Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez Janko1314 w 15 Lut 2011, 14:25

Ja natomiast mailem stracha gdy gralem pierwszy raz w SoC i byla noc i a ja tez gralem w nocy ;P i sluchawki na max glosnosc :D idziesz sobie spokojnie .. noc .. cicho .. a tu ci psy walatuja ;) a najgorzej jak ci wyskoczy cos zza rogu np pijawa ;P
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się na wojnę!
Awatar użytkownika
Janko1314
Kot

Dołączenie: 24 Gru 2009, 01:23
Ostatnio był: 14 Sie 2011, 22:02
Miejscowość: Stargard Szczeciński
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Cienias w 15 Lut 2011, 22:32

Pierwszy raz grałem w S.T.A.L.K.E.R'a (SoC) - na dworze ciemno, w grze ciemno, duży monitor, słuchawki na uszach (ciekawa zbieżność @Janko1314 :P). Siedzę sobie przy ognisku gdzieś w Kordonie i czekam, aż mi się życie zregeneruje (tak, wiem, byłem kotem :D). Oprócz mnie siedzi tam jeszcze trzech stalkerów, jeden z nich opowiada jakąś historię (nie wiem o czym, nie znałem jeszcze rosyskiego). Mówi normalnie, spokojnie, ale nagle krzyczy: "Bach!". Ze strachu wyładowałem w niego cały magazynek, może teraz to brzmi śmiesznie, ale wtedy tak się bałem, że musiałem się podnosić z podłogi - poleciałem z fotelem na ziemię.
Awatar użytkownika
Cienias
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2010, 21:18
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 17:38
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 25

Postprzez Grave w 16 Lut 2011, 14:37

U mnie strasznym momentem było jak u brata byłem ciotecznego. Siedzimy, ok. 1-2 godzina w nocy, w stalkerze noc, akurat przez wysypisko przechodziliśmy, w grze noc, bez latarki tylko noktowizor i nagle jakieś sapanie, no to odrazu na kucki ogladam się nic. Dobra przestało idziemy dalej po chwili taka sama akcja ciarki już nas zaczeły przechodzić. Dopiero potem okazało się ,że to do brata smsy dochodziły... I jeszcze w CS podziemia Agropromu.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez Pomocny_stalker w 20 Lut 2011, 14:15

To było w czystym niebie (Wtedy już weteranem byłem i nic praktycznie nie mogło się ze mną równać i mnie zabić) biegne sobie w nocy (na słuchawkach) około 1:20 przez las do chaty leśnika a że nie chciało mi się lecieć na obkoło to poleciałem skrótem z samą latarką widok na jakieś 5 m ,nagle słyszę jakiś szelest w krzakach i głośne sapanie z 3 stron ,od razu nerwowo seria w krzaki i patrz skąd to dobiega a tu przed samą twarzą pijawka mi wyskakuje (Tak się wystraszyłem że aż na fotelu podskoczylem i nie wiedziałem co mam zrobić) ale po chwili strachu i nie ogaru szybka seria w stronę pijawek i od razy sprint do bazy po drodze wpadłem jeszcze w 2 anomalie z których się wydostałem :E a skubane pijawki nadal mnie goniły jak już wpadłem do bazy to już mnie nie goniły .

A druga sytuacja to była w Zew prypeci co trzeba było przeszukać podziemia pod budynkiem gdzie było dużo zombi i monolitu , gdzie potrzeba była karta dostępu od najemnika którego mieliśmy zabić w misji "Jeden strzał"

Schodzę sobie na dół niczego sobie z Fn F2000 przechodzę prze drzwi , a tu nagle rozlega się płacz małej dziewczynki ,od razu ciarki mnie przechodzą ,serce wali ,i nasłuchuje skąd ten płacz ,po chwili szukania znalazłem miejsce skąd dobiegał ,było to zza drzwi ,serce wali coraz mocniej ,strach te drzwi otwierać ,no ale trzeba naciskam klawisz "E" drzwi się otwierają a tu nagle głośny RYK i okazuję się że to buerer od razu szybka seria w głowę i leży :E ,najadłem się strachu ,chwile odpoczynku i dalej szukałem .
Pomocny_stalker
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 22:11
Ostatnio był: 26 Lut 2011, 15:32
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez MikiSkywalker w 20 Lut 2011, 15:02

Podczas badania Ogończy 4 W Zewie. Wszedłem sobie do hali i podszedłem do heli, gdy już chciałem go przeszukać usłyszałem za sobą Ryk Nibyolbrzym. To było moje najstraszniejsze spie******** z konta w kont i nawalanie w całej historii mojej gry w Zew :D

Do dziś nie wiem jakim cudem ten bydlak się tam znalazł, śledził mnie pewnie od janowa :D
Image
"Witamy w Mieście Duchów"
Awatar użytkownika
MikiSkywalker
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2010, 01:44
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 03:46
Miejscowość: Chełmża
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez geralt23 w 20 Lut 2011, 15:15

Pamiętam jak pierwszy raz w życiu grałem w Stalkera SoC, akurat wychodziłem z podziemi agropromu kiedy usłyszałem za sobą ryk kontrolera, aż podskoczyłem na krześle, była druga w nocy i pusta chata, więc każdy chyba by się trochę zdygał. ;]
Uwielbiam zapach napalmu o poranku...
Awatar użytkownika
geralt23
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 09:45
Ostatnio był: 22 Cze 2022, 13:48
Miejscowość: PRYPEĆ
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Dżuz w 21 Lut 2011, 21:28

Jak mi jakaś beczka metalowa albo drewniana skrzynka śmignie koło głowy i roztrzaska się z hukiem o ścianę w lab. x18 to zawsze mi tętno podskakuje :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez StalkerKlusek w 24 Lut 2011, 20:36

Ja miałem straszne przeżycie w CoP w misji z gazem na pijawki .

Ide sobie takim lajtem jak by nigdy nic podłaczam butle z gazem a tu nagle ryk , no to ja odrazu broń na bark i sie rozglądam , a tu nagle trachz tyły mnie coś trzepneło oglądam sie i nic no dobra ide ide ..
Znowu coś usłyszałem coś biegnie ( była noc ) A tu patrze za siebie , a tu nagle twarz pijawki w monitorze ze zbliżenia myślełem że zaraz zlece z tego krzesła .
I jeszcze kilka razy mnie Chimera po ciemku dopadła pod ciegielnią wraz z Kontlorerem ale to nie było tak straszne :D
A także w X8 wiewiedziałem co się dzieje tu ptologeist tu snorki tu Nibyolbrzymy ach masakra była .

To moje spotkania straszne spotkania w CoP było ich więcej ale nie pamiętam :)

A w Cs jestem w podziemiach agropromu idę sobie idę , a tu nagle coś się rusza zamykają się drzwi za mną i jakieś zchizy zaczynam mieć , no to dobra idziemy dalej tam jakieś snorki z zielonego obłoku a tu pijawki asz tu nagle łup zbliżenie do Kontlorera ja takie !?WTF?! aż odskoczyłem z krzesła po uporaniu się z nim było już łatwo to przeżycie w CS.

W ShoC także w podziemiach agropromu idę sobie , a tu ryk ok ja się spinam i gleba leże zaraz patrze a tam bandyta strzela do czegoś nawet nie wiem do czego (pierwszy raz grałem ) on strzela ok coś go zabiło zaraz słysze jakieś sapanie no to ja jazda naparzam w co tylko się rusza aż tu nagle pijawka się ukazuje o masakra aż wreszcie się spiołem i jej wpakowałem troszkę ołowiu do głowy .
Po zabiciu pijawki ide dalej zabijam tam wojskowych i jestem tuż koło wyjścia a tu nagle znowu ryk to sobie wyśle znowu pijawka a to teraz lajcik , a tu nagle jakiś pisk w głowie i pach moje pierwsze zbliżenie z kontlorerem bylo przerażąjące ale jakoś dałem rade ale z trudem :D To moje straszne przeżycia w Stalkerach

Za ten post StalkerKlusek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive damian15.
Awatar użytkownika
StalkerKlusek
Kot

Dołączenie: 23 Lut 2011, 11:33
Ostatnio był: 30 Cze 2012, 11:32
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: -1

Postprzez generałsokołow w 05 Mar 2011, 19:52

ja się bałem gdy w dzień ide ide w jupiterze a tu kontroler który przy trupie mutka shylił się nad nim i oczywiście uciekałem gdzie można było
Jedyne o czym marze to wypicie pysznego zimnego kozaczka
Podejrzany ja samotny Kozak na pustej ulicy
http://www.youtube.com/watch?v=HeKsiqDFM0A
http://www.youtube.com/watch?v=ls6-ivP-60w

generałsokołow
Wygnany z Zony

Dołączenie: 03 Mar 2011, 22:48
Ostatnio był: 14 Wrz 2011, 07:15
Miejscowość: Рыжий лес/Czerwony las
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 2

Postprzez MałyGłód w 09 Mar 2011, 20:47

Niezłe jazdy miałem jak pierwszy raz zobaczyłem pijawkę !
Jeszcze w CoP miałem przygodę. Zwiedzam sobie spokojnie laboratorium...chyba X8 otwieram sobie pewne drzwi a tam-burer się czai ! Mało z krzesła nie spadłem jak usłyszałem jego ryk.
Image
Podstawą szczęścia jest WOLNOŚĆ, a podstawą WOLNOŚCI odwaga.
Awatar użytkownika
MałyGłód
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 11:20
Ostatnio był: 14 Paź 2011, 22:36
Miejscowość: Galaktyka Kurvix
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 14

Postprzez Vice w 09 Mar 2011, 21:44

W Czerwonym Lesie podczas ataku pijawki na mnie, nie wiem skąd sie tam wzięła, ale miałem stracha:P Czerwony las zawszę mnie straszył swym klimatem. Od tamtego momentu nie gram w Stalkera w nocy, gdy jestem sam w domu:P
Nienawidzę Pijawek, są silne, szybkie, zwinne, niewidzialne, upierdliwe, a co najgorsze żywe. Dlatego za wszelką cenę staram się zmienić ich ostatnią cechę.
Vice
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2011, 21:35
Ostatnio był: 17 Wrz 2016, 02:58
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez szczygieł w 13 Mar 2011, 14:21

Vice masz racje, red forest to chamska lokacja, już nie mówiąc o graniu tam w nocy ( noc w grze i w realu),
szczególnie te krzaki wnerwiają, nie wiadomo co zza nich wyskoczy.
Jednak największego cykora miałem jak się dowiedziałem, że mam zejść do podziemi agropromu (dopiero wtedy jak mi powiedzieli , że jestem jedynym śmiałkiem). Pochodziłem troche po okolicy zebrałem amunicje i poszedłem.
Na szczęście te podziemia nie były tak straszne jak to opisywali stalkerzy powinności.
Stracha też miałem za każdym razem jak zobaczyłem nowego mutanta np. snorka, pijawke, kontrolera i zombi (wiem, że to nie mutanty, ale zaliczam ich do podobnej grupy), właściwie jak za każdym razem widze jakiegoś mutanta czy zombi mam stracha :D
szczygieł
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 19:43
Ostatnio był: 20 Wrz 2016, 19:24
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości