2 osoby (aby nie powstały klany jak w wow gdzie samotnik niema szans) podzielił mapę na 6 stref i wykonał je w całości a nie coś tam jest ale jak dojdziesz do teleportu to nagle się przenosisz ... dodał auta i możliwość wożenia sprzętu w nich , spanie w plecaku jak było ale i tez odpowiednie miejsca gdzie nawet podczas zwarcia można spać ,kamerę z 3 osoby i w tym przypadku możliwość przyklejania się do murków ścian ... jak wRainbow Six Vegas , więcej możliwości grzebania po plecaku np. rozładuj wszystkie pistolety , przenieś tylko amunicje . Dodał bym możliwość tworzenia własnych broni dzięki wykorzystaniu rożnego typu zestawów .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Włuczęga_221 w 19 Paź 2010, 17:53

Ja bym chciał, żeby misje poboczne miałe większe znaczenie. Także żeby trzeba było sie naprawde troche namęczyć, zanim zdobędzie się jakąś dobrą broń, już nie mówiąc o amunicji i kombinezonach...
Włuczęga_221
Kot

Dołączenie: 05 Paź 2010, 16:25
Ostatnio był: 28 Sie 2011, 21:55
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez exid w 28 Paź 2010, 10:27

Cześć

poza oczywistym, jak coop, pomyślałem o tym, że fajnie by było móc łączyć artefakty, dla wzmocnienia ich efektu, lub pozyskiwania nowych.

Przypuśćmy, że będziemy kontynuować uniwersum Stalkera, a więc zachowamy artefakty. Probując zasnąc pomyślałem że fajnie by było jakby fabuła kolejnej cześci opierała się na odnalezieniu najpotężniejszego artefaktu.

Składowymi jego byłyby inne, bardzo mocne artefakty. W coopie pieprzyku do wspólnych relacji dodawałby fakt pazerności ludzkiej. Nikt nie chciałby oddawać swojego jedynego w Zonie artefaktu, dla stworzenia innego, o innych właściwościach (np. maja artefakt powodujący załamanie przestrzeni, czyli teleport, jak niebiesko-złota kula którą przynosi Strielok do dkotora w jednej z pokazówek w Cieniu Czarnobyla). Przypuścmy jednak że ostateczny twór, składający się z 4 potężnych podzespołów (jak własnie teleport, ożywianie zmarłych kolegów(lub siebie samego, w coopie po zadaniu krytycznych obrażen osoba padałaby na trawe i wołała o apteczke przez 5 minut, po tym niestety gracz traciłby cały dobytek ekspa, wszystkie itemy i zaczynał od w safehousie, jednak jego trup nadalby tam leżał. wskrzeszenie sibe samego zaowocowałoby jedynie kolejnym niegrywalnym npc'kiem)) byłby w stanie odwrócic karty historii, zapobiec wybochowi 4 reaktora, całkowity paradox czasowy.

Stalkerowo? : )
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Postprzez Pilot w 28 Paź 2010, 17:06

Łączenie artefaktów spoko ale jakieś wskrzeszenia? najwyżej jako zombi. z przenoszeniem się w czasie, może i tak ale dla mnie nie. dlaczego? bo to by było bardziej magiczne niż paranormalne. teleport występuje już w stalkerze więc artefakt produkowany przez taką anomalie mógłby być ale bardzo drogi i trudny do znalezienia. tylko swarogiem
i przy elektrowni gdyż tylko tam występują widoczne teleporty (nie chodzi mi o te w oazie
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość