Słuchawki do gry

Naznaczony nie rozumiał tej wojny. Prawdą jednak było, że zbierała krwawe żniwo. Konsole czy PCty?

Słuchawki do gry

Postprzez pzengota w 02 Sty 2011, 21:03

Witam
Szukam od ostatniego czasu jakiś dobrych, wygodnych i w miarę tanich słuchawek do gry. Byłem ostatnio (przed świętami) w MediaMarkt ale tam był tak duży wybór że nie wiedziałem co wybrać. Wiedz proszę o jakieś konkretne propozycję. W słuchawkach musi być mikrofon. Słuchawek będę głównie używać do gry ale też do muzyki. Mój budżet to max. 200zł
Z góry dzięki i pozdrawiam.
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 10:08
Ostatnio był: 08 Sie 2021, 14:59
Miejscowość: Gdynia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 10

Reklamy Google

Re: Słuchawki do gry

Postprzez Bambosz107 w 02 Sty 2011, 22:09

Od siebie polecam słuchawki Plantronics Gamecom 377. Świetny dźwięk w grach, bardzo dobry i czysty , niezłe pozycjonowanie odgłosów (co jest niezmiernie ważne w grach typu MW2 i BO), niesamowicie dobrej jakości mikrofon jak na tą cenę. Może trochę uciskają głowę, ale po kilkunastu godzinach "rozciągają się". Mają bardzo miękkie i wygodne nauszniki, może jest w nich trochę gorąco, ale komfort noszenia wszystko rekompensuje. Ceny zaczynają się od 130 zł w górę. Są to wg. mnie najlepsze słuchawki do grania w tej cenie.

Krótka recenzja i porównanie na PcLab.pl

http://pclab.pl/art39650-21.html

Opinie na Ceneo.pl

http://www.ceneo.pl/1870552
Go Go Power Rangers!!

Za ten post Bambosz107 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive pzengota.
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Fred w 03 Sty 2011, 14:50

Koss SB49, zapytasz dla czego ? Ano dla tego, że są to jednej z najlepszych słuchawek w ogóle w tej cenie. Defakto nie ma czegoś takiego jak słuchawki do gier. Jest to tylko wymysł marketingowy. Każde słuchawki które są dobre do słuchania muzyki, dobrze pozycjonują dźwięki, a jego jakość i odwzorowanie są wysokie nadają się do grania. Po niżej najważniejsze cechy słuchawek Koss SB49:
- słuchawki wokół uszne ze zintegrowanym mikrofonem dobrej klasy,
- bardzo dobry wybór nie tylko do gier,
- nie mają problemów z poradzeniem sobie w zakresie tak brzmienia, wszechstronności jak i opłacalności z konkurentami ze znaczkiem “for gamers”,
- różnią się od SB45 potencjometrem na kablu,
- dożywotnia gwarancja.

EDIT:

Aha, nie zapomnij o DOBREJ karcie dźwiękowej bo inaczej nawet najlepsze słuchawki będą lipnie brzmieć!
A odnośnie recenzji w internecie to różnie z nimi bywa. Nie raz i nie dwa okazywało się, że super Fatal1ty okazywały się średnimi słuchawkami. Z tego co się orientuję Bambosz ma Plantronics GameCom 777 i zachwytu nie ma, a ludzie z PCLab wychwalają je ;]
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez pzengota w 05 Sty 2011, 00:33

A czy ktoś ma jeszcze jakąś propozycją bo wolę mieć jakiś wybór, bo bardziej przekonują mnie słuchawki @Bambosz107 jeżeli chodzi o jakość wykonania.
Czekam na dalsze propozycję i pozdrawiam.
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 10:08
Ostatnio był: 08 Sie 2021, 14:59
Miejscowość: Gdynia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 10

Postprzez Bambosz107 w 05 Sty 2011, 01:07

@Fred - bo Fatal1ty są średnimi słuchawkami :P Większość recenzentów tak twierdzi, ja niestety nie miałem okazji osobiście ich przetestować.

Tak, mam model 777, zawiodłem się przede wszystkim na dołączonej karcie dźwiękowej - ten cały system Dolby Digital można sobie wsadzić, dźwięk jest strasznie nienaturalnie "rozciągnięty", wszechobecne echo dominuje, nie słychać dobrze tyłu. Natomiast same słuchawki spisują się wyśmienicie, swoją drogą nie różnią się prawie wcale od modelu 377 (PcLab twierdzi, że cechują się lepszą jakością dźwięku - 377 testowałem na Realteku a 777 na Audigy 2 ZS, więc niestety znów nie mam porównania, trzeba im wierzyć na słowo). Słuchawki naprawdę świetnie pozycjonują dźwięk, kilka razy usłyszałem W Black Ops'ach wroga z tyłu i dlatego nie zginąłem. Jak już wspominałem, przez pierwsze kilkanaście godzin gry słuchawki uciskają mocno na głowę, później się "wyrobią" (w moim przypadku oznaczało to jakieś 3 dni, bo akurat Mass Effect 2 kończyłem). Także jeśli chcesz naprawdę dobre słuchawki w niskiej cenie - bierz 377, jeśli Ci bardziej zależy na lepszej jakości dźwięku, karcie USB (np. do laptopa) i dźwięku 7.1 (ważne, żebyś kupił 777 w wersji 7.1, a nie 5.1, gdyż można teraz znaleźć na rynku obie te rewizje - dopłacisz 20 zł, a będziesz miał nowy, odświeżony model).
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość