Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez accerone w 26 Gru 2010, 01:28

Sava napisał(a):accerone właśnie czytam ze zrozumieniem.

Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.

A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań.

Po czym w linku masz zaprzeczenie swoich słów...

Ty naprawdę masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem że są czynniki zniekształcające seksualność u zwierząt. Napisałem że moim zdaniem skoro jest to możliwe u zwierząt, możliwe jest tez u człowieka. Nie napisałem ze u człowieka powoduje to rtęć tak jak u badanych, w przypadku który zlinkowałem, ibisów. Bo chyba do tego się odnosisz, innego rzekomego zaprzeczenia nie widzę. Jak bym wiedział jaki to czynnik bądź i kombinacja czynników - nobla bym dostał. Wybacz ale to mój ostatni post w tamacie - nie zamierzam prowadzić dyskusji z człowiekiem który nie potrafi przeczytać dość krótkiego tekstu ze zrozumieniem, to nie ma sensu.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Sava w 26 Gru 2010, 02:53

Stary, badź zwięzły. Jak mówisz o dowodach naukowych, a załączasz link który przeczy Twojej tezie no to jak ja mam Cie odbierać poważnie?
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:23
Ostatnio był: 07 Lut 2014, 17:52
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Maku w 26 Gru 2010, 03:46

@accerone - czy ty naprawdę nie rozumiesz że zwierzęta są zwierzętami, i działają instynktownie, a ludzie są ludźmi i mają coś takiego jak "rozum" i "gust"? To po pierwsze.
Po drugie - dajesz jakieś linki, w których nie dość że są słowa które zaprzeczają twojej tezie, to jeszcze linki te nie mają żadnego związku z tematem, bo o ile wiem, jest to temat do dyskusji o seksualności ludzi a nie zwierząt... Jak chcesz zabłysnąć argumentami, to najpierw wyszukuj takie, które odnoszą się do tematu. Skoro uważasz że twoja teoria ma się również do ludzi, czemu nie dasz linka do badań na ludziach, tylko na ptakach? :facepalm:
Gdybyś choć trochę uważał na biologii to wiedziałbyś że organizm ptasi różni się "troszeczkę" od ludzkiego.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez KoweK w 26 Gru 2010, 03:51

Nie chcę się wtrącać, ale ludzie to też zwierzęta. Owszem, mamy wolną wolę, możliwość wyboru i nie kierujemy się "dzikimi" instynktami, ale cały czas jesteśmy zwierzętami. :) I nie ma co porównywać zwierzęcia do zwierzęcia - to bez sensu, bo każde jest inne pod prawie każdym względem...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:54
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Terminus w 26 Gru 2010, 11:08

Maku napisał(a):@accerone - czy ty naprawdę nie rozumiesz że zwierzęta są zwierzętami, i działają instynktownie, a ludzie są ludźmi i mają coś takiego jak "rozum" i "gust"?
Taaaaa.... To rozejrzyj się dookoła i zobacz jak łatwo ludzie rezygnują z rozumu i gustu. U zwierząt nie występuje "homoseksualizm nabyty" wynikający z czynników kulturowych i społecznych np. wizerunku bogatych i sławnych gejów np. kreatorów mody. Żyjemy w cywilizacji "naśladowców zwycięzców" jak mawiał S.Lem i dla niektórych osób to może być "droga" do przybliżenia się do "ideału" [sławy i bogactwa].
Cóż. Środowiska gejowskie dość alergicznie reagują na doniesienia o badaniach naukowych mogących sugerować, że niektóre zachowania homoseksualne mogą być wynikiem zmian w organizmie wywołanych zatruciem środowiska, czy uszkodzeń płodu w okresie prenatarnym. Bo mogłoby by się okazać, że możemy temu zapobiegać [patrz lek, który zapobiega uszkodzeniom płodu a przy okazji mogący zapobiegać homoseksualizmowi u kobiet], czy aż strach pomyśleć "leczyć" :E Lewicowe partie i ruchy gejowskie straciłyby wyborców...
Gdybyś choć trochę uważał na biologii to wiedziałbyś że organizm ptasi różni się "troszeczkę" od ludzkiego.
Różni się wielkością. Budowa ogólna i zasada działania jest podobna.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez accerone w 26 Gru 2010, 13:18

Maku napisał(a):@accerone - czy ty naprawdę nie rozumiesz że zwierzęta są zwierzętami, i działają instynktownie, a ludzie są ludźmi i mają coś takiego jak "rozum" i "gust"? To po pierwsze.
Po drugie - dajesz jakieś linki, w których nie dość że są słowa które zaprzeczają twojej tezie, to jeszcze linki te nie mają żadnego związku z tematem, bo o ile wiem, jest to temat do dyskusji o seksualności ludzi a nie zwierząt... Jak chcesz zabłysnąć argumentami, to najpierw wyszukuj takie, które odnoszą się do tematu. Skoro uważasz że twoja teoria ma się również do ludzi, czemu nie dasz linka do badań na ludziach, tylko na ptakach? :facepalm:

Postanowiłem jeszcze chwile uczestniczyć w tym wątku.

Po pierwsze - pokaż mi gdzie w artykule który zlinkowałem jest zaprzeczenie mojej tezie. Przypomnę Ci moją tezę co byś miał łatwiej. "Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą tą seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też."
Czekam na rzeczowe i rozsądne argumenty pokazujące że zlinkowany artykuł przeczy mojej tezie.

Po drugie - wśród wszystkich zwierząt (ludzi też, w końcu jesteśmy zwierzętami - ssakami naczelnymi) za zachowania seksualne odpowiada gospodarka hormonalna i zaprogramowane instynktownie zachowania zmierzające do przekazania puli genów celem przedłużenia życia gatunku. Wszelkie zachowania seksualne które tego nie umożliwiają są nienaturalne, czyli są wynaturzeniem. Moim zdaniem z gustem i preferencjami mamy do czynienia w momencie gdy omawiamy zagadnienia hetero i bi seksualne. Homoseksualizm jest zaprzeczeniem naturalnego dążenia do przedłużenia życia jako gatunek i w moim mniemaniu jest chorobą spowodowaną czynnikiem lub kombinacją czynników zakłócających seksualność u ludzi. Czynników tych jeszcze nie jesteśmy w stanie wskazać.
Nie oznacza to jednak że ich nie ma, wielu chorób lata wstecz również nie potrafiono zdiagnozować i leczyć co nie negowało faktu ich istnienia.

Po trzecie - uważam, że zwierzęta również maja coś takiego jak rozum i gust dodatkowo mają inteligencję. Poczytaj i pooglądaj programy o Pawłowie i jego badaniach, o badaniach nad szczurami, świniami, delfinami i ośmiornicami. Zapewniam że jeżeli masz otwarty umysł, dojdziesz do bardzo zaskakujących wniosków. To że my jako ludzie nie potrafimy komunikować się ze zwierzętami - nie oznacza że one nie potrafią myśleć i nie maja gustu.
Jeżeli masz psa lub kota - poobserwuj jego zachowanie jak śpi, zapewne po kilku obserwacjach zauważysz iż zwierzęta śpiąc zdradzają symptomy śnienia. Czy fakt występowania marzeń sennych nie jest niejako potwierdzeniem pewnych procesów myślowych nieco bardziej abstrakcyjnych w swej formie niż jedynie zaprogramowane działania instynktowne?

Po czwarte - zdecydowanie jestem w stanie zrozumieć iż pogląd którego się trzymam, ze homoseksualizm jest chorobą, jest poglądem niepopularnym i wzbudzającym wiele kontrowersji. Jednak używając tak niewyszukanych argumentów, zarzucając mi przeczenie sobie, wykazując brak zrozumienia dla słowa pisanego nie jesteś w stanie mnie od tego poglądu odwieść. Postaraj się bardziej. Jednak, pamiętaj ja w żaden sposób nie zmuszam Cię/Was do zmiany twoich/waszych poglądów. Jedynie wypowiedziałem swoje zdanie. Ty/Wy (Maku i Seva) za wszelką cenę jednak próbujecie pokazać mi iz moje zdanie jest błędne - więc jak pisałem wcześniej, postarajcie się bardziej.

Po piąte - podałem jeden link do badań, to i tak więcej niż podaliście Wy, dlatego, oraz dlatego iż po prostu nie mam na to czasu nie zamierzam szukać innych linków żeby je tu wrzucić. To możecie zrobić sami. Zapewniam jednak iż przez prawie piętnaście lat przez które mam przyjemność korzystać z internetu, na wyniki podobnych badań trafiałem kilkunastokrotnie. To nie dużo, jednak pozwala dojść do takiego wniosku jaki zaprezentowałem w moim pierwszym poście w tym temacie.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Postprzez Maku w 26 Gru 2010, 16:51

accerone napisał(a):Po pierwsze - pokaż mi gdzie w artykule który zlinkowałem jest zaprzeczenie mojej tezie.

Nie muszę tego robić, zrobił to już Sava.
accerone napisał(a):Moim zdaniem z gustem i preferencjami mamy do czynienia w momencie gdy omawiamy zagadnienia hetero i bi seksualne.

A niby dla czego tylko bi i hetero? Powiem to jeszcze raz, homoseksualizm jest kwestią gustu - tego czy dany osobnik woli mniej dziurek czy więcej, czy podobają mu się męskie rysy twarzy czy damskie.
Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś, ale związek nie kończy się na rozmnażaniu, ludzie wiążą się ze sobą dla tego że dobrze im się ze sobą gada, że podobają się sobie(fizycznie) a nie tylko dla tego żeby zamoczyć(mam tu na myśli tylko związki dojrzałych psychicznie ludzi, nie szczeniackie zauroczenia.)
accerone napisał(a):Po trzecie - uważam, że zwierzęta również maja coś takiego jak rozum i gust dodatkowo mają inteligencję. Jeżeli masz psa lub kota - poobserwuj jego zachowanie jak śpi, zapewne po kilku obserwacjach zauważysz iż zwierzęta śpiąc zdradzają symptomy śnienia. Czy fakt występowania marzeń sennych nie jest niejako potwierdzeniem pewnych procesów myślowych nieco bardziejJednak używając tak niewyszukanych argumentów, zarzucając mi przeczenie sobie, wykazując brak zrozumienia dla słowa pisanego nie jesteś w stanie mnie od tego poglądu odwieść. abstrakcyjnych w swej formie niż jedynie zaprogramowane działania instynktowne?

Wg. Ciebie w czym objawia się zwierzęcy gust? W wyborze pokarmu? Jeżeli zwierzęta mają jakikolwiek gust jest on bardzo prymitywny.
Co do śnienia, jedyne co zauważyłem to to że czasem mój pies gdy śpi, skamle, - jego "marzeniem" jest to żeby poprzedni właściciel znowu się nad nim znęcał?
Sorry, ale nie przekonasz mnie że zwierze we śnie jest w stanie odtworzyć coś innego niż wspomnienie.
accerone napisał(a):Po czwarte - zdecydowanie jestem w stanie zrozumieć iż pogląd którego się trzymam, ze homoseksualizm jest chorobą, jest poglądem niepopularnym i wzbudzającym wiele kontrowersji. Jednak używając tak niewyszukanych argumentów, zarzucając mi przeczenie sobie, wykazując brak zrozumienia dla słowa pisanego nie jesteś w stanie mnie od tego poglądu odwieść.

Nie próbuję od niczego Cię odwieść, uczestnicząc w dyskusji przedstawiam po prostu swoje poglądy. Jak Ty to odbierasz to jest wyłącznie twoja sprawa.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez accerone w 26 Gru 2010, 17:21

Maku napisał(a):Nie muszę tego robić, zrobił to już Sava.

Wybacz, jedyne co Sava zrobił do tej pory to udowodnił że nie rozumie mojej wypowiedzi w związku ze zlinkowanym przezemnie artykułem

Maku napisał(a):A niby dla czego tylko bi i hetero?
dlatego że osoby uczestniczące w takich związkach prędzej czy później są w stanie zbudować związek heteroseksualny którego efektem może być potomstwo. Czyli związek naturalnie poprawny, zdrowy, nie zaprzeczający podstawowym celom wszystkich organizmów żywych, czyli własnie przekazywaniu genów i przedłużania bytu gatunku którego są przedstawicielami.

Maku napisał(a):Wg. Ciebie w czym objawia się zwierzęcy gust? W wyborze pokarmu? Jeżeli zwierzęta mają jakikolwiek gust jest on bardzo prymitywny.

Nieistotne jest czy jest prymitywny czy nie, faktem jest że jest, i tak bardzo często objawia się choćby wyborem pokarmu. A czy objawia się czym innym, nie wiem, jak wszyscy ludzie nie jestem w stanie komunikować się ze zwierzętami na takim poziomie, aby np zapytać o to psa. Ale jeżeli czegoś nie widać to nie znaczy, że tego nie ma. Jedyne co można w tym wypadku to snuć przypuszczenia. Wykluczanie czegoś z góry, nie mając na ten temat odpowiedniej wiedzy jest nielogiczne.
Maku napisał(a):Co do śnienia, jedyne co zauważyłem to to że czasem mój pies gdy śpi, skamle, - jego "marzeniem" jest to żeby poprzedni właściciel znowu się nad nim znęcał?
Sorry, ale nie przekonasz mnie że zwierze we śnie jest w stanie odtworzyć coś innego niż wspomnienie.

Nie zamierzam Cie przekonywać, to co o tym sądzisz to Twoja sprawa, jednak moim zdaniem bardzo wiele rzeczy upraszczasz, i nie doceniasz pewnych faktów, ale masz do tego prawo.

Maku napisał(a):Nie próbuję od niczego Cię odwieść, uczestnicząc w dyskusji przedstawiam po prostu swoje poglądy. Jak Ty to odbierasz to jest wyłącznie twoja sprawa.
Widzisz gdybyś napisał "moim zdaniem nie jest to choroba" to bym się z Tobą zgodził, Jednak w swojej wypowiedzi używasz takich konstrukcji zdań że przekazujesz mi swój pogląd jako jedyny pewnik, i dlatego się z Tobą nie zgadzam. Ja pisząc o tym, że homoseksualizm jest chorobą używam sformułowań "moim zdaniem", " w moim mniemaniu", "jestem zwolennikiem tezy" itp, nie narzucam Ci swojego zdania. Po raz kolejny udowadniasz że masz problem już nie tylko ze zrozumieniem słowa pisanego ale również z wyrażaniem własnych poglądów za pomocą pisma.
accerone
Stalker

Postprzez Sava w 26 Gru 2010, 18:24

Wybacz, jedyne co Sava zrobił do tej pory to udowodnił że nie rozumie mojej wypowiedzi w związku ze zlinkowanym przezemnie artykułem

Dobra widze, że trzeba łopatologicznie.

Stary, napisałeś cytuję - " Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też."

Mówisz o kilku różnych wynikach badań, co najśmieszniejsze żądasz w późniejszym poscie DOWODÓW NAUKOWYCH na obalenie Twojej tezy.

Taki dowód jest dokłądnie w Twoim linku obalający również TWOJĄ tezę "Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też"

Piszesz - "Nie napisałem ze u człowieka powoduje to rtęć tak jak u badanych, w przypadku który zlinkowałem, ibisów."

Napisałeś, że u zwierząt homoseksualizm jest uznawany za chorobę dla potwierdzenia wczesniejszej tezy. Zaś w linku jak byk stoi zaprzeczenie - nie wiązac sprawy ptaków z ludźmi.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez accerone w 26 Gru 2010, 19:25

Sava napisał(a):Mówisz o kilku różnych wynikach badań, co najśmieszniejsze żądasz w późniejszym poscie DOWODÓW NAUKOWYCH na obalenie Twojej tezy.
Zacytuj proszę fragment mojej wypowiedzi w której "żądam" dowodów naukowych na obalenie mojej tezy.

Dodatkowo, mógłbym żądać takich dowodów gdyż na siłę na zmianę z Makiem próbujecie wykazać mi błędność mojej tezy (konstrukcja zdań w waszych wypowiedziach) zamiast po prostu przeciwstawić jej własne zdanie (konstrukcja "moim zdaniem" " w moim mniemaniu")
Sava napisał(a):Taki dowód jest dokłądnie w Twoim linku obalający również TWOJĄ tezę "Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też"
Piszesz - "Nie napisałem ze u człowieka powoduje to rtęć tak jak u badanych, w przypadku który zlinkowałem, ibisów."
Napisałeś, że u zwierząt homoseksualizm jest uznawany za chorobę dla potwierdzenia wczesniejszej tezy. Zaś w linku jak byk stoi zaprzeczenie - nie wiązac sprawy ptaków z ludźmi.

Nie bardzo rozumiem sens tego co piszesz. Więc wytłumaczę Ci łopatologicznie jak powinienneś zrozumieć to co ja napisałem, bez wyrywania zdań z kontekstu.
Napisałem tak:
"Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.
A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań."

Czyli że były pewne badania (liczba mnoga) w których wykazano że są pewne czynniki zakłócające seksualność u zwierząt. Mój wniosek był taki że skoro jest to możliwe u zwierząt - moim zdaniem możliwe jest tez u ludzi.
Napisałem w uproszczeniu gdyż wydaje mi się oczywiste iż każdy powinien wiedzieć, iż jesteśmy tak jak inne zwierzęta organizmem biologicznym działającym na takich samych zasadach ogólnych, i skoro są pewne czynniki powodujące dysfunkcje organizmu w pewnych dziedzinach w odniesieniu do zwierząt, to również w odniesieniu do ludzi mogą takie czynniki istnieć i również mogą powodować zniekształcenia pewnych funkcji organizmów ludzi.
Następnie aby nie być gołosłownym podałem link do badań gdzie jasno jest opisane iż jest czynnik (rtęć) który powoduje dysfunkcję w sferze seksualności ibisów (homoseksualizm) - link ten miał obrazować że nie wyssałem sobie z palca informacji o czynnikach zniekształcających seksualność wśród zwierząt. Nigdzie nie pisałem ze rtęć ma taki sam wpływ na człowieka - zresztą w artykule tym jasno jest stwierdzone że nie ma takowego wpływu.
Nigdzie też nie napisałem że do wniosku iż moim zdaniem homoseksualizm jest chorobą doszedłem jedynie na podstawie zlinkowanego artykułu. Mało tego pisałem o takich badaniach w liczbie mnogiej, bo czytałem podobnych wyników badań kilkanaście. I napisałem w jednym z późniejszych postów iż własnie na ich (liczba mnoga) podstawie wyrobiłem sobie takie zdanie a nie inne.
Ponadto nigdzie w artykule nie jest napisane"
Sava napisał(a):Zaś w linku jak byk stoi zaprzeczenie - nie wiązac sprawy ptaków z ludźmi.
jest natomiast napisane:"Uczony przestrzega jednak przed zbyt pochopnym przekładaniem wyników jego badań na zachowania człowieka. Przypomina, że prowadzono już badania nad wpływem rtęci na ludzi i nie zauważono zmiany zachowań seksualnych. Po drugie, ludzka seksualność jest na tyle skomplikowane, iż jest mało prawdopodobne, by pojedynczy czynnik mógł ją zmienić. W końcu zwyczaje seksualne i fizjologia człowieka i ptaków są bardzo odmienne."
Teraz, przeczytaj uważnie. Nie uważam abym swój wniosek wysnuł zbyt pochopnie, gdyż jak już wcześniej pisałem wyrobiłem sobie swoje zdanie na podstawie badań (liczba mnoga)z którymi na przestrzeni lat miałem okazję się zapoznać, a nie jednego zacytowanego badania, które miało być jedynie przykładem, abym nie został posądzony o gołosłowność. Pisałem o czynniku lub ich kombinacji (w późniejszych postach) w pierwszym poście użyłem słowa czynniki (liczba mnoga).
W artykule jest napisane "Po drugie, ludzka seksualność jest na tyle skomplikowane, iż jest mało prawdopodobne, by pojedynczy czynnik mógł ją zmienić". Tak więc artykuł ten nie wyklucza że taki wpływ na człowieka może mieć kombinacja czynników.

Moim zdaniem Sava, po raz kolejny udowodniłeś że nie potrafisz zrozumieć prostego i niedługiego tekstu pisanego.
Nie chcę Cię obrazić ale na podstawie dyskusji z Tobą dochodzę do wniosku że szkoła kształci ludzi mądrych, zapomina jednak o wyrabianiu w nich inteligencji.
accerone
Stalker

Postprzez Sava w 26 Gru 2010, 19:49

Zacytuj proszę fragment mojej wypowiedzi w której "żądam" dowodów naukowych na obalenie mojej tezy.

Proszę...
Wybacz - dla mnie w świetle badań na innych gatunkach jest to choroba, przytoczyłem jedne z wielu wyników takich badań, do takich wniosków skłaniałem się od dawna. Nikt jednak nie przytoczył badań na obalenie tej tezy. więc pozwolicie że "pustych" argumentów nie uznam i pozostanę przy swoim poglądzie na ta kwestię.

Wiesz, jestem osobą która w trakcie dyskusji jest dokładna i konkretna. Nie wiem jakim cuden uchowałem się na studiach inzynierskich taki kawał czasu jeśli nie rozumiem wg. Ciebie słowa pisanego ok.

Jako, że jestem dokładny... i w soim pierwszym poście piszesz swoją tezę wymieniajac oczywiscie z kosmosu Wiele badań, oraz własną tezę popartą artykułem którego autor wyraźnie przestrzega przed wyciaganiem pochopnych wniosków zględem ludzi... tak. Oczywiście nie powiedziałes wprost, że chodzi o rtęć to oczywiste. Jednakże wprost napisałeś ""Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.
A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań." Wypadało by zatem, dać jakieś inne streszczenie badań (których ponąc wiele jak sam napisałeś) odnoszących się do ludzi, oraz podtrzymujacy Twoją teze.

"Uczony przestrzega jednak przed zbyt pochopnym przekładaniem wyników jego badań na zachowania człowieka. Przypomina, że prowadzono już badania nad wpływem rtęci na ludzi i nie zauważono zmiany zachowań seksualnych. Po drugie, ludzka seksualność jest na tyle skomplikowane, iż jest mało prawdopodobne, by pojedynczy czynnik mógł ją zmienić. W końcu zwyczaje seksualne i fizjologia człowieka i ptaków są bardzo odmienne.""

Zmartwię Cię, poniewaz ten fragment, biorąc dosłowne jego znaczenie, nie potwierdza żadnych Twoich słów, ani tezy...

nie jednego zacytowanego badania, które miało być jedynie przykładem, abym nie został posądzony o gołosłowność.
Link potwierdza, słowa odnośnie zwierząt lecz już nie wysnuta dalej tezę odnośnie ludzi. Przykro mi.
Tak więc artykuł ten nie wyklucza że taki wpływ na człowieka może mieć kombinacja czynników.
To luźne stwierdzenie, drogi kolego. Nie jest badaniem naukowym potwierdzającym Twe słowa.

I oto mi niestety chodzi od początku mój drogi. W dyskusji powinniśmy być dokładni oraz dosłowni.

Moim zdaniem Sava, po raz kolejny udowodniłeś że nie potrafisz zrozumieć prostego i niedługiego tekstu pisanego.
Nie chcę Cię obrazić ale na podstawie dyskusji z Tobą dochodzę do wniosku że szkoła kształci ludzi mądrych, zapomina jednak o wyrabianiu w nich inteligencji.
Dziękuję za krótką psychoanalizę, i wycieczkę osobistą. Respekt do Ciebie i dyskusji z Tobą sięgnął u mnie powiedzmy szczerze - rynsztoku.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez accerone w 26 Gru 2010, 19:52

Sava napisał(a): Dziękuję za krótką psychoanalizę, i wycieczkę osobistą. Respekt do Ciebie i dyskusji z Tobą sięgnął u mnie powiedzmy szczerze - rynsztoku.

I vice versa, z mojej strony koniec. Nadal uważam że nie rozumiesz słowa pisanego.

---- dodano później --------------------------------- tak żeby jasność była--------------------------

Postanowiłem jeszcze trochę dopisać bo nielogiczności Twoich wypowiedzi są rażące.
Sava napisał(a):Jako, że jestem dokładny... i w soim pierwszym poście piszesz swoją tezę wymieniajac oczywiscie z kosmosu Wiele badań, oraz własną tezę popartą artykułem którego autor wyraźnie przestrzega przed wyciaganiem pochopnych wniosków zględem ludzi... tak. Oczywiście nie powiedziałes wprost, że chodzi o rtęć to oczywiste. Jednakże wprost napisałeś ""Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.
A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań." Wypadało by zatem, dać jakieś inne streszczenie badań (których ponąc wiele jak sam napisałeś) odnoszących się do ludzi, oraz podtrzymujacy Twoją teze.

Sava, po raz kolejny pokazujesz, że nie rozumiesz słowa pisanego, gdzie i kiedy napisałem, że są lub były lub, że czytałem jakieś wyniki badań odnoszące się do ludzi? Po co o nie prosisz skoro nawet o nich nie wspominałem?
Ja doszedłem do swoich wniosków na podstawie badań nad zwierzętami. Z czego wnioski jednych z takich badań zlinkowałem. I ta część mojej poprzedniej wypowiedzi : "Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też." jest właśnie moim wnioskiem z takich badań nad zwierzętami, masz tam jak byk stwierdzenie "moim zdaniem". A że wysnuwam wnioski odnośnie ludzi na podstawie badań nad zwierzętami - no cóż w końcu ludzie to też zwierzęta - pisałem o tym w jednym z poprzednich postów.
Napisałem, że nie mam czasu szukać innych, teraz nie mam nawet na to ochoty bo co z tego, że ich poszukam, zlinkuję jak i tak ich nie zrozumiesz i poprzekręcasz. Rzekomo na swoją korzyść, faktycznie jedynie się ośmieszając.

Sava napisał(a):Zmartwię Cię, poniewaz ten fragment, biorąc dosłowne jego znaczenie, nie potwierdza żadnych Twoich słów, ani tezy...

I nie musi potwierdzać, najważniejsze że temu nie zaprzecza. A skoro nie zaprzecza, to nie wyklucza, czyli czyni możliwą taką ewentualność. Moje zdanie jest moim wnioskiem z kilkunastu tego typu badań nad zwierzętami. Jest hipotetyczne, jest domniemaniem ku któremu się skłaniam i które wydaje mi się jak najbardziej prawdopodobne. Nie jest jednak pewnikiem. Ty zaś na spółkę z Makiem próbujesz wykazać mi błąd narzucając swoje zdanie jako pewnik. A na to, że jest to pewnik nie masz żadnych rozsądnych argumentów.

Wybacz, piszesz, że jesteś dokładny i rzeczowy, a po raz kolejny udowadniasz że nie potrafisz zrozumieć tego co inni piszą. Piszesz że uchowałeś się tyle czasu na studiach inżynierskich. Wybacz złośliwość, ale w świetle Twoich niezwykle dokładnych, rzeczowych i precyzyjnych wypowiedzi, fakt że jesteś na studiach inżynierskich dla mnie jest przykładem albo na Twoje niebywałe szczęście albo na ewidentną zapaść polskiego szkolnictwa. Świadczy o tym zarówno niemożność zrozumienia przez Ciebie tekstu pisanego, jak i Twoje niechlujstwo językowe. Wybacz Sava, Ty po prostu swoimi wypowiedziami nie dajesz mi możliwości dojścia do innych wniosków.
accerone
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość