Paintball kto się bawi ?

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Paintball kto się bawi ?

Postprzez prongmen w 18 Sty 2011, 16:27

Wiem , że jest sporo fanów ASG , ale nie znalazłem nigdzie kogoś kto śmiga z farbą .
Ktoś z was się bawi , bo ja właśnie jetem w czasie zakupowania farbonapierdalacza i tak sobię pomyślałem , że może ktoś się podzieli wiedzą ^^ . ASG mi się podoba bo ma fajne elementy realistyki ale pod względem samej zabawy to wole paintball i tak mysle czy da się wszytsko pogodzić np. ubrać się jak stalker i broń zrobić w takim stylu ale nawalać z farby i sie fajnie bawić :P
W laboratorium diabła krew spływa do wiadra
Opętany kapłan chłosta się przy pomocy kabla
Układając na ziemi z bezgłowych ciał pentagram
Awatar użytkownika
prongmen
Kot

Dołączenie: 15 Maj 2010, 13:26
Ostatnio był: 24 Lip 2011, 18:18
Miejscowość: Gorzów Wlkp .
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Paintball kto się bawi ?

Postprzez Qba w 18 Sty 2011, 17:39

Miałem okazję zagrać w paintball, powiem, że świetna zabawa, już nie chodzi tu o realizm, to nie
ASG :>. Tutaj rzucanie się z osłony do osłony to chleb powszedni nawalając z markera gdzie popadnie. Też spora różnica jest z siłą broni. ASG czasami nawet nie poczujesz, a po kulce z markera robi się siniak i nie ma opcji żeby nie zabolało ^^. Szczerze mówiąc wolę ASG, bo można robić różnego rodzaju scenariusze i przeciwnicy zazwyczaj nie widzą siebie nawzajem w przeciwieństwie do paintball, który często ogranicza się do walki w arenie.

Jednak uwaga: Od czasu do czasu warto przejść się z kumplami i wyszaleć =] Ja wydanej kasy nie żałuję, do dziś śmiejemy się z niektórych akcji, które miały miejsce. ^^

@Edit: xKowekx, nie zgodzę się co do ASG, to, że nie sprawia tyle bólu nie znaczy, że to dziecinne ;] Nie porównujmy też pistolecików z festynu do dokładnych replik ;d
Ostatnio edytowany przez Qba, 18 Sty 2011, 23:59, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Qba
Kot

Dołączenie: 24 Lip 2010, 18:02
Ostatnio był: 12 Gru 2012, 23:32
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 9

Postprzez KoweK w 18 Sty 2011, 23:52

Raz spróbowałem, na pewno bardziej mnie do kręci i bardziej się do tego przekonałem niż do dziecinnego, wg mnie, ASG - no sorry, ale dla mnie strzelanie do siebie mini kuleczkami... jest śmieszne.

Co do samego Paintballa, to zabawa mi się zaje*iście spodobała. :D Na pewno jeszcze raz wybiorę się ze znajomymi, gdy polepszy się pogoda.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Darth ReX w 19 Sty 2011, 00:44

xKoweKx napisał(a):wg mnie, ASG - no sorry, ale dla mnie strzelanie do siebie mini kuleczkami... jest śmieszne.

No tak, tylko, że ASG jest nastawione na odwzorowywanie rzeczywistych walk, a dostanie z takiej kulki wcale nie jest przyjemne. Nie polecam dostania w łuk brwiowy, 300FPS i można lecieć na pogotowie, żeby go zszywali.

Nie próbowałem Paintballa, choć mam ochotę, niemniej wydaje się ciekawą zabawą. Tak samo, jak ASG.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez KoweK w 19 Sty 2011, 01:07

Qba napisał(a):@Edit: xKowekx, nie zgodzę się co do ASG, to, że nie sprawia tyle bólu nie znaczy, że to dziecinne ;] Nie porównujmy też pistolecików z festynu do dokładnych replik ;d

A ja nie mówię o bólu, czy coś, tylko wyrażam swoje zdanie na ten temat. Wg mnie dziecinada i tyle - każdy ma różne poglądy na wszystko. :P

Koniec offtopa i rozmowy o guścikach z mojej strony.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez k4r00 w 19 Sty 2011, 03:59

Paintball to czysta dawka adrenaliny :) Byłem dokładnie dwa razy na takim strzelaniu. Bawiliśmy się w lesie. Jest to coś niesamowitego tak jakbyś brał udział w prawdziwym konflikcie :) Dla mnie paintball jest jednak ciut lepszy od ASG...
A co do bólu to o wiele bardziej boli z takiej kulki z farbą niż 6mm kulki asg. Wiem bo dostałem w najbardziej wrażliwe miejsca: to jest w tyłek, kark i udo :/
Serdecznie polecam! A jeśli ktoś ma ochotę zapraszam na strzelanie do częstochowskiego aeroklubu ;)
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Bambosz107 w 19 Sty 2011, 17:42

Większość osób, które uważają, że paintball jest lepszy od ASG w ogóle nie miało styczności z airsoftem. dostanie kulką z farbą cholernie boli, racja, ale to w ASG można stracić oko, zęba, przebić skórę lub nawet umrzeć (był przypadek, gdy chłopak dostał w gałkę oczną, kulka się przebiła aż do mózgu, zmarł w szpitalu). Oczywiście nie chcę się tu upierać przy tym, że ASG jest zabójcze i śmiercionośne, ale zastanówmy się: dlaczego to na poważne strzelanki, też te kilkudniowe, nie są dopuszczane osoby niepełnoletnie? ASG jest dużo, dużo poważniejsze. Paintball dla mnie jest zabawą od tak, z kumplami. Gdy ktoś się na poważnie bawi w airsoft, lub też należy do jakiejkolwiek grypy paramilitarnej lub harcerskiej, zna dogłębnie taktykę, stosuje ją na polu walki, słowem - zna się na rzeczy.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Kozaki: 87

Postprzez Method w 19 Sty 2011, 18:04

ale to w ASG można stracić oko, zęba, przebić skórę lub nawet umrzeć (był przypadek, gdy chłopak dostał w gałkę oczną, kulka się przebiła aż do mózgu, zmarł w szpitalu)

Dlatego też, zarówno w ASG jak i paintballu obowiązkowe są okulary/maska ochronna. Gra bez tego to jak jazda samochodem bez pasów - można, ale jak się już coś stanie to mamy przesrane ;) .

na poważne strzelanki, też te kilkudniowe, nie są dopuszczane osoby niepełnoletnie?

Z "powagą" masz rację - ale nie tylko. Osoby młode lubią "czitować". A w ASG nigdy nie udowodnisz że ktoś dostał, co w przypadku plamy farby w paintballu jest oczywiste.

Ciężko porównywać ASG i paintball - bo oprócz tego że w obu strzelamy kulkami różnią się praktycznie wszystkim. Jak ktoś chce się bawić w wojnę - ASG, jak ktoś chce się "rozładować" albo chce się pobawić ze znajomymi - paintball.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 174

Postprzez MatrixSTR w 19 Sty 2011, 18:06

Ogólnie Paintball to bardziej rozgrywki w stylu Quake3 ;) Głównie chodzi o to żeby się pobawić :)
A ASG to ja bym porównał do OFP/ArmA :) Czyli głównie chodzi o jak najbardziej realistyczne odwzorowanie pola walki, tutaj głównie liczy się zgranie, taktyka itp. :)

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Bambosz107, Greyeeh, k4r00.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Kozaki: 277

Postprzez Bochen96 w 30 Maj 2011, 15:50

Ja w paintball'a bawiłem się 2 razy, ale zabawa jest na max'a ! :D W ASG bawi się mój brat cioteczny, który akurat mieszka na wsi nad rzeką, więc postanowił zbudować sobie "stalkerską" chatkę z drewna :) A wracając do tematu, po paintball'u zostają siniaki, ale jest warto :E
Image
Awatar użytkownika
Bochen96
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2011, 17:19
Ostatnio był: 13 Cze 2012, 16:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 2

Postprzez impulse_101 w 30 Maj 2011, 16:08

ASG ma ta przewagę ze kuli są tańsze i karabin się ląduje prądem a nie CO2 wiec jest bardziej wygodne. Minusy to ze pneumatyk to jednak pneumatyk a nie jakiś silnik od temperówki :P Odnośnie samego bólu to nie wiem czemu ale wszyscy strasznie to wyolbrzymiają, w fryworze walki i tak tego nie czuć dopiero później jest zdziwienie widząc ilość siniaków. Zresztą i tak ważne żeby mieć jakieś ESS albo Revisiony na nosie i jest gitara, reszta się zagoi :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Glaeken w 29 Lis 2011, 11:38

Odświeżę nieco temat, dla fanatyków paintballa ciekawostka:

Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości