Frakcja czy samotność?

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Frakcja czy samotność?

Postprzez PMG w 15 Sty 2011, 22:38

Trudno wybrać. Samotność zmniejsza twoje szanse w Zonie. Zostaniesz ciężko ranny, a gdy nikogo nie będzie w pobliżu... Jednak samotność ma swoje dobre strony. Nie musisz wykonywać niczyich rozkazów, całą kasę za artefakt możesz zatrzymać dla siebie. Nie ograniczają cię żadne kodeksy i rozpiski.

Działanie w grupie (ale nie za dużej) zwiększa twoje szanse przeżycia. Drużynie łatwiej obronić się przed wrogiem, a poza tym jeśli ktoś zostanie ranny, to kumpel mu pomoże. Jednak frakcja cię ogranicza. Czas, który można wykorzystać na szukanie artefaktów i wzbogacanie się trzeba poświęcać na "obowiązki" i misje.
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Reklamy Google

Postprzez gibek w 18 Sty 2011, 15:14

samotność, dzięki niej najlepiej można zintegrować się z zoną i samym sobą. Nie masz nikogo nad sobą, więc podejmowane przez Ciebie decyzje są zależne w 100%, będąc w niezależnie jakiej frakcji twój wybór jest ograniczony (chyba że bierzesz od przełożonego rozkaz, po czym go nie wykonujesz, co jest sprzeczne z ideą bycia w jakiejś grupie). Może i eq jest faktycznie ciężej zdobyć, ale dla mnie stalker nie polega na obłowieniu się od razu w najlepsze pancerze i doskonałe bronie. I w końcu samotność to krok dalej od konfliktów, niech się tłuką jeśli muszą, zarówno w wolności jak i w powinności są postacie które lubię, więc po co robić koło pióra którejś z nich.
gibek
Kot

Dołączenie: 03 Lut 2010, 13:50
Ostatnio był: 25 Lut 2013, 16:40
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -3

Postprzez lukas_k w 05 Mar 2011, 23:18

Chyba jednak mimo wszystko samotność. Nie musisz wykonywać niczyich rozkazów, sam zdobywasz artefakty, sam decydujesz gdzie idziesz, kogo zabijesz, co kradniesz etc.
lukas_k
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2011, 21:49
Ostatnio był: 21 Mar 2011, 15:45
Kozaki: 0

Postprzez LtRzosin17 w 06 Mar 2011, 17:04

ja tam wole starać się o sprzęt i w ogóle niż mieć wszystko wystawione jak na tacy po dołączeniu do frakci.

Samotnisy wymiatają!!!!!!!!!!!!!
[...]Ludzie to zwierzęta, każdy o sobie pamięta, tu się zabija by przetrwać, droga do raju jest kręta. Ludzie to szuje, każdy na każdego pluje i się satysfakcjonuje że komuś życie rujnuje[...]- Siła Przekazu csw
http://www.myspace.com/silaprzekazucsw

Za ten post LtRzosin17 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive tmatrix7.
Awatar użytkownika
LtRzosin17
Kot

Dołączenie: 27 Lut 2011, 17:21
Ostatnio był: 25 Mar 2011, 18:21
Kozaki: 2

Postprzez tmatrix7 w 06 Mar 2011, 17:19

Kiedy dołączamy do frakcji musimy liczyć się z tym, że mogą zajść sprzeczki nawet w najbardziej spokojnych miejscach.np.Kiedy dołączymy do wolności będziemy mieli niezłe KuKu gdy wejdziemy do baru.Dlatego samotność bardziej mi odpowiada, jednak kiedy do jakiejś dołączymy mamy nowe możliwości i dużo ciekawych misji jak przejmowanie obozów wraz z dróżyną. :wink:
Awatar użytkownika
tmatrix7
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 16:48
Ostatnio był: 11 Mar 2022, 11:06
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 19

Postprzez LtRzosin17 w 25 Mar 2011, 18:04

tmatrix7 napisał(a):jednak kiedy do jakiejś dołączymy mamy nowe możliwości i dużo ciekawych misji jak przejmowanie obozów wraz z dróżyną. :wink:
I tak warto z nich zrezygnować, chce ci się dostawać co chwila nową misję wole poszukać artefaktów.
[...]Ludzie to zwierzęta, każdy o sobie pamięta, tu się zabija by przetrwać, droga do raju jest kręta. Ludzie to szuje, każdy na każdego pluje i się satysfakcjonuje że komuś życie rujnuje[...]- Siła Przekazu csw
http://www.myspace.com/silaprzekazucsw

Za ten post LtRzosin17 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ziomo02.
Awatar użytkownika
LtRzosin17
Kot

Dołączenie: 27 Lut 2011, 17:21
Ostatnio był: 25 Mar 2011, 18:21
Kozaki: 2

Postprzez ziomo02 w 31 Mar 2011, 16:14

ja wole jednak powinność majo fajny sprzęt i spoko z nich kolesie oraz trzymają się ze specnazem :E
To my pilnujemy ładu i porządku w skażonej strefie zwaną "ZONA"
Awatar użytkownika
ziomo02
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:20
Ostatnio był: 28 Lut 2018, 19:32
Miejscowość: Grudziądz
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez k4r00 w 31 Mar 2011, 16:17

No! I potrafio fspionć sie na galenzie!
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!

Za ten post k4r00 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Znajomy w 31 Mar 2011, 18:48

k4r00 napisał(a):No! I potrafio fspionć sie na galenzie!

i sabijajom jetnym szczałem ... serio kozacy co miaraa.. :facepalm:

A tak serio..
Patrząc na to gdyby Zona istniała w prawdziwym świecie, to wybrałbym jakąś frakcję. I to zapewne Wolność. Patrząc na to racjonalnie, chodzenie w pojedynkę to raczej niezbyt dobry pomysł. Zona to zbyt dzikie i niebezpieczne miejsce.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Znajomy
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 11:14
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 15:04
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 7

Postprzez kis104 w 31 Mar 2011, 20:28

Powinnośc została w każdej części zupełnie inaczej przedstawiona. Przynajmniej w moim odczuciu. W SOC czułem, że to oni są tymi dobrymi i prawymi, a wolność to takie małe śmiecie które trzeba wybić. Jednak w kolejnych częściach odczucie do nich się zmieniało, szczególnie w Zewie. Stali się taką organizacją militarną, w której naprawdę brakowału jakiegokolwiek luzu. Przypominało to armię pruską w XVIII wieku. Dyscyplina tylko i wyłącznie. Natomiast Wolność to luzacy jakich mało w świecie znanym jako Zona. Szczególnie w CS'ie. Wchodząc do Dolinhy Mroku i do ich bazy, miałęm przez calutki czas banana na twarzy. Zapętlone rozmowy Aszota i Wujka Jara autentycznie potrafiły mnie rozśmieszyć. Dlatego też gdyby mnie teraz rodzice wysłali ze skoły do Zony, pierwszą rzeczą jaką bym zrobił to dołączył do Wolności.
Pozostali jeszcze samotnicy. Ich stawiam na drugim miejscu. Są "spox", ale brakuje w nich czegoś. Nie wiem czy humor, lekka dyscyplina czy coś jeszcze. Ale tak czy inaczej gdybym dołączył do Wolności, z samotnikami starałbym się zaprzyjaźnić. Ale cóż, raczej chwila zesłania mnie w okolice Czarnobyla nie nastąpi więc... :wink:
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez Afrose w 01 Kwi 2011, 16:30

Ten kto chce działać na własną ręke będzie samotnikiem.
Ten kto chce być dyscyplinowaną marionetką będzie w powinności.
Ten kto chce badać zonę będzie w czystym niebie lub pomocnikiem naukowców.
Jeśli wolisz grabić i zabijać dla forsy do będziesz bandytą lub renegatem.
A jeśli wolisz tak jak ja być w gronie luzaków, przyjaciół, palaczy (hehe) i towarzyszy broni to będziesz w WOLNOŚCI.
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

Postprzez Krzysiek12m w 03 Kwi 2011, 11:46

Korzystając z posta przedmówcy to ja jestem tak pomiędzy wolnością a samotnikami.
Gdy twoi koledzy zginą, nie poddawaj się.

Krzysiek12m
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Sty 2010, 12:02
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 08:51
Miejscowość: Скадовск
Ulubiona broń: PMm

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości