F.E.A.R.

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: F.E.A.R. 2: Project Origin

Postprzez matrix991 w 01 Lut 2009, 00:50

Ja już odliczam dni do premiery. Jak dla mnie jedna to jedna z tych gier, które muszę mieć. Świetne AI, dobra grafika (do tego kapitalna optymalizacja)....i ten klimat...Ta ciągła nie pewność czy nasza ukochana Alma nie wyskoczy z jakichś ciemności. Mam nadzieje, że gra będzie długa, ponieważ poprzednie odsłony dało się przejść w 3 dni grania ( oczywiście mówimy tu o paru godzinach spędzonych przed grą, a nie o całym dniu.) Co do dema to hymm...Akcja w Teatrze mistrzostwo. Dobra interakcja z otoczeniem, jak już wspomniałem świetne Ai. Kryją się za przeszkodami, myślą...Ogólnie to trzeba zagrać aby to poczuć :P

PS. O i jeszcze jest walka wręcz. Kopanie, ręce, bicie kolbą broni...Jednym słowem wolna amerykanka :wink:
matrix991
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2007, 17:28
Ostatnio był: 26 Paź 2010, 15:52
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 16 Lut 2009, 20:26

Pełną wersję udało mi się ukończyć w 5 h na normalnym poziomie.
To jedyny wg mnie minus- żywotność gry, bo reszta jest znakomita!
Klimat bije na głowę. Urozmaicono poziomy w przeciwieństwie do części pierwszej, co nie daje poczucia monotonni.

Jedna rzecz która mnie zdziwiła to brak pełnego dynamicznego oświetlenia. W pierwszej części od strzałów były widoczne cienie, a tutaj natomiast tego nie ma mimo to, iż silnik gry jest taki sam. Ale to tylko mały szczegół.

Dla mnie 9/10, mimo to, że strasznie śmierdzi konsolą :P

P.S. Końcówka wymiata :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Fred w 16 Lut 2009, 23:41

I teraz pojawia się pytanie. Czy jest sens wydawać pieniądze na grę którą da się przejść w ~5h ? To już na Perseus Mandate i Extraction Point chyba schodziło więcej czasu :D a to były TYLKO dodatki do podstawki.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez KoweK w 17 Lut 2009, 00:12

Fred napisał(a):I teraz pojawia się pytanie. Czy jest sens wydawać pieniądze na grę którą da się przejść w ~5h ? To już na Perseus Mandate i Extraction Point chyba schodziło więcej czasu :D a to były TYLKO dodatki do podstawki.

Warto :P
Były dłuższe, ale strasznie monotonne.
Tutaj masz bardziej urozmaicone lokacje, przez to 5h jest naprawdę interesujące! (jest na czym czasami zawiesić oko).
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Przemek77 w 17 Lut 2009, 13:35

Krótki czas gry to chyba już standardowa bolączka dzisiejszych gier...
A jak panowie z płynnością "fira 2"? Optymalizacja w miarę, czy kuleje?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez KoweK w 17 Lut 2009, 13:47

Przemek77 napisał(a):A jak panowie z płynnością "fira 2"? Optymalizacja w miarę, czy kuleje?

Optymalizacja jest świetna :)
W końcu to silnik z pierwszej części.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Seria F.E.A.R.

Postprzez Crisu w 28 Maj 2010, 09:01

Cóż, zainteresowany od zawsze całą serią F.E.A.R. dotarłem właśnie do gorącego g*wna jakim jest trailer nadchodzącej trzeciej części. A jako, że nie dostrzegłem na tym forum wątku poświęconego tej serii - założę, raz kozie śmierć jak to mówią...

Co do samych zapowiedzi najnowszej części... Nie jest to jeden, a dwa trailery, co sugerować może dostępność dwóch kampanii - tak więc możliwe, że będziemy mogli wcielić się w postać tak Pointmana jak i Fettela.

Bez zbędnych opisów - bo chyba osoby zainteresowane wiedzą czym jest F.E.A.R. - rzucę owe filmiki.

- - -

Trailer od strony Pointmana...

- - -

Trailer od strony Fettela...

- - -

A tak właśnie myślałem po przejściu Reborna, że to zdecydowanie nie jest koniec.
I jednak nie myliłem się. W sumie nie jest to jakaś wielka, wyjątkowa dedukcja bo takie wrażenie odniósł chyba każdy kto miał szansę "poobcować" troszkę z Rebornem.

Anyway, by dowiedzieć się więcej możemy odwiedzić tę stronkę - http://www.whatisfear.com/
Warunek? Skończone 18 lat (bądź ściemnienie w tej kwestii) i znajomość angielskiego.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Re: Seria F.E.A.R.

Postprzez WodZu w 22 Sie 2010, 21:46

Ja jak narazie nabyłem tylko FEAR PERSEUS MANDATE. Krew mroził w żyłach -> zresztą zapraszam na mój kanał na yt gdzie gram <UWAGA!> z komentarzem. :E http://www.youtube.com/watch?v=gnLyH14RX9Q
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Rolex w 22 Sie 2010, 21:59

Ja oprócz FEAR podstawki polecam kontynuację Extraction Point. Naprawdę EP ma więcej klimatu i więcej giwer oraz przeciwników niż podstawka. Grafiką chyba niczym się nie różni, gameplay taki sam dla mnie miodzio sam obecnie pykam po przejściu podstawki. Mam FEAR złota edycja więc mam 2 części na 1 płycie. Później zamierzam kupić Perseus Mandate.
Image
Awatar użytkownika
Rolex
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2010, 21:50
Ostatnio był: 09 Wrz 2012, 17:07
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez MalinaOSG w 15 Lut 2011, 08:02

Grałem w pierwszą część u pierwszego kumpla a w drugą u drugiego kumpla. Jeśli chodzi o pierwszą o dziwo :!: bo gry mnie nigdy nie przerażały to jak tylko zacząłem grę miałem strasznego pietra. Już pierwszy krok był straszy a mianowicie kopnięcie puszki :mad:. Potem było gorzej każdy szelest, dźwięk mnie przerażał i skłaniał do oddania strzałów a potem jak pojawiał się ten zombi to tym bardziej. Prawie całą amunicje straciłem, chociaż nie było żadnego wroga. I to był najlepszy etap, bo nie wiedziałem co mnie czeka. Potem jak pojawili się wrogowie, gra stała się mało straszne i grałem w nią jak w jakąkolwiek inną strzelankę. A te momenty z dziewczynką która się nagle pojawiała już mi nic to nie robiło :D
Zona jest darem tego świata, a my wolność jesteśmy jej obrońcami, będziemy ją chronić bezapelacyjnie do samego końca a wrogowie zony będą skończeni gdy my z nimi skończymy.

Cytat. Życie jest jak bycie stalkerem zawsze trzeba walczyć oto by móc żyć oto by móc stać się kimś lepszym.

Cytat. Negatywne skutki picia radioaktywnej wódki.
Awatar użytkownika
MalinaOSG
Stalker

Dołączenie: 28 Kwi 2010, 17:04
Ostatnio był: 20 Kwi 2012, 08:40
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez suchy1280 w 15 Lut 2011, 08:33

Bardzo dobra seria, nie ma co się rozpisywać każdy wie, że to jest numer 1 w fps :D
Awatar użytkownika
suchy1280
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2011, 09:11
Ostatnio był: 08 Gru 2012, 19:58
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Postprzez Kpuc w 15 Lut 2011, 11:02

No to czekamy na koleiną grę znana pod tytułem F.E.A.R , jestem wierny tej serii każda cześć stoi na polce , Uwielbiam Almę , w kolejnej części będziemy już walczyć z dzieckiem Almy a naszego bohatera , jest to jedyna gra oprócz stalkera której potrafi mi się zrobić gęsia skórka podczas grania :E
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość