Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez jalkavaki w 05 Maj 2011, 12:58

Nie rozumiem jednego, z tego co mówi p. Biedroń.
Kto zabrania homoseksualistom związków? Jakoś przegapiłem moment w którym uchwalono zakaz związków homoseksualnych. Skoro teraz tak krzyczą za legalizacją, coś musiało się stać.
Druga rzecz, która mnie dosłownie wkurza, to to, że chcą jakieś specjalne prawa, które mają wynikać z orientacji seksualnej. Trzecia to to, że organizują parady, które blokują główne ulice w największym mieście, a ludzie, którzy chcą gdzieś dojechać (taka trywialna rzecz jak praca) muszą albo objazdem, albo stać w korku.
A i tak większość społeczeństwa w dupie ma czy pan kocha pana czy pani kocha panią. W mordę od skina/dresa może dostać każdy, bez względu na orientację, kolor skóry, wyznanie, narodowość czy co tam jeszcze mniejszości sobie wymyślą.
O! Mniejszości! A chcą swoją wolę narzucić większości (chyba w demokracji jest na odwrót, nie?).
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 05 Maj 2011, 13:12

Im raczej chodzi o związki partnerskie, czyli możliwość wzięcia "ślubu". W sumie, nie mam nic przeciwko temu, bo to NICZEGO nie zmieni, ani nikogo nie zdemoralizuje, ale mohery i "obrońcy wartości" będą dostawać szału. ;)

A co do parad, to rzeczywiście głupota, tak jak każda parda i demonstracja Antif, NOP-u, ONR-u i innego gówna. Wg mnie jeżeli chcą takich marszy, to niech wpierw zapłacą za wynajęcie ulic i zastój samochodów w korkach.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez jalkavaki w 05 Maj 2011, 13:30

Tu racja, że "obrońcy moralności" itd. szału dostają w sumie nie wiedząc lub nie potrafiąc wytłumaczyć dlaczego nie.
Z drugiej strony małżeństwo to nie tylko ślub kościelny. zaje*iście zreferował mi to kolega - prawnik, postaram się to jakoś przedstawić.
Otóż społeczeństwo, jak każdy organizm, składa się z komórek. Taką komórką w społeczeństwie jest rodzina. Naczelną funkcją i zadaniem rodziny względem społeczeństwa jest przedłużenie życia tego społeczeństwa (ergo prokreacja i wychowanie dzieci). Dlatego też pojawiła się instytucja małżeństwa (dużo wcześniej niż Żydzi z Mojżeszem z Egiptu wyszli), które jest pewną umową między społeczeństwem a małżonkami. Z jednej strony małżonkowie deklarują się, że przedłużą "życie" społeczeństwa a z drugiej strony społeczeństwo daje małżeństwu pewne ulgi, przywileje.
I to się sprawdza od tysięcy lat.
Na moje biorąc związki homoseksualne nie zasługują na przywileje wynikające z małżeństwa, tak samo jak luźne związki heteroseksualne. A jeśli chodzi o sprawy dziedziczenia itd. to prawo zna wiele wyjść, które to umożliwiają.
Po prostu gejom chodzi o to aby było po prostu o nich głośno i przez to dorobić się przywilejów. I najgorsze jest to, że te zadymy, parady itd. robi skromna mniejszość (większość to spokojni obywatele, sąsiedzi, koledzy) a w oczach ludzi odbija się to na wszystkich.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez Universal w 05 Maj 2011, 13:36

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 18:44, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez szm w 05 Maj 2011, 13:48

Im raczej chodzi o związki partnerskie, czyli możliwość wzięcia "ślubu".

Gdybyś prześledził historię ruchów LBGT, wiedziałbyś, że chodzi im o coś zupełnie innego. Pierwszym postulatem było wykreślenie homoseksualizmu z listy chorób, kolejnym były 'związki partnerskie', potem adopcje, a co będzie następne?
Na marginesie, 'związki partnerskie' już istnieją :E.

Trzeba zaznaczyć, że nie wszyscy homo chodzą na parady, jest spora część którym to wisi i mają do nich stosunek neutralny, bądź wrogi.

Bo to są właśnie homosie, zwykli ludzie, a nie jakieś dziwolągi z LBGT. Żyją sobie normalnie, i już. Nie podniecają się swoją orientacją, nie próbują nam (hetero) niczego wmawiać. I tyle.
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jalkavaki.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez jalkavaki w 05 Maj 2011, 14:08

To jest właśnie dobre pytanie: czy pewne mniejszości, wykorzystując obecnie bardzo popularną, tzw. poprawność polityczną nie próbują zdobyć dla siebie przywilejów?
A co najlepsze geje sami kreują się na kogoś nienormalnego, którego reszta społeczeństwa musi zaakceptować. Jakoś przez tysiąclecia nie było z tym problemu.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez Universal w 05 Maj 2011, 14:15

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć]
Ostatnio edytowany przez Universal 28 Paź 2025, 18:50, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Lucjusz w 05 Maj 2011, 14:43

Mnie najbardziej denerwują te parady na których specjalnie chcą gorszyć ludzi. Nierzadko przebierają się za księży albo zakonnice (a co z obrazą uczuć religijnych?) albo ubierają się jak dz.wki albo latają w samych gaciach, machają dupami, obmacują się, całują i w ogóle sodomia i gomoria. A który z przechodniów się skrzywi patrząc na nich to od razu jakiś zacofany homofob i faszysta bo każdy homofob to faszysta :wink: Albo to, że w każdym większym mieście są parki, w których geje umawiają się na dupczenie. Bo tu już nie chodzi o samą orientację tylko o rozwiązłość seksualną. Nie jestem pruderyjny ale dla mnie takie zachowania to czyste no sami wiecie. I tak samo postrzega ich większość społeczeństwa bo co z tego, że większość gei i lesbijek zachowuje się normalnie skoro "na ulicy" widać co innego?
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez KoweK w 05 Maj 2011, 14:50

Na adopcję dzieci przez osoby homoseksualne nasz kraj nie dojrzał... i dlatego jestem temu przeciwny. Przecież takie dziecko nie miałoby życia w szkole i w ogóle, nawet gdyby było dobrze wychowane, heteroseksualne i nikomu nie robiło krzywdy, a jedynym odstępstwem od "normy" byłoby to, że ma dwóch tatusiów lub dwie mamusie...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez jalkavaki w 05 Maj 2011, 14:56

Homoseksualizm znany jest od samego powstania człowieka. Jest to naturalne tak samo jak u innych zwierząt.
Grecy, Rzymianie, Persowie nie utrudniali "tęczowym" życia. Problem pojawił się gdy w kulturze pierwsze skrzypce zaczęło grać chrześcijaństwo, a konkretniej instytucja zwana Kościołem.
Próbuję sobie właśnie wytłumaczyć/dociec co kierowało głowami Kościoła, że ten sposób praktyk seksualnych aż w taki sposób wyknęli.
I nie mam nic przeciw homoseksualistom. Ale wkurczają mnie osoby, które chcą zrobic z tego sensację (dlaczego nie ma parad heteroseksualistów?).
Ad Kowek: związki homoseksualne istnieją od dawna. Ale do tych czasów, żadnemu nie wpadło do głowy aby wychowywać dziecko.
I powiem szczerze: w dupie mam teorie o tym jak wychowywało by się dziecko u rodziców homoseksualnych. Jaki by to miało wpływ na dziecka psychikę itd.
Wiem jedno (a przynajmniej w to wierzę): dziecko z domu w którym się wychowało, dorastało, czerpie wzorce takim będzie. A wzorce te czerpie się od rodziców. A każdy rodzic (matka - ojciec) wnosi coś zupełnie innego. I taka matka dla dziecka będzie opiekunką, ostatnią deską ratunku itd. No po prostu jak MAMA! I przedewszystkiem nauczy szacunku do kobiety.
Tak samo ojciec. Twardy, wymagający, ale też do pożartowania. Pokazuje jakim być. Kształtuje charakter, osobowość. Ciosa MĘŻCZYZNĘ.
I człowiek składa się z sumy tych doświadczeń.
A jak ma się wychowywać dziecko (nie ich to raz) w parze homoseksualnej?
Ostatnio edytowany przez jalkavaki, 05 Maj 2011, 15:12, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez kapucha w 05 Maj 2011, 15:01

Mój sposób spojrzenia na ten "odchył od normy" jest taki.

Mi szczerze mówiąc nie przeszkadzają homoseksualiści, dopóki się z tym nie obnoszą. Jak chcą to niech się spotykają, współżyją, itp. byle z dala od miejsc publicznych. Kiedyś będąc na szkolnej wycieczce do Warszawy (2-3 lata temu) jedząc z kumplami w KFC weszło do restauracji 2 pedałków, usiedli 2 stoły dalej i zaczęli się normalnie całować przy ludziach. Koszmar. Nie no przynajmniej nie przy jedzeniu, myślałem, że się porzygam. Kolega do nich podszedł i grzecznie poprosił żeby przestali, a oni jeszcze oburzeni, że jesteśmy nietolerancyjni. Pośpiesznie dojedliśmy i wyszliśmy. To powinno być zabronione. To gorsze niż przeklinanie w miejscu publicznym.

To nie jest normalne. Gdyby było, bylibyśmy obojniakami jak ślimaki. A jak jeszcze chcą brać ślub i adoptować dzieci, to normalnie ręce opadają. Taki dzieciak miał by w szkole taki pojazd, że od zniszczonej psychiki stał by się mordercą albo narkomanem (może trochę przesadzam, ale dzieciak miał by ch*jowe dzieciństwo i przesrane już na starcie). Wolał bym kumplom powiedzieć, że jestem z domu dziecka, niż że mam 2 ojców.

Także jestem do tego nastawiony raczej wrogo. Jak chcą, to niech się geją ale w ukryciu i niech nie proszą o jakieś specjalne traktowanie. Wyrażam tylko swoją opinię i nikogo tym nie obrażam, nie krzyczę "zabić gejów" itp. proszę o niekaranie.

Pozdrawiam.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Dżuz w 05 Maj 2011, 18:42

jalkavaki napisał(a):I powiem szczerze: w dupie mam teorie o tym jak wychowywało by się dziecko u rodziców homoseksualnych. Jaki by to miało wpływ na dziecka psychikę itd.

A to co później napisałeś to co to jest? Wpływ na psychikę. :D

kapucha napisał(a): [...] weszło do restauracji 2 pedałków, usiedli 2 stoły dalej i zaczęli się normalnie całować przy ludziach. Koszmar.

A jakby to były dwie na maksa seksualne fruzie, dwie dupy z twoich najbardziej perwersyjnych marzeń to też by Ci przeszkadzało? Bo mi się zdaje, że w społeczeństwie panuje swego rodzaju hipokryzja, czego dowód dał nie dawno jakiś nasz polityk. Jak się dwie panie całują to jest O.K., nawet przyjemne dla oka, ale jak się faceci zaczną miziać to do gazu takich z miejsca. Nie powiem, mi się podoba (może mam jakieś skrzywienie :?:) jak się dziewczyny całują, kiedyś nawet na studia zbałamuciliśmy dwie koleżanki (obie hetero), że mam urodziny i zrobiły nam niezły "pokaz", tak w ramach prezentu dla mnie :D Nie mniej jednak, jak już próbujemy się uważać za społeczeństwo tolerancyjne, to bądźmy konsekwentni.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości