przez Touchdown w 10 Sie 2005, 16:41
Na oficjalnej stronie jest napisane, ze bron bedzie mogla sie psuc, trzeba bedzie ja konserwowac [weapons will require care and repair], wiec chyba mozna to potraktowac jako czyszczenie itp. Nic nie pisze o przegrzewaniu sie, lub zacinaniu.
Apropos tematu, brakuje mi loadingów w czasie rzeczywistym, tzn. swiat gry jest caloscia i podczas przemieszczania sie nie ujzymy napisu loading (BP, GTA:SA). To by sprawilo, ze gra bylaby bardziej spójna. Tzn. zdaje mi sie, ze tego nie ma. Na stalker-game w faq pisze, ze gra podzielona jest na 18 czesci, i ze loadingi beda tylko pomiedzy nimi, ale owe faq jest z konca 2003. Troche czasu minelo, wiec moze cos takiego juz zrobili, ale nic mi o tym nie wiadomo. Oczywiscie podnosi to wymagania sprzetowe, ale ja zdecydowanie wolalbym to niz ten nieszczesny napis [LOADING...]. Wiadomo, ze nie wystepowalby tak czesto jak w HL2, ale juz na sama mysl dostaje dreszczy... Poza tym ktos to juz zrobil, wiec nie jest to chyba takie specjalnie trudne.
PS To kolejna rzecz, po paliwie, która juz teraz mi w stalkerze bardzo nie pasi...
PS Gdzies tu juz byla o tym mowa, ale co tam