Ja miałem straszne przeżycie w CoP w misji z gazem na pijawki .
Ide sobie takim lajtem jak by nigdy nic podłaczam butle z gazem a tu nagle ryk , no to ja odrazu broń na bark i sie rozglądam , a tu nagle trachz tyły mnie coś trzepneło oglądam sie i nic no dobra ide ide ..
Znowu coś usłyszałem coś biegnie ( była noc ) A tu patrze za siebie , a tu nagle twarz pijawki w monitorze ze zbliżenia myślełem że zaraz zlece z tego krzesła .
I jeszcze kilka razy mnie Chimera po ciemku dopadła pod ciegielnią wraz z Kontlorerem ale to nie było tak straszne

A także w X8 wiewiedziałem co się dzieje tu ptologeist tu snorki tu Nibyolbrzymy ach masakra była .
To moje spotkania straszne spotkania w CoP było ich więcej ale nie pamiętam

A w Cs jestem w podziemiach agropromu idę sobie idę , a tu nagle coś się rusza zamykają się drzwi za mną i jakieś zchizy zaczynam mieć , no to dobra idziemy dalej tam jakieś snorki z zielonego obłoku a tu pijawki asz tu nagle łup zbliżenie do Kontlorera ja takie !?WTF?! aż odskoczyłem z krzesła po uporaniu się z nim było już łatwo to przeżycie w CS.
W ShoC także w podziemiach agropromu idę sobie , a tu ryk ok ja się spinam i gleba leże zaraz patrze a tam bandyta strzela do czegoś nawet nie wiem do czego (pierwszy raz grałem ) on strzela ok coś go zabiło zaraz słysze jakieś sapanie no to ja jazda naparzam w co tylko się rusza aż tu nagle pijawka się ukazuje o masakra aż wreszcie się spiołem i jej wpakowałem troszkę ołowiu do głowy .
Po zabiciu pijawki ide dalej zabijam tam wojskowych i jestem tuż koło wyjścia a tu nagle znowu ryk to sobie wyśle znowu pijawka a to teraz lajcik , a tu nagle jakiś pisk w głowie i pach moje pierwsze zbliżenie z kontlorerem bylo przerażąjące ale jakoś dałem rade ale z trudem

To moje straszne przeżycia w Stalkerach