Szpagin napisał(a):mam wrażenie, że ograniczenie liczby giwer do 2 - 4 jest kolejnym dostosowaniem gry do pada, który nie poradziłby sobie ze zmianą takiej ilości giwer.
Mylisz się. Spójrz na taką rasową, PC-tową ARMĘ, w której można nosić dwie (albo trzy w tym wyrzutnie rakiet) bronie naraz. Myślę, że tutaj chodzi o czysty realizm, a nie "skonsolowienie" gry.
W ogóle to witam na nowym podforum. Mam nadzieję, że pomysł wypali.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
I tak w to nie zagram, bo mi nie pójdzie, ale to już nie to samo co stalker, wszystko dzieje się na naszych oczach, zresztą, gra bez alife to nie gra . Jakaś szybka tutaj jest rozwałka, i prosta, w stalkerze bym dupy zza rogu nie wychylił. To raczej kolejna gra, nastawiona na grafikę.
O co wam chodzi? Czemu to porównujecie do S.T.A.L.K.E.R.'a?
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Bardziej przypomina to Fallouta 3 niż Stalkera eh. No , ale jeśli chodzi o klimat postapokaliptyczny to trzyma klimat. Do Stalkera wogóle się nie ima więc również nie rozumiem jak tu można porównać tą grę do Stalkera (masło maślane) hmmm
impulse, to Borderlands jest podobne do RAGE'a, a nie na odwrót. Poza tym wybaczcie ludziom te porównania w 2007 roku, bo wtedy nawet gameplaya nie było, ani wielu informacji nt. gry!
A w Borderlands nigdy nie grałem i chyba nigdy nie zagram, bo oryginalna grafika mnie odrzuca.
RAGE ma coś z każdej z gier post-apo bo wiadomo to ten sam gatunek i nie da się uniknąć podobieństw, chociaż gra jest IMO trochę innowacyjna bo chyba żadna gra post-apo nie daje naraz możliwości postrzelania do mutantów i poujeżdżania pustkowi (i proszę nie wyjeżdżać z tym że w stalkerze też są samochody bo zostały wycięte), RAGE bliżej do Mad Max'a niż do obecnych na rynku shooterów i właśnie dlatego tak bardzo czekam na tą grę bo jestem wielkim fanem Mad Max'a.
No co ty Kowek, Borderlands jest super. Zwłaszcza w trybie co-op na 4 osoby. Masakra A co do RAGE to to co dotychczas widziałem naprawdę mi się podoba. Klimatu Stalkera tam się nie doszukałem ale Fallouta i owszem. No i BJ ma rację, zajeżdża Mad Maxem (i bardzo dobrze). Parafrazując pewnego pułkownika: uwielbiam zapach benzyny o poranku.
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian