Jak ustawić pamięć podręczna na innej partycji

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jak ustawić pamięć podręczna na innej partycji

Postprzez Rain w 12 Cze 2007, 06:33

i mnie dopadł problem.
Dzisiaj miałem spięcie w kompie, ten sie zresetował i straciłem partycje :/
Postawiłem partycje na nowo zainstalowałem wina, wszelkie programy, gry itd..HDD podzieliłem tak nieszczęśliwie ze na partycji gdzie jest XP jest całkowitego miejsca 5GB z czego 4 zabiera mi XP+oprogramowanie i nasuwa się problem..
STALKER nie chce ruszyć bo nie ma wystarczającej ilości pamięci(700mb na plik wymiany :lol: ), wiec mam pytanie:
Co do diabła zrobić aby przenieść pamięć na 2 partycję? Tak aby STALKER mi sie nie pluł? I czy w ogóle jest to możliwe ;)

PS. Na drugiej partycji mam już ustawione 4GB więc mi nie piszcie jak SIĘ USTAWIA PAMIĘĆ ale co zrobić aby STALKER "czytał" z 2 partycji ;)
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 12 Cze 2007, 12:44

Zapewne chodzi Ci o pamięć wirtualną. Ustawienie jej to żadne problem.
Prawym na Mój Komputer > Właściwości > Zakładka Zaawansowane > Przycisk Ustawienia w polu Wydajność > Zakładka Zaawansowane > Przycisk Zmień w polu Pamięć Wirtualna > Wybierz partycję i nadaj jej tyle pamięci wirtualnej ile Ci potrzeba, ustawiając Rozmiar Niestandardowy i wpisując ręcznie wartości w polu Rozm. początkowy i Rozm. maksymalny.
Jeżeli opis podany przeze mnie jest zbyt niejasny, to mogę zrobić trochu screenów obrazujących kolejne stadia klikania. ;)
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Rain w 12 Cze 2007, 22:08

MCaleb ja wiem jak ustawić PW ;)
Pytałem się co zrobić aby STALKER "czepiał" się pamięci na drugiej partycji a nie czytał z tej gdzie jest XP zainstalowany ;)
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Postprzez MCaleb w 12 Cze 2007, 22:24

Wywalić tą z partycji XPka - chyba najbardziej łopatologiczny sposób (i jedyny) na jaki mogę teraz wpaść.
Nie jestem po zarządzaniu pamięcią, ale wydaje mi się, że programy zazwyczaj potrafią na obu działać (tzn. przepełnienie innej, to przejście do kolejnej).
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Rain w 12 Cze 2007, 23:02

A STALKER jest uparty i nie działa w ten sposób :mad:
Wyłączenie stronicowania i reinstalka gry tez nie pomogła..a nie mogę reinstalowac systemu :mad:

Co za niefart..zostałem na pewien okres bez STALKERA.. :arrowd:
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości