Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Ultimate Zone Variation Project ver 0.9 - people part
Opis: Paczka jest częścią powstającego MODa. Jest jednak na tyle samodzielną całością, że może cieszyć oko, a i komuś może zaoszczędzić kreciej roboty przy robieniu moda. Sam MOD ma na celu maksymalne zróżnicowanie występujących w grze elementów oraz dodanie nowych. Tutaj jest część z postaciami ludzkimi w grze. W skrócie mówiąc, zmiana w stosunku do vanilli polega na tym, że wszelacy ludzie w obrębie frakcji (i zombiaki) różnią się od siebie wyglądem - w takiej ilości, ile ciekawych tekstur dotychczas znalazłem i chciało mi się zrobić. Szczegółowe podsumowanie zmian na końcu posta, szczegóły dotyczące każdej frakcji w plikach *.txt w podkatalogach katalogu /meshes.
Działa na wersji Stalkera: - MOD jest pomyślany jako nakładka na Stalker Complete 2009 i tak będzie działać najlepiej - odpalenie na vanilli na dowolnym patchu też jest możliwe - niektóre bump mapy czy tekstury mogą się różnić od zamysłu moda, ale jest to metoda żeby szybko zobaczyć, co mniej więcej jest zrobione - w tej paczce jest cheat umożliwiający agresywną turystykę po Zonie - w rozmowie w wiosce kotów zamiast noża i PMa dostajemy nieco lepsze wyposażenie - w celu uniknięcia cheat'a wystarczy wymazać katalog /scrpits
Instalacja: W katalogu ze Stalkerem utwórz katalog gamedata i do niego skopiuj zawartość paczki. Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów, to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:
Uwagi: Miażdżąca większość tekstur nie jest zrobiona przeze mnie, to raczej zebranie tego, co w sieci było interesującego. Pełna lista credit'ów nadejdzie w wersji 1.0 MODa, póki co credit'y należą się całej społeczności modderskiej
Szczegółowe podsumowanie zmian w spoilerze:
:
lista zmian: meshes/actors/ - modded: (ogf czy dds )
bandit - DONE (10 / 13) ogfs: (10 ogfs) (10 texs) barman - NA ecolog - DONE (0 / 2) ogfs: (0 ogfs) (2 texs) <! the same tex call in ogfs as in [nauchniy] & [protect]> dolg - DONE (10 / 15) ogfs: (10 ogfs) (5+3 texs) [3 plecaki] hero - DONE (3 / 16) ogfs: (3 ogfs) (6 texs) izgoy - NA killer - DONE (5 / 9) ogfs: (5 ogfs) (8 texs) militari - DONE (0 / 2) ogfs: (0 ogfs) (2 texs) [reclaim vanilla, bumps SC09] monolit - DONE (3 / 8) ogfs: (3 ogfs) (6 texs) nauchniy - DONE (0 / 2) ogfs: (0 ogfs) (2 texs) <! the same tex call in ogfs as in [ecolog] & [protect]> neytral - DONE (24 / 29) ogfs: (24 ogfs) (15+7 texs) [7 plecaków] novice - DONE (12 / 12) ogfs: (12 ogfs) (12 texs) protect - DONE (0 / 2) ogfs: (0 ogfs) (2 texs) <! the same tex call in ogfs as in [ecolog] & [nauchniy]> soldier - NA stalker_mp - NA stalker_zombi - DONE (12 / 13) ogfs: (12 ogfs) (12 texs) svaboda - DONE (7 / 14) ogfs: (7 ogfs) (4 texs) ucheniy - NA trader - DONE (1 / 1) ogf : (1 ogf ) (1 tex )
Wszelkie uwagi / propozycje kolejnych tekstur etc. do wprowadzenia mile widziane. Smacznego!
Hmm... Całkiem ciekawa e... część moda, ale ja poczekam na wersje 1.0 i wtedy zassam, bo i tak nie mam narazie zainstalowanego stalkera xD ale sam pomysł jest spoko