Jakieś sposoby na filtry ?

Jakieś sposoby na filtry ?

Postprzez JONYK w 28 Gru 2010, 22:42

Mam pytanie czy macie jakieś sposoby na kończące się filtry ? Bo ogólnie w całej grze tylko 2 razy można je kupić . A ja mam taki problem że częściej się duszę , niż ginę od kul . Wiem że nie ma możliwości modowania , ale może coś macie na ten temat ?
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Re: Jakieś sposoby na filtry ?

Postprzez matekfpol w 28 Gru 2010, 23:37

Jedyne co można radzić to przeszukiwać szafki, półki i wypatrywać lśniących krążków na wrogach. Kilka razy w grze na jakiejś niepozornej półeczce znajdowałem kilka filtrów przedłużających świeży oddech o nawet 15 minut. Poza tym kupuj filtrów do oporu, szybko wykańczaj wrogów i staraj się nie strzelać wrogom w twarz - maski się przydadzą :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:50
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

Postprzez Bambosz107 w 29 Gru 2010, 00:00

Hm, to dziwne, ale ja w całej grze kupowałem filtry tylko raz, gdy mi kazał Burbon. A grałem na hardzie. Przeszukuj wszystkie skrytki, schowki, rozglądaj się wszędzie za filtrami. Możesz kupić ich ile się da, wtedy masz gwarancję, ze nie umrzesz z powodu uduszenia (no chyba że zniszczysz szkło maski gazowej, ale te akurat łatwiej znaleźć).
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez JONYK w 29 Gru 2010, 00:44

Właśnie problem polega na tym że gdy kupowałem filtry - chociażby na etapie z Burbonem to wchodziło mi maksymalnie do 41 minut , a później kasa była pobierana za filtry ,a nie przybywało czasu na zegarku . Stąd mój wniosek że chyba jest jakieś durne ograniczenie bo przechodząc grę drugi raz ( na hardzie ) chciałem właśnie zrobić sobie takie zapasy aby mi starczyło spokojnie do końca, a tu du@# blada .
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Bambosz107 w 29 Gru 2010, 01:36

W ogóle w Metrze ten pomysł z filtrami nie jest do końca szczęśliwy. Niby ich nie zmieniasz, a i tak ich ubywa. No i jeszcze nie zawsze można je podnieść z ziemi. Gra decyduje, czy nam na to "pozwolić", czy nie. Nie patrz na zegarek, on się ma do rzeczywistości tak samo, jak to tempo ubywania filtrów. No i najważniejsze: nigdy nie wymieniaj sam filtrów, gdy osiągniesz poziom krytyczny Artem sam go zmieni. Szkło maski może trochę parować, ale to lepsze niż uduszenie się z ich braku, czyż nie?
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości