PDA (ale nie tylko)

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

PDA (ale nie tylko)

Postprzez kain w 01 Lip 2007, 22:18

Mam pytanko, w PDA w zakładce postęp jest wyszczególniona punktacja - ile i za co punktów: zabici stalkerzy i wykonane misje oraz artefakty. Przy zabitych i misjach mam oczywiście sporo punktów, ale przy artefaktach okrągłe zero, dwa razy przeszedłem grę i bez zmian. Co trzeba zrobić, żeby zdobyć punkt za artefakt? Pytanko zupełnie z ciekawości.

Ale jest i druga sprawa. Czy w sarkofagu też wam się respawnowali wrogowie po wczytaniu stanu gry? Nie dość że kolesie tam są pancerni jak czołgi, trza trafić kilka razy w głowie żeby ubić, w korpus można wyładować cały magazynek bez efektu, to jeszcze często po quick load`zie tuż za moimi plecami pojawiał się koleś. A na pewno go tam wcześniej nie było (wąski korytarz, nie mógł się ukryć). W jednym miejscu nieopatrznie zrobiłem save przed reloadem i nie miałem szans ze zrespownowanym kolesiem - musiałem wczytać wcześniejszy stan (biała gorączka mnie trafiła). Też takie jaja były też u was? Czy tylko u mnie coś nie tak. Da się coś z tym zrobić? Pytam, bo mam nerwowego brata, który też w to gra i zbliża się do sarkofagu ;)
kain
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2007, 18:44
Ostatnio był: 09 Lip 2007, 20:13
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez RogueTrooper w 01 Lip 2007, 23:01

Co do artefaktów to myślę, że jest to jedna za niedoróbek. Sam osobiście wymłuciłem całą masę artefaktów czy to je normalnie znajdując czy też przez misję (znajdź np. błysk itp.). Znalazłem każdy z dostępnych w grze artefaktów, nic.
Co do respawnu wrogów to u mnie to zjawisko nie występowało. Może spróbuj ściągnąć poprawkę do wersji 1.0003 (po samym spathowaniu do wersji 1.0003, ściągamy jeszcze do niego inny plik). M.in. ogranicza respawny npc (już bandziory na wysypisku tak bardzo nie denerwują).
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Sipso_III w 01 Lip 2007, 23:36

To z artefaktami twórcy penie zapomnieli uzupełnic/usunąc.

A co do respa kolesi w sarkofagu to u mnie tak samo. Mam 1.0003 i nic. Podobnie miałem w X18. Więc też prosze o pomoc bo to wkurza.
ABC Inferno - polecam dla tych którzy przeszli podstawkę.
Awatar użytkownika
Sipso_III
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 10:22
Ostatnio był: 09 Lip 2008, 19:42
Miejscowość: KASZANKA!!!
Kozaki: 2

Postprzez RogueTrooper w 02 Lip 2007, 09:28

To spróbujcie tego:
http://rapidshare.com/files/33080859/st ... t.zip.html
poprawia parę bugów, może pomoże.

Jest to nieoficjalny path, sugeruję poczytać read_me.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Sipso_III w 02 Lip 2007, 12:04

Ten sam patch jest na forum w dziale PATCHE
ABC Inferno - polecam dla tych którzy przeszli podstawkę.
Awatar użytkownika
Sipso_III
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2007, 10:22
Ostatnio był: 09 Lip 2008, 19:42
Miejscowość: KASZANKA!!!

Postprzez shadow-face w 02 Lip 2007, 18:38

Co tam nazekacie na wysypisko. Ja tam w ogolnej klasyfkacji mialem lekko ponad 2000 zabitych :wink:

Jedyne co mnie wkurzało, to respawn mutantow. Snorkow kolo jantaru i psow kolo wejscia do obozowiska powinnosci. ( Misje zlikwiduj siedliska)
O dziwo siedlisko pijawek jak zlikwidowałem to juz wiecej sie tam nie pojawily.
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość