Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez exid w 28 Paź 2010, 17:28

No wiesz, występowanie artefaktów już jest jakimś zjawiskiem fantastycznym, nikt tu nie mówil ze stalker ma byc w 100% realny (jeśli miałby, to musisz usunać z jego świata rzeczy takie jak anomalie czy artefakty, które w rzeczywistości nie zaistniały na terenie czarnobyla po wybuchu), więc mozna popuścić wodze na pewien dystans.

Poza tym mówiłem że to bylyby pojedyncze na całą zonę artefakty. łącząc w jeden, starcie sie atomów, materii i antymaterii mogłoby spowodować wiele ciekawych rzeczy, o ktorych dzisiaj wiemy tyle tylko ze powodują duże wyładowania energii. artefakty zużywaly by swoją moc i trzebaby je ładować w gruzach elektrowni (co czyniłoby z tego miejsca jakby środek zony a nie koniec jej odcinka jak to ma miejsce na mapce i w fabule). stalker sam w sobie jest wzorowany na pikniku, w ktorym artefakty miały całkowicie (póki co) fantastyczne pochodzenie, wiec nie rozumiem dlaczego jeden mały paradox czasowy nie móglby zaistniec poprzez wyładowanie o duzej porcji energii- wiesz, istenieje wiele rownoległycyh wymiarow, katastrofa w jednym (jak kolejny wybuch atomowy) mogłaby byc sprzeżona z wydarzeniami w innym wymiarze.
sam osobiscie doswiadczylem przenikania sie wymiaru naszego i alternatywnego, ale wydaje mi się że to zbyt hardkorowa historia, żeby ja tu opisać i oczekiwac zrozumienia wsród tak młodej struktury wiekowej.
Pozdro : )
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Reklamy Google

Postprzez Pilot w 28 Paź 2010, 18:32

wydaje mi się że nie do końca znasz historie stalkera. w 2003 r(chyba) oślepiające światło ogarnęło całą strefą(zona)
zaczęły pojawiać się mutanty, anomalie... dalej wiesz co (ale mogę się mylić i pewnie znasz), artefakty mogły by się dla ułatwienia ładować w anomaliach,paradoxy mogły by się zdarzać ale małe max 1 stalkerowa godz w tył . artefakty potężniejsze bo aktualnie najpotężniejsze :serce oazy i kompas. a skoro mówię o artefaktach jakiś cwany i bystry stalker (bądź stalkerzy) może-gą skonstruować pojazd jeżdżący na artefakty. jakiś silnik który absorbuje energie artefaktu. tu sam się domyślam pojazd na prąd z artefaktu elektrycznego, wzmocnić instalacje żeby promieniowanie nie zepsuło takiego auta i mamy super brykę.

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive exid.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez exid w 28 Paź 2010, 19:23

No ja właśnie jestem troche anty w stosunku do wynalazków pokroju samochodu na prąd czy dopakowane gnaty, jak już to jakiś prototyp Gaussa na elektro czy coś, ale na prototypach wojskowych koncząc, żadnych domowych samoróbek.
poza tym przecież można dodać nowe artefakty, serce oazy pomimo swojej unikatowości to wcale nie super artefakt, a mówię o czymś konkretnie przydatnym, jak właśnie ożywianie ludzi - jak wiesz ludzki mozg jest takim bio procesorem na prąd, natomiast umysł, ego, jaźn, czy jakkolwiek nazwiesz to co czyni ciebie "Tobą", to już skomplikowana mikstura neurochemiczna. Sądzę że fajnie by było żeby był taki bardzo "magiczny" artefakt jak wskrzeszacz, wszak przydatny byłby na polu walki. Wskrzeszałby np. 2 razy a potem wymagałby naładowania w NPP.

Z samego łączenia artefaktów możnaby robic takie bronie, jak są bodaj w OL, rzucasz takie cacko i wszystkich rozrywa, albo np. wysuwaja się kolce rozrywając całą rekę osoby która go trzyma. albo np. powoduje załamanie się czasoprzestrzeni, niczym mała czarna dziura, wsysając wszystko.
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Postprzez Pilot w 28 Paź 2010, 19:39

A chciałbyś zobaczyć wrogów z takim czymś obok ciebie? raczej nie tak samo gościa z gaus gun jeden gostek w prypeci
dwa strzały i po tobie bądź 1 celny ale nawet fajne takie było by coś żeby wykorzystywać arty do czegoś więcej niż wspomaganie i pochłanianie promieniowania. dla mnie każdy rodzaj pojazdu w stalkerze nigdy nie zepsuje klimatu
tak jak w poprzednich postach wspominałem 2-3 strony temu karabiny których niemożna nosić ale przenosić
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez exid w 28 Paź 2010, 19:43

spoko czemu, w końcu to kolejny pretekst żeby kogoś zabić, gonić. wszak byłoby trudniej, no ale masz wybór, albo idzisz do jakiejś hardkorowej miejscówki po artefakt albo wykradasz go komus, nie widze sensu, żebyś ty go mógł mieć a inny nie. po prostu trzeba by zrobić tak jak chciało gsc na poczatku cienia- żeby npc też robili questy.
wiesz, bierzesz questa od sakarova że idziesz do oazy, tam artefaktu nie ma, to zaczynasz robić wywiad wśrod stalkerów, płacisz za informacje, czasem fałszywe, na końcu wyłapujesz który to koleś i w nocy gotujesz mu bolesną niespodzianke.
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Postprzez Afrose w 04 Lis 2010, 16:35

Dobrze by było aby zrobili by może, jakieś lokazje z rzekami albo góry. Ale to raczej nie realne. Więc podam inne przykłady :-/ :

- zbieranie benzyny do samochodu
- nowe mutanty
- dużu obszar , króry jest zalesiony
- możliwość tworzenia własnych broni, kombinezonów, i "frakcji"
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

Postprzez exid w 06 Lis 2010, 21:13

wyłowione z popłuczyn wyżej

- duży obszar lasu

!!!!!!!!!!!!

Uwagi moderatora:

Spam. Poproszę bardziej konstruktywnie albo wcale.
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Postprzez per-kac w 06 Lis 2010, 21:27

Ostatnio tak sobie myślałem, że dużo graczy narzeka na łatwość w zdobywaniu gotówki. A ja wpadłęm na pomysł, żeby w Zonie wprowadzic kurs walut Ruble na Dolary. Zbieralibyśmy w uj tych rubli, a dolarów mielibyśmy baardzo malutko. Ale wszystkie dobre bronie i kombinezony były by sprzedawane tylko za USD. Tylko prawdziwi, zagraniczni bandyci, tudzież dilerzy broni i kombinezonów tak by nam życie utrudniali ;)
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez StalkerCiastek w 06 Lis 2010, 22:02

per-kac -> Świetny pomysł z tymi dolarami! Rubli rzeczywiście były niemal tony. Szczególnie w Czystym Niebie. Więc dolary byłyby naprawdę w porządku. Zachodni sprzęt w dolarach, wschodni w rublach. Takie rozwiązanie na pewno by się sprawdziło, ale wątpię, żeby dodano je w dwójce. W każdym razie świetny pomysł.
LOL

Za ten post StalkerCiastek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive per-kac.
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Afrose w 06 Lis 2010, 22:41

Jeszcze dodam, że napewno byłoby trzeba usunąć BURERA. Ten mutant zupełnie nie masuje do tej gry. Nie wiem jak wy uważacie ale to moje zdanie. Zamiast niego można dodać jakieś zmutowane "sarny czy jelenie"czy cos w tym rodzaju.

PORY ROKU - ale to juz było dane w innych postach.

A właśnie byłoby dobrze gdyby dali inne modele stalkerów, rozmnażanie sie mutantów czyli np. idziesz inagle wpadasz w lepgwisko pijawek i widzisz małe pijawy :P . Inne modyfikacje borni takie jak np. przymocowanie latarki czy laserka. Misje typu : wysadz baze powinnosci.

KOBIETY OBOWIĄZKOWO. może nie tak masowo ale mozna dac do bunkra naukowców czy jakaś nowa handlarka lub inne przykłady.

Efekty wybuchu granata albo z bazuki czyli : jak walniemy z bazuki no to sciana runie .................

Uzywanie toalety. Spanie w każdym miejscy. TAk jak było w OL. ITO CHYBA NA TYLE :D

POZDROOOO
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

Postprzez Stalker Daniel w 18 Lis 2010, 21:27

Możliwość przyłączenia się do jakiejś grupy i dowodzenie własną.
Stalker Daniel
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2010, 22:01
Ostatnio był: 31 Gru 2010, 14:45
Miejscowość: Bar "100 Radów"
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez matekfpol w 18 Lis 2010, 22:08

Mnie najbardziej brakuje trwałej elminacji frakcji. Chętnie wyrżnąłbym wszystkich bandytów ale gra na to nie pozwala. No i poruszona już kwestia własnej frakcji. Miło byłoby stworzyć własne ugrupowanie od podstaw. Znaleźć dobre miejsce na siedzibę, wyznaczyć cele, obszar działań, zbierać kasę, tworzyć plany ataków z góry. To było by naprawdę fajne, choć pewnie jak na S.T.A.L.K.E.R.-a zbyt sandboxowe.
Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:50
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości