Ukraina chce organizować wycieczki do Czarnobyla

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie, ile się trzeba cenić...

Re: Ukraina chce organizować wycieczki do Czarnobyla

Postprzez Sony95 w 25 Gru 2010, 22:38

To świetnie. I tak z kolegami planowaliśmy wycieczkę do Zony za dwa lata morze pojedziemy. Moje marzenie :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Sony95
Stalker

Dołączenie: 07 Gru 2009, 16:43
Ostatnio był: 04 Kwi 2024, 17:39
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Reklamy Google

Postprzez Abrams w 25 Gru 2010, 22:47

Czy ja wiem...
Nie myślisz, że z wycieczką i przewodnikiem to już nie to samo...?
Intel Core 2 Quad 4x2.66Ghz _ Kingston 4Gb Ram 667MHz _ 2x Nividia Geforce 9890GT SLI 512Mb
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2010, 21:16
Ostatnio był: 17 Sie 2011, 19:39
Miejscowość: Bełchatów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez matig19900 w 25 Gru 2010, 22:52

osobiście marzy mi sie coś takiego żeby jechać ze znajomymi i poudawać trochę stalkerów. bez przewodników tylko tak dla zabawy. dowiedzieć sie tylko które miejsca mogą być nie bezpieczne i jechać.
uważam, że Zona nie powinna być otwarta na turystykę. powinna pozostać tą dziką oraz zamkniętą strefą
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez rafalprelude w 26 Gru 2010, 12:40

matig19900 napisał(a):osobiście marzy mi sie coś takiego żeby jechać ze znajomymi i poudawać trochę stalkerów. bez przewodników tylko tak dla zabawy. dowiedzieć sie tylko które miejsca mogą być nie bezpieczne i jechać.
uważam, że Zona nie powinna być otwarta na turystykę. powinna pozostać tą dziką oraz zamkniętą strefą

widzisz... niestety Zona nie jest juz dziką i zamkniętą strefą... niestety. Codziennie dziesiątki turystów przewija sie przez najbardziej popularne miejsca w Zonie, setki robotników, dziesiątki ochrony w tym milicja. Mało kto wie ze na obrzeżach Prypeci jest... czynna pralnia, w ktorej to czyszczone są robocze uniformy pracownikow Strefy. W Zonie jak jak i Prypeci nie sposób nie minąć jakiegoś samochodu a to z turystami a to z ochroną. Na szczęście są jeszcze miejsca o których malo kto wie, które maja niesamowity klimat i mam nadzieję ze tak pozostanie... Za kilka lat Zona bedzie jednym wielkim złomowiskiem, gdzie metale beda pocięte czekały na wywózkę z Zony a Prypec ruiną.
Już teraz złomowisko, oko moskwy, czy wybrzeże gdzie kiedy stały barki są zakazane dla turystów, wiecie czemu? Żeby nie widzieli jak "oficjalni" złodzieje tną metal i wywoża codziennie ciężarówkami poza Zone. Niestety to Ukraina a tam Hrywna ma zdecydowanie wiekszą wartość niż muzeum tragedii zwaną Zoną Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rafalprelude
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 16:44
Ostatnio był: 19 Paź 2015, 20:56
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 9

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 13:08

masz bardzo dużo racji w tym co mówisz. niestety turystyka sie rozwija w tamtym rejonie i nic na to się nie poradzi. co z tego, że są kontrole, checkpointy i inne placówki wojskowe jak dając w łape bez problemy cie tam wpuszczą. ale zauważ, że i tak wolno im idzie to rozkradanie Zony. gdyby to było w Polsce to wątpię czy ze złomowiska pojazdów choćby troche złomu zostało. polacy wszystko by rozkradli :D
więc cieszmy sie, że jest jeszcze co tam zobaczyć i oddać hołd tym ludziom, którzy tam mieszkali i który oddali życie i poświęcili zdrowie dla ratowania ludzkości.

matig19900
Wygnany z Zony

Postprzez Abrams w 26 Gru 2010, 14:45

osobiście marzy mi sie coś takiego żeby jechać ze znajomymi i poudawać trochę stalkerów. bez przewodników tylko tak dla zabawy. dowiedzieć sie tylko które miejsca mogą być nie bezpieczne i jechać.

No o to mi właśnie chodzi... chociaż chwile się jak stalker poczuć :D
przejść się przez Prypeć, wdrapać się na dach najwyższego bloku, posiedzieć, pomyśleć, rozejrzeć sie...
ale widzieć prawdziwy Czarnobyl - szary i pusty, nie wioche z tysiącem biegających turystów. Jeszcze brakuje tam MacDonald'sa na środku je*nąć...
Intel Core 2 Quad 4x2.66Ghz _ Kingston 4Gb Ram 667MHz _ 2x Nividia Geforce 9890GT SLI 512Mb
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 15:03

taaa starbars'a jeszcze, KFC i plac zabaw dla rozwydrzonych bachorów ;)
oraz jakichś grubasów i browarem w ręce
otorzyć na nowo centrum handlowe i sprzedawać pamiątki z Czarnobyla. np miniarutke (coś w stylu wieży Eiffela) CEJ ;p oraz czapeczki z elektrownią w tle
pomysł niestety głupi, żeby w taki sposób zarabiać na Zonie...

matig19900
Wygnany z Zony

Postprzez Abrams w 26 Gru 2010, 15:23

No to też mówie szkoda, psują jedyne takie miejsce na ziemii...
Z drugiej strony teraz byłby dylemat że tam ludzi nie wpuszczać a sam bym chciał jechać, ale że jestem hipokrytą - powinni wpuścić takich jak my, a dla wszystkich innych zamknąć :E ( i nikt inny nie powinien myśleć w ten sposób, chyba że ja :E )
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 15:26

najlepiej jakby było na jakieś specjalne przepustki i max np 250osób w strefie
to pomysł byłby nie głupi i by to wszystko jakoś przetrwało.
ale naszych pomysłów niestety nikt nie wysłucha :(

matig19900
Wygnany z Zony

Postprzez Abrams w 26 Gru 2010, 15:58

Więcej ludzi = Więcej kasy :wink:
co tu komentować, tym bardziej że to Ukraina
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Postprzez Floper Szczur w 31 Gru 2010, 04:03

Ja też czuje się jak Stalker ale zobaczmy ze strony Ukrainy:
Inne Państwa postrzegają Zonę jako zaje*iste miejsce na wycieczkę albo piknik(Może jeszcze na skraju drogi?). Ale Ukraina czy Białoruś bardziej ucierpiały. Chcą naprawić te swoją jałową ziemię ale chcą przyspieszyć wzrost dochód na odbudowę. Ale zamiast ołowiem odstraszać turystów(ciekawe czy mają konserwy) pozwalają im wjechać im na teren Czarnobyla za drobną opłatą. I ludzie mają swoje pamiątki w postaci pięknego w kolorze rdzy złomu i zdjęć a Ukraina ma mamonę. Rząd ma gdzieś turystykę więc jak uzbierają z niej dużo pieniędzy i Zona będzie odrestaurowana to ludzie nie będą mieli już czego zwiedzić ale ważne że teren jest ''naprawiony''. Smutne ale niestety Ukraina ma najwięcej do powiedzenia. Przy okazji Stalker zrobił fajna reklamę nie?

A teraz coś szalonego:
Jeżeli chcecie aby Zona została taką jaką jest to bierzcie sprzęt i prowiant. Spotykamy się na granicy i zobaczymy czy wojsko przechytrzy frakcje STALKER(Stowarzyszenie Terminatorów Atakujących Ludzi Kiedy Eliminują Radioaktywność)
:

Tylko Monolit może was uratować.
Awatar użytkownika
Floper Szczur
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 02:08
Ostatnio był: 07 Sty 2013, 06:35
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 19

Postprzez matig19900 w 31 Gru 2010, 10:26

A teraz coś szalonego:
Jeżeli chcecie aby Zona została taką jaką jest to bierzcie sprzęt i prowiant. Spotykamy się na granicy i zobaczymy czy wojsko przechytrzy frakcje STALKER(Stowarzyszenie Terminatorów Atakujących Ludzi Kiedy Eliminują Radioaktywność)

hehe, świetny pomysł, żeby coś takiego zrobić ;)
można sie zebrać większą ekipą i tam zawędrować ale to myślę, że dopiero jak sie trochę ociepli ;)

matig19900
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czarnobyl i Prypeć

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości