Need for Speed

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Need for Speed: Hot Pursuit

Postprzez KoweK w 08 Lut 2011, 15:23

djcycu napisał(a):Ciekawe co będzie dalej ale jak widać świat powoli zżera komercha... Jak nie w muzyce to w grach i sami widzicie że i tak ludzie się tego łapią...

Kolejne głupie pieprzenie o "komercji". Ludzie, którzy robią gry chcą zarobić - to nie są firmy charytatywne. Żyjemy w kapitalizmie i wszystko za co płacimy jest komercyjne, czy tego chcemy czy nie. Śmieszne jest to, jak ktoś nie gra w jakieś gry lub mu się nie podobają ze względu na "komerchę". Takie samo zdanie mam nt. muzyki. Jednym słowem - żenada.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 12:41
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

Reklamy Google

Postprzez Bambosz107 w 08 Lut 2011, 15:28

To jak wytłumaczysz fakt, że "dawniej" wszystko było lepsze - i gry i IMO muzyka? To prawda, że komercjalizacja zżera wszystko, a ludzie są na tyle durni, że dają się manipulować.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez KoweK w 08 Lut 2011, 16:01

Lol, wcześniej gry też były robione dla kasy. A teraz gry są na tyle popularne, że firmy wiedzą jak to wykorzystać - robią płatne DLC, abonamenty i różne inne rzeczy. Kto wam każe kupować te gry? Nikt. Ale narzekanie na "komercje" jest śmieszne - taki świat.

Bambosz107 napisał(a):To jak wytłumaczysz fakt, że "dawniej" wszystko było lepsze - i gry i IMO muzyka?

We "współczesnym" zagrałem w masę świetnych gier, nasłuchałem się świetnej muzyki. Nie wiem o czym mówisz.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 12:41
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

Postprzez Bambosz107 w 08 Lut 2011, 16:26

Jeśli chodzi o muzykę, to mówię o tym, że kilkadziesiąt lat temu powstawały zespoły, takie jak Beatles, The Rolling Stones, czy nawet AC/DC, których muzyka podoba się przez lata kolejnym pokoleniom. Nie mówię, że zupełnie wszystkie zespoły i współcześni wykonawcy są źli, ale świat się zmienia mimo wszystko.

I nikt nam nie "karze" kupować gier, które się nam nie podobają, wręcz przeciwnie, twórcy czepiają się wszystkich środków, aby przyciągnąć uwagę graczy. Tak samo jest ze źródłami zarobku - jak wspomniałeś, pojawiło się masę płatnych DLC (które przecież nie są obowiązkowe), abonamenty, dodatkowe itemy i inne.

Uwagi moderatora:

Zeszliśmy z tematu, ale to nic - w końcu to forum. Nie będę pisał posta, bo szczerze nie wiem, co odpowiedzieć na to - chyba wyczerpaliśmy temat. Btw. sorry za błąd z "karzą". :D - xKoweKx
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez suchy1280 w 08 Lut 2011, 16:47

Prawda jest taka,grafika jest ok (poza bugami z pogodą, zwalnianiem fps na zakrętach itd.), muzyka cicha, bardzo słaby soundtrack, jak słychać trochę lepiej muzę to efektów nie słychać albo silnika, totalna lipa, kolejna sprawa po co to miasto bardzo dobrze zrobione(skróty, kryjówki, plaże bardzo dużo otwartej przestrzeni) ok ale co z tej bezsensownej jazdy po nim jak nic się nie dzieje, ani glin, ani kolesi, ani wyzwań nic, kolejna lipa. Następna sprawa silniki wszystkich samochodów pracują z takim samym dźwiękiem, następna lipa. Kolejna sprawa wszystkie samochody mają takie samo przyspieszenie, kolejna lipa. Następna sprawa policja po co? gonią ale i tak nic z tego, tyle że jadą, poza tym jeżdżą chaotycznie wyprzedzają w ułamku sekundy mimo że parzymy 370/h, kolejna lipa. Kolejna sprawa co to jest PEGI 3 :). Więcej mi się nie chce pisać ale mógłbym pisać długo. Jednym słowem LIPA. Może na małolatach(bez obrazy) z 90 i wyżej to robi wrażenie, ale na mnie to................NIE RUSZYŁO KOMPLETNIE NIC
Awatar użytkownika
suchy1280
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2011, 09:11
Ostatnio był: 08 Gru 2012, 19:58
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 08 Lut 2011, 17:08

Kowek... Wtrącę się w OT znów aby ci zjawisko Komercji a Komerchy wytłumaczyć... Otóż weźmy dzisiejsze gry a te z dawien dawna. Kiedyś gra wychodziła dopracowana z małą ilością patchy i w ogóle. Nie mówię tu o Stalkerze ale o grach z innej półki. Tu widać różnicę i to ogromną... Z muzyką? Owszem wiele muzyki się człowiek nasłucha ale gdybyś zaczął tworzyć własną i gdybyś chciał się dostać na jakąkolwiek scenę zobaczył byś jaki świat jest skorumpowany za pieniądze... Kiedyś sprzedawało się wszystko, style były wolne, wytwórnie nagrywały i wszyscy się cieszyli a teraz trzeba robić to co się najlepiej sprzedaje bo inaczej wypad... Poza tym nowe gwiazdki robią 2 płyty i już są COOOOOOL! Weź Biebera... Wszyscy go lubią! Czemu? Bo kasa się kręci na nim... Wstyd... Poza muzyką mamy gry takie jak NFS World który jest spieprzony już na całej linii... Gram w niego od starych wersji i widzę jak kasa uderza w produkcję... To nie komercja... To typowa komercha już. Owszem dla kasy ale niech każdy zrobi to tak by dało się zjeść ze smakiem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Need For Speed: The Run

Postprzez Piterxd w 02 Maj 2011, 13:46

18 listopada tego roku ukaże się nowy NFS. Cała gra opierać się będzie o wielki wyścig przez Amerykę - od San Francisco po Nowy Jork. Być może wróci dobry NFS, czas pokaże :wink:

Więcej info pod tym linkiem:
http://www.e-nfs.eu/czytaj-news-266.html
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 182

Re: Need For Speed: The Run

Postprzez Soviet w 02 Maj 2011, 13:49

Ile razy już ten dobry NFS wracał? :P. Raczej nie ma się co napalać na zapas i poczekać co z tego wyjdzie :).
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Kontroler w 02 Maj 2011, 13:58

Chciałbym jeszcze raz w NfS klimat Carbona lub Most Wanteda, ale mogę tylko pomarzyć. Z tego wszystkiego jest jeden plus, że znów nielegalne wyścigi będą :P.
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez Michu w 02 Maj 2011, 14:06

Stary dobry to wróci jak zrobia Underground 3. Może.

Za ten post Michu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive atikabubu, Bambosz107, Darth ReX.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Piterxd w 02 Maj 2011, 14:11

Ale niech chociaż pokażą, że zaczynają iść w dobrym kierunku :wink: Sam mam nadzieję, że kiedyś doczekamy się U3 :)
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 182

Postprzez MacTavish w 02 Maj 2011, 14:13

No, no aż mi się przypomniał ten klimat z filmu szybcy i wściekli, jazdy po pustych bezdrożach ameryki, myślę że coś z tego będzie, dla mnie wystarczy dobra fizyka sterowanie wyjęte najlepiej z SHIFT 2 i widok z kokpitu.
dzięki za info piter
Image
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
MacTavish
Stalker

Dołączenie: 07 Lis 2010, 18:22
Ostatnio był: 24 Lis 2016, 02:25
Miejscowość: Катовице/Katowice
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości