Rok się zgadza Nazwa roweru (to nie jest motocykl)(nie jest napędzany silnikiem spalinowym) to: Quadricycle Maxim Gun Carrier, a pełne imię konstruktora to F.R. Simms Ripper spróbuj coś poszukać o Bojowym Wozie Cowena (Cowen Battle Car) z 1855 roku. Myślę że przeszukałem już wszystko ale niestety nie znalazłem
k4r00 napisał(a): (to nie jest motocykl)(nie jest napędzany silnikiem spalinowym)
"Simms zakupił napędzany silnikiem spalinowym kwadrycykl firmy De-Bion-Bouton, umieścił na kierownicy pojazdu karabin maszynowy wraz z tarczą ochronną." Jak się przyjrzysz to za jegomościem na zdjęciu (nomen omen Fryderyku Ryszardzie Simmsie) jest silnik Wozu Cowena poszukam, ciekawym go wielce
O pojeździe Cowana znalazłem tyle, że był to opatentowany w 1855 projekt pojazdu bojowgo bazującego na pierwszych parowych traktorach, opancerzonego, wyposażoego w artylerię i sierpy (które miały "kosić" nieprzyjacielskich żołnierzy). Ze względu na niedostatki ówczesnej myśli technicznej nie wyszedł poza fazę konceptualną. Wyglądać miał tak:
No to ja wam się wetnę z marynistyką. Proszę podać co to za okręty:
Edit: Ze względu na brak odpowiedzi [Rozpruwacz gdzieś wybył ] podaje podpowiedź: Szukać na wschodzie i to dość dalekim. I nie znajdziecie na bezkresie oceanów
Nie. To niepoprawna odpowiedź. Edit: Ze względu na brak odpowiedzi to ostatnie podpowiedzi: Made in ZSRR. Głównym przewidywanym oponentem miała być Japońska Cesarka Flota, szczególnie jej okręty mogące operować na obszarach przybrzeżnych i wodach śródlądowych. Okręty były największymi w historii w swojej klasie. W razie braku odpowiedzi w niedzielę wieczorem dam rozwiązanie.