Mam pytanko, w PDA w zakładce postęp jest wyszczególniona punktacja - ile i za co punktów: zabici stalkerzy i wykonane misje oraz artefakty. Przy zabitych i misjach mam oczywiście sporo punktów, ale przy artefaktach okrągłe zero, dwa razy przeszedłem grę i bez zmian. Co trzeba zrobić, żeby zdobyć punkt za artefakt? Pytanko zupełnie z ciekawości.
Ale jest i druga sprawa. Czy w sarkofagu też wam się respawnowali wrogowie po wczytaniu stanu gry? Nie dość że kolesie tam są pancerni jak czołgi, trza trafić kilka razy w głowie żeby ubić, w korpus można wyładować cały magazynek bez efektu, to jeszcze często po quick load`zie tuż za moimi plecami pojawiał się koleś. A na pewno go tam wcześniej nie było (wąski korytarz, nie mógł się ukryć). W jednym miejscu nieopatrznie zrobiłem save przed reloadem i nie miałem szans ze zrespownowanym kolesiem - musiałem wczytać wcześniejszy stan (biała gorączka mnie trafiła). Też takie jaja były też u was? Czy tylko u mnie coś nie tak. Da się coś z tym zrobić? Pytam, bo mam nerwowego brata, który też w to gra i zbliża się do sarkofagu