Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Sava w 22 Gru 2010, 00:51

Jak żeś taki liberalny to czemu ci się nóż w kieszeni otwiera? Bo czyjeś poglądy ci się nie podobają? Hehe widać, że tolerancja przez ciebie przemawia. Słuchaj nie każdemu musi się podobać jak się dwóch facetów całuje, każdy ma prawo do swojego zdania i nie narzucisz nikomu tego jednego "prawidłowego". Można nic nie mieć do homoseksualistów ale to nie znaczy, że wszystko co robią ma się ludziom podobać.

To była przenośnia Lucjuszu. Rozumiem, że nie każdemu sie może podobać jak ktoś się całuje na ulicy, ale każdy ma do tego prawo ponieważ to (puki co) wolny kraj, i tak samo może sie całować gej z gejem jak i para kobieta - mężczyzna. Nóż w kieszeni mi się otwiera dlatego, że para to może sie całować na ulicy, ale homoseksualisci to już o grr ble fuj nie nada! <- wg. zdania niektórych, a jak już napisałem w poprzednim poscie oraz tutaj to tacy sami ludzie jak i my, oraz mają do tego pełne prawo.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:23
Ostatnio był: 07 Lut 2014, 17:52
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Maku w 22 Gru 2010, 01:42

Sava - czy ty nam próbujesz udowodnić że całowanie się na ulicy dwóch gejów jest cacy?
Miło by Ci było gdybyś idąc ulicą ze swoim dwuletnim synkiem spotkał taką właśnie parę homoseksualistów, i usłyszał od synka pytanie - "a czemu tych dwóch panów się całuje?"
Sorry, toleruję homoseksualistów, ale są jakieś granice dobrego smaku, których nikt nie powinien przekraczać.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Sava w 22 Gru 2010, 01:50

Szczerze? Nie podoba mi się to, ale mają do tego pełne prawo takie jak Ja czy Ty (i to podkreślam od paru postów). Bynajmniej nie będe im tego zabraniał.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez KoweK w 22 Gru 2010, 16:51

Maku, swoim dzieciom też trzeba tłumaczyć, czemu, np. ta pani i ten pan tak się dotykają i całują na ławce. ;) Osobiście mi się nie podoba takie coś i u hetero, i u homo, gdy się migdalą publicznie... nie chodzi, że obrzydzenie czy coś... po prostu są jakieś granice. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SVDstriker.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez SVDstriker w 22 Gru 2010, 18:07

Zgadza się Kowek , są granice tego. Jak chcą to niech lezą gdzieś gdzie nie ma ludzi , a najlepiej w domu. Jeśli chodzi o Homoseksualizm to ja nie rozumiem jak ktoś może... Ale cóż. Ludzie wszystko zrobią dla rozkoszy. :E
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez yarpen w 23 Gru 2010, 14:54

Maku napisał(a):Sava - czy ty nam próbujesz udowodnić że całowanie się na ulicy dwóch gejów jest cacy?
Miło by Ci było gdybyś idąc ulicą ze swoim dwuletnim synkiem spotkał taką właśnie parę homoseksualistów, i usłyszał od synka pytanie - "a czemu tych dwóch panów się całuje?"
Sorry, toleruję homoseksualistów, ale są jakieś granice dobrego smaku, których nikt nie powinien przekraczać.

Jeżeli Twoja metoda to ukrywanie przed dziećmi tego jaki jest świat, bo nie potrafisz odpowiedzieć im na trudne pytania to rozumiem to Twoje zacięcie. Ale wiesz, udawanie że czegoś nie ma to żadne rozwiązanie, to hipokryzja.
I KoweK ma tu rację, nie ma różnicy czy to homo, czy hetero migdali się publicznie.

Poza tym, przeczysz sam sobie. Tolerujesz ale nie tolerujesz. Ostatnimi laty widać jak to ludzie nadużywają zdań wstępów, które nijak się mają do treści jaką poprzedzają. Ty piszesz że jesteś tolerancyjny ale.... no to chyba nie jesteś - proste.
Tak samo często ktoś pisze/mówi ;"z całym szacunkiem..." i następuje zdanie pozbawione jakiegokolwiek szacunku, albo: "nie obraź się.." a następnie leci hasło za które i święty by się obraził. Jakby postawienie takiego banału na początku dawało usprawiedliwienie temu co się później powie.

Moje ulubione przykłady takiej hipokryzji to: Tolerancyjny jestem ale (zawsze jest ale) asfalt swoje miejsce musi znać. Albo ten: "Niech będzie asertywna, byle by robiła co jej się karze" - Terry Prattchet. Nie sztuka nadać swojej wypowiedzi pseudo tolerancyjny ton, sztuka zrozumieć o co chodzi w tej tolerancji..
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 7

Postprzez HectorDaStalker w 23 Gru 2010, 16:10

Ja jestem biseksualny, na sprawy homo i hetero mam wy...ne :P, niech się nawet całują na ulicy, dlaczego hetero mogą się całować a homo nie? Bez sensu. To powinno być normalne. Znacie 'Luntka' z youtube? on nawet nie jest homo, tylko biseksualny a już słyszy się jaki to z niego pedał itd.

@down
Lol, reprezentuję na tyle wysoki poziom inteligencji żeby zauważyć podkreślenie wyrazu przez czerwoną linię...
Pasuje? Poprawiłem na 'Bez Sensu', ale zauważ że 'bes sęsu' napisałem specjalnie. Na tym forum istnieje specjalne zabezpieczenie sprawdzające fale mózgowe. W ten sposób można rozpoznać czy błąd jest napisany specjalnie, czy nie. Gdybym napisał to specjalnie, to dostał bym kulkę w łeb od snajpera.
Btw. Są takie góry, Góry Sęs.
Ostatnio edytowany przez HectorDaStalker 23 Gru 2010, 19:17, edytowano w sumie 2 razy

Za ten post HectorDaStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
HectorDaStalker
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2010, 19:51
Ostatnio był: 29 Gru 2010, 14:39
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez yarpen w 23 Gru 2010, 16:52

Tak mnie jeszcze naszło. Moja tolerancja obejmuje ludzi o innej orientacji seksualnej, ale nie obejmuje zwykłej głupoty oraz braku umiejętności pisania w języku ojczystym.
Jak widzę taki wpis "BeS sęsu" co nawet się podkreśla w edytorze to mam chęć ....... wstaw sobie określoną torturę.
Co to jest sęs? Bo Bes to wiem, bóg egipski. Ale sęs?

Tu jest zero tolerancji z mojej strony.
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Kozaki: 7

Postprzez Maku w 23 Gru 2010, 22:58

@yarpen - napisałem że "toleruję homoseksualistów, ale są granice dobrego smaku których niktnie powinien przekraczać" - gdzie ty masz tu coś sprzecznego? Pisząc to miałem na myśli to że ludzie nie powinni sobie wypisywać na czole swojej orientacji.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Sava w 23 Gru 2010, 23:02

Pisząc to miałem na myśli to że ludzie nie powinni sobie wypisywać na czole swojej orientacji.

Nie zgodzę się z Tobą. W czasach w których ludzie manifestują swoją przynaleznośc polityczną, terytorialną itd. Człowiek ma pełne prawo także do tego by nie wstydzić się a tym bardziej nie ukrywać swojej orientacji.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez Lucjusz w 24 Gru 2010, 08:42

Tylko właśnie takimi manifestacjami pokazują, że są "inni". Ja jestem hetero i dla mnie to normalne a skoro normalne to nie muszę tego manifestować.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Sava w 24 Gru 2010, 14:47

Jest różnica między manifestowaniem a nie ukrywaniem/nie wstydzeniem się własnej orientacji.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości