Gra zaczeła się haczyc

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Gra zaczeła się haczyc

Postprzez Kufel w 15 Cze 2007, 20:56

Witam, przedwczoraj po doczytaniu nowych terenów bo przejściu z baru patrząc do przodu gra zaczeła mi się bardzo haczyc, pomyślałem- coś tu jest bardzo wymagającem pomniejsze ustawienia, ale skończyłem na tamten wieczór gre, następnego dnia kiedy chciałem pograc zauważyłem że na wszystkich terenach otwartych gra zaczeła się ciąc identycznie. Ponieważ często mam problemy z kompem a że nic nie miałem na dysku zrobiłem format(zreszta pojawil mi sie critical error:D) i po instalacji gry na dole u handlarza wszystko było ok ale jak wyszedłem... Tneło się niesamowicie, kilka różnych prób, masa sterowników direct zainstalowany z plyty i nadal tak samo(no jak instaluje directa to gra już patrząc w przod sie nie haczyła ale przycinala tak jak w grze miałem moze raz na 15 minut) niewiem juz co zrobic, formatowalem i probowalem innymi sposobami i nic nie dawaly, mam orginala kupionego tydzien temu i juz mam problemy,byc moze to problem z kompem bo czesto mi sie takie pojawiaja ale to sie pojawilo tak dziwnie odrazu, moze ktos mial cos podobnego i sie jakos z tym uporał? Jesli ktos ma jakies porady bede bardzo wdzięczy, grałem na ustawieniach Wysokich i miałem srednio 35-45 fps jak zerkałem na wskaźnik a oto jaki komp mam:
AMD Sempron 2600+ podkrecony do 2,24 ghz
1gb ramu
Radeon 9800 SE 128 mb

Gra chodziła praktycznie płynnie na wysokich i tylko jeden raz musiałem zmienic na 5 minut na srednie na wysypisku, gra bardzo mi sie spodobała a tu nadchodzi weekend i jak zwykle sobie nie pogram;/ Jeśli ktoś ma jakieś porady to z góry dziękuje.
P.S Jbc to podaje nr gg : 8432236
Kufel
Kot

Dołączenie: 13 Cze 2007, 19:49
Ostatnio był: 30 Cze 2007, 11:09
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Quinn w 19 Cze 2007, 08:11

Procek trochę słaby teoretycznie jak na tę gre. Spróbuj spatchować grę, ew. możesz mieć wirusa na jakiejś partycji, acz w to wątpię.

To powinno pomóc. Jeśli nie - reklamuj grę w CD Projekt. A przynajmniej zgłoś problem.
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Kufel w 19 Cze 2007, 08:24

Może i proc nie najlepszy ale wcześniej na Wysokich działało dla mnie jak mażenie, a co do patchy też próbowałem , formatowałem kilka razy więc też wątpie by to wirus, i to nie wina gry bo i sprawdzałem na piracie i jest tak samo, zresztą w innych grach są też podobne problemy chociażby tnące sie filmówki, pewnie coś nie tak z moją grafą i niedługo to sprawdze bo już chyba niczego innego nie wykombinuje. dzięki za odpowiedź.
Kufel
Kot

Postprzez beer w 19 Cze 2007, 11:55

Czasami jest tak że grafa ma problem z obsługą jednego konkretnego w danym przypadku ciulstwa graficznego i łapie zawiasa. Ja tak miałem w Titan Quest w lab. minotaura, coś z oświetleniem było nie tak i grafa trzaskała aż miło. A wszystko było w full opcji i w reszcie gry nie było jakichkolwiek problemów.
Awatar użytkownika
beer
Stalker

Dołączenie: 12 Cze 2007, 18:53
Ostatnio był: 13 Kwi 2012, 18:20
Miejscowość: Pyskowice

Postprzez Quinn w 19 Cze 2007, 14:35

Kufel, sądzę, iż może być to związane z wodotryskami. Jako, że twórvy gry tworzą ich coraz więcej, momentami komputer niedomaga zwyczajnie.

Druga przyczyna - nawet jeśli format nie pomógł może być realna - gra koliduje z jakimiś plikami systemowymi, antywirusami, etc. Miałem tak w przypadku The Fall czy Avasta. ;]
To zalezy od systemu, oprogramowania, etc.

Pzdr.
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Kufel w 19 Cze 2007, 21:11

Gra wszędzie sie haczy gdzie jest otwarta przestrzeń i ogólnie sie przyhacza, a nie powinno z niczym sie czepiac bo na swiezym windowsie jest, zreszta jak pisałem że w każdej grze są inne problemy, filmiki sie przycinają, gry zwalniają... jutro oddam kompa do osoby znającej sie na rzeczy i może sie dowiem czego to przyczyna (a, no i ten problem tak ni z gruchy ni pietruchy sie pojawił, nagle sobie ide i zaczyna sie przycinac), może jest to coś z grafą wkońcu niedawno były upały ale niewiem dlaczego bo z 1 strony obudowy chłodził na najwyższych obrotach wiatrak bo niewiem czemu grafa potrzebuje wielkiego chłodzenia i już nie wytrzymuje większego podkręcenia bez wiatraka(wczesniej miałem 2,41 ghz) . P.S zauważyłem że podczas filmiku nad ekranem pojawia sie cienki pasek co tymbardziej sugeruje mi problem z grafą;/ Zawsze mam problem z kompem, nigdy nie może byc tak ze dziala wszystko ok dłużej niż miesiąc;/ Jak już się dowiem to napisze z czym był problem a tak to dziękuje za wszystkie odpowiedzi i chęc pomocy.
Kufel
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości