Sava napisał(a):accerone właśnie czytam ze zrozumieniem.Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.
A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań.
Po czym w linku masz zaprzeczenie swoich słów...

Taaaaa.... To rozejrzyj się dookoła i zobacz jak łatwo ludzie rezygnują z rozumu i gustu. U zwierząt nie występuje "homoseksualizm nabyty" wynikający z czynników kulturowych i społecznych np. wizerunku bogatych i sławnych gejów np. kreatorów mody. Żyjemy w cywilizacji "naśladowców zwycięzców" jak mawiał S.Lem i dla niektórych osób to może być "droga" do przybliżenia się do "ideału" [sławy i bogactwa].Maku napisał(a):@accerone - czy ty naprawdę nie rozumiesz że zwierzęta są zwierzętami, i działają instynktownie, a ludzie są ludźmi i mają coś takiego jak "rozum" i "gust"?
Różni się wielkością. Budowa ogólna i zasada działania jest podobna.Gdybyś choć trochę uważał na biologii to wiedziałbyś że organizm ptasi różni się "troszeczkę" od ludzkiego.

Maku napisał(a):@accerone - czy ty naprawdę nie rozumiesz że zwierzęta są zwierzętami, i działają instynktownie, a ludzie są ludźmi i mają coś takiego jak "rozum" i "gust"? To po pierwsze.
Po drugie - dajesz jakieś linki, w których nie dość że są słowa które zaprzeczają twojej tezie, to jeszcze linki te nie mają żadnego związku z tematem, bo o ile wiem, jest to temat do dyskusji o seksualności ludzi a nie zwierząt... Jak chcesz zabłysnąć argumentami, to najpierw wyszukuj takie, które odnoszą się do tematu. Skoro uważasz że twoja teoria ma się również do ludzi, czemu nie dasz linka do badań na ludziach, tylko na ptakach?![]()
Gdybyś choć trochę uważał na biologii to wiedziałbyś że organizm ptasi różni się "troszeczkę" od ludzkiego.

accerone napisał(a):Po pierwsze - pokaż mi gdzie w artykule który zlinkowałem jest zaprzeczenie mojej tezie.
accerone napisał(a):Moim zdaniem z gustem i preferencjami mamy do czynienia w momencie gdy omawiamy zagadnienia hetero i bi seksualne.
accerone napisał(a):Po trzecie - uważam, że zwierzęta również maja coś takiego jak rozum i gust dodatkowo mają inteligencję. Jeżeli masz psa lub kota - poobserwuj jego zachowanie jak śpi, zapewne po kilku obserwacjach zauważysz iż zwierzęta śpiąc zdradzają symptomy śnienia. Czy fakt występowania marzeń sennych nie jest niejako potwierdzeniem pewnych procesów myślowych nieco bardziejJednak używając tak niewyszukanych argumentów, zarzucając mi przeczenie sobie, wykazując brak zrozumienia dla słowa pisanego nie jesteś w stanie mnie od tego poglądu odwieść. abstrakcyjnych w swej formie niż jedynie zaprogramowane działania instynktowne?
accerone napisał(a):Po czwarte - zdecydowanie jestem w stanie zrozumieć iż pogląd którego się trzymam, ze homoseksualizm jest chorobą, jest poglądem niepopularnym i wzbudzającym wiele kontrowersji. Jednak używając tak niewyszukanych argumentów, zarzucając mi przeczenie sobie, wykazując brak zrozumienia dla słowa pisanego nie jesteś w stanie mnie od tego poglądu odwieść.

Maku napisał(a):Nie muszę tego robić, zrobił to już Sava.
dlatego że osoby uczestniczące w takich związkach prędzej czy później są w stanie zbudować związek heteroseksualny którego efektem może być potomstwo. Czyli związek naturalnie poprawny, zdrowy, nie zaprzeczający podstawowym celom wszystkich organizmów żywych, czyli własnie przekazywaniu genów i przedłużania bytu gatunku którego są przedstawicielami.Maku napisał(a):A niby dla czego tylko bi i hetero?
Maku napisał(a):Wg. Ciebie w czym objawia się zwierzęcy gust? W wyborze pokarmu? Jeżeli zwierzęta mają jakikolwiek gust jest on bardzo prymitywny.
Maku napisał(a):Co do śnienia, jedyne co zauważyłem to to że czasem mój pies gdy śpi, skamle, - jego "marzeniem" jest to żeby poprzedni właściciel znowu się nad nim znęcał?
Sorry, ale nie przekonasz mnie że zwierze we śnie jest w stanie odtworzyć coś innego niż wspomnienie.
Widzisz gdybyś napisał "moim zdaniem nie jest to choroba" to bym się z Tobą zgodził, Jednak w swojej wypowiedzi używasz takich konstrukcji zdań że przekazujesz mi swój pogląd jako jedyny pewnik, i dlatego się z Tobą nie zgadzam. Ja pisząc o tym, że homoseksualizm jest chorobą używam sformułowań "moim zdaniem", " w moim mniemaniu", "jestem zwolennikiem tezy" itp, nie narzucam Ci swojego zdania. Po raz kolejny udowadniasz że masz problem już nie tylko ze zrozumieniem słowa pisanego ale również z wyrażaniem własnych poglądów za pomocą pisma.Maku napisał(a):Nie próbuję od niczego Cię odwieść, uczestnicząc w dyskusji przedstawiam po prostu swoje poglądy. Jak Ty to odbierasz to jest wyłącznie twoja sprawa.

Wybacz, jedyne co Sava zrobił do tej pory to udowodnił że nie rozumie mojej wypowiedzi w związku ze zlinkowanym przezemnie artykułem

Zacytuj proszę fragment mojej wypowiedzi w której "żądam" dowodów naukowych na obalenie mojej tezy.Sava napisał(a):Mówisz o kilku różnych wynikach badań, co najśmieszniejsze żądasz w późniejszym poscie DOWODÓW NAUKOWYCH na obalenie Twojej tezy.
Sava napisał(a):Taki dowód jest dokłądnie w Twoim linku obalający również TWOJĄ tezę "Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też"
Piszesz - "Nie napisałem ze u człowieka powoduje to rtęć tak jak u badanych, w przypadku który zlinkowałem, ibisów."
Napisałeś, że u zwierząt homoseksualizm jest uznawany za chorobę dla potwierdzenia wczesniejszej tezy. Zaś w linku jak byk stoi zaprzeczenie - nie wiązac sprawy ptaków z ludźmi.
jest natomiast napisane:"Uczony przestrzega jednak przed zbyt pochopnym przekładaniem wyników jego badań na zachowania człowieka. Przypomina, że prowadzono już badania nad wpływem rtęci na ludzi i nie zauważono zmiany zachowań seksualnych. Po drugie, ludzka seksualność jest na tyle skomplikowane, iż jest mało prawdopodobne, by pojedynczy czynnik mógł ją zmienić. W końcu zwyczaje seksualne i fizjologia człowieka i ptaków są bardzo odmienne."Sava napisał(a):Zaś w linku jak byk stoi zaprzeczenie - nie wiązac sprawy ptaków z ludźmi.

Zacytuj proszę fragment mojej wypowiedzi w której "żądam" dowodów naukowych na obalenie mojej tezy.
Wybacz - dla mnie w świetle badań na innych gatunkach jest to choroba, przytoczyłem jedne z wielu wyników takich badań, do takich wniosków skłaniałem się od dawna. Nikt jednak nie przytoczył badań na obalenie tej tezy. więc pozwolicie że "pustych" argumentów nie uznam i pozostanę przy swoim poglądzie na ta kwestię.
Link potwierdza, słowa odnośnie zwierząt lecz już nie wysnuta dalej tezę odnośnie ludzi. Przykro mi.nie jednego zacytowanego badania, które miało być jedynie przykładem, abym nie został posądzony o gołosłowność.
To luźne stwierdzenie, drogi kolego. Nie jest badaniem naukowym potwierdzającym Twe słowa.Tak więc artykuł ten nie wyklucza że taki wpływ na człowieka może mieć kombinacja czynników.
Dziękuję za krótką psychoanalizę, i wycieczkę osobistą. Respekt do Ciebie i dyskusji z Tobą sięgnął u mnie powiedzmy szczerze - rynsztoku.Moim zdaniem Sava, po raz kolejny udowodniłeś że nie potrafisz zrozumieć prostego i niedługiego tekstu pisanego.
Nie chcę Cię obrazić ale na podstawie dyskusji z Tobą dochodzę do wniosku że szkoła kształci ludzi mądrych, zapomina jednak o wyrabianiu w nich inteligencji.

Sava napisał(a): Dziękuję za krótką psychoanalizę, i wycieczkę osobistą. Respekt do Ciebie i dyskusji z Tobą sięgnął u mnie powiedzmy szczerze - rynsztoku.
Sava napisał(a):Jako, że jestem dokładny... i w soim pierwszym poście piszesz swoją tezę wymieniajac oczywiscie z kosmosu Wiele badań, oraz własną tezę popartą artykułem którego autor wyraźnie przestrzega przed wyciaganiem pochopnych wniosków zględem ludzi... tak. Oczywiście nie powiedziałes wprost, że chodzi o rtęć to oczywiste. Jednakże wprost napisałeś ""Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.
A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań." Wypadało by zatem, dać jakieś inne streszczenie badań (których ponąc wiele jak sam napisałeś) odnoszących się do ludzi, oraz podtrzymujacy Twoją teze.
Sava napisał(a):Zmartwię Cię, poniewaz ten fragment, biorąc dosłowne jego znaczenie, nie potwierdza żadnych Twoich słów, ani tezy...

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość