S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Sejtan w 11 Lip 2007, 22:55

No i stało się - zgodnie z moimy przypuszczeniami x-ray 1.5 będzie obsługiwać dx10.
Sejtan
Stalker

Dołączenie: 11 Lip 2007, 12:03
Ostatnio był: 02 Wrz 2008, 21:32
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 11 Lip 2007, 23:01

I co z tego? I tak Visty nie będę używać i tak. Za ok. 2 lata ukaże się nowa winda, to dopiero na nią przejdę. Ewentualnie może pojawić się emulacja dx10 na XPka.
Na razie trzeba się doczekać premiery, a później myśleć o sprzęcie, czy systemie operacyjnym.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez vrider w 11 Lip 2007, 23:59

co do visty to moge sie na nia przesiasc przy nowym kompie i po Service Packu...
mialem viste ultimate ( bo zalapalem sie na testy ) .. czysta vista + sterowniki i stalker... grac sie nie dalo... a na XP... chodzilo miodzio... dlatego narazie nie mam zamiaru sie na to przesiadac....
vrider
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2007, 00:53
Ostatnio był: 08 Cze 2017, 10:01
Miejscowość: Gdynia

Postprzez sniper222 w 12 Lip 2007, 00:21

No i super extra fajnei jest ALe mnie meczy jedno pytanie czy beda jakies nowe bronie np Albo M4 czy M16 (wiem ze to amerykanskie ale jednak chcialbym ujrzec nowa bro granaty itp itd )
sniper222
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Wrz 2008, 12:35

Postprzez piranninja w 12 Lip 2007, 09:20

wracając do wypowiedzi:
Sipso_III napisał(a):Ciekaw co z fabułą. Pewnie pokierujemy Striełoka do momentu wypadku w trupiarce!

Na bank będzie 8+ zakończeń.(dla każdych 8-miu frakcji). Przyznam, że już nie chce widzieć się w roli Striełoka, brzydki taki i szczurowaty :)
Image
BORN TO SPAM
Awatar użytkownika
piranninja
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2007, 21:49
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 21:28
Kozaki: 1

Postprzez vrider w 12 Lip 2007, 11:28

te same szoty co sa na stronie oficjalnej ale tym razem w wiekszym wydaniu:)
http://www.ag.ru/screenshots/s_t_a_l_k_e_r_clear_sky

edit

tak w sumie gadamy podniecamy sie jak cholera... ale.... GDZIE JEST PATCH 1.0004!!?!?!?
Tak naprawde GSC powinno przysiasc i dokonczyc to co zaczeli , wydali a my kupilismy... czasami mam ochote ze zlosci odinstalowac STALKERA jak w przeciagu 3 godzinnej rozgrywki wracam 6 razy do windowsa z X-Ray error... no prosze....
Krew mnie troche zalewa zamiast ukonczyc gre to potwierdzaja prace nad nowka....
Znajac zycie to pewnie zasluga THQ... wiadomo wydawcy... wszystko jak najszybciej i zeby duzo kaski przynioslo... ehhh a o tych co juz gre kupili to zapominaja...
Jesli faktycznie beda dalej prowadzic support do SoC to zmienie zdanie... najpierw oczekuje ukonczenia podstawki a pozniej nowej czesci.....
vrider
Kot

Postprzez fjk w 12 Lip 2007, 12:00

ja pie... wszystko fajnie tylko czy dobrze zrozumiałem: TYLKO DX10? i szkoda pograłbym ale... wy-ma-ga-nia o.0 oczywiscie "do tego czasu to będzie norma"... szkoda ze nie na zarobki przeciętnych polaków... no ale to tylko my nie mozna robić gier po jedną "grupę" ludzi... musi być "super grafa" żeby ludzie kupli, oby dalej trzymało klimat...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez MCaleb w 12 Lip 2007, 12:17

Moim zdaniem wszystkie "dx10 only", to samobój dla gier wydawanych obecnie (nie liczę tych za kilka lat), gdyż nie każdy ma Vistę, a ten OS jest znacznie gorszy od XPka. Wiem, że powtarzam to jak mantrę, ale dla Visty mówię nie. Nawet jeżeli od tego będzie zależeć moja gra w kolejną odsłonę Stalkera.
Tak więc nowy Stalker musi obsługiwać także dx9, bo inaczej zbytnio zawężają sobie grupę odbiorców, a to może być naprawdę szkodliwe dla sprzedaży.
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Postprzez vrider w 12 Lip 2007, 12:35

z tego co przeczytalem to wnioskuje ze bedzie on obslugiwal DX 10 ale nie mam mowy o tym ze to jest ex dla visty... z tego co zrozumialem ma dzialac rowniez na dx9
vrider
Kot

Postprzez KoweK w 12 Lip 2007, 14:06

Screeny niesamowite! Ale parallax mapping oż w mordę ;p
Oto informacje ze "starego PDA" o klanach/frakcjach:

Klany stalkerów
Bandyci “Czarne żmije”

Za PDA bandyty po szczególnych cenach placą handlarze. Odziez bandytów jest znoszona. Atakuja tylko nowicjuszy lub zmeczonych pookaleczonych stalkierow, grup stalkerów unikają. Grupy bandytów można spotkać na obrzeżach Strefy, boją się zapuszczać do centrum.

Grupa stalkerów „Czyste niebo”

Osobliwi stalkerzy-ekolodzy. Uczą się Strefy, szukając metody by uwolnić świat od niej. Do wszystkich innych ugrupowań odnoszą sie neutralnie.

Ugrupowanie „Obowiazek”

[tylko wypunktowana lista co trzeba napisać]

Militarystyczna (paramilitarna)

Wyrazny statut

Glówny cel: Nasz obowiazek - obronic i uwolnic swiat od mutantów i anomalnoj zarazy.

Prioritietnyje zadania i celu:

Wypalanie gromad mutantów,
Zniszczenie zombi, zombirowannych stalkierow i czelowiekopodobnych mutantów,
Przedostanie sie do generatorów
Polowanie za naukowymi dokumentami
Przepisy:

My nie zabijamy prosto tak.
Nie stój w drodze.
Stan wojny z: Anarchistskoj ugrupowaniem «Swoboda»

Ugrupowanie „Swoboda”

Anarchisci, walczą o wolność. Walcza przeciw armii i rzadowi, ich celem jest by Strefa była wolnym rezerwatem. Uważają, ze informacje co odbywajacym sie w Strefie powinni być dostępne dla każdego. I jezeli prawda to, ze w centrum jest wykonawca zyczeń, to trzeba otworzyc Strefę dla wolnych badaczy.

Konflikt z grupa «Obowiazek». Atakuja posterunki, ekspedycje wojennych stalkierow. Anarchistą udało się załatwić kilka prototypów psi-obrony, które dają ochronę przed atakami tego typu. Anarchisci zwracaja sie przyjaciel do przyjaciela - «wolny» stalkier, «wolni» stalkiery

Ugrupowanie Strzalka [Gunslinger]

Stara fabryka na Agropromie, niegdys byla bazą nieistniejącego już ugrupowania Strzałki.

Ugrupowanie «Monolit»

Grupa stalkierow ktora wierzy, ze w centrum Strefy lezy nieziemski krysztal Monolit. Konflikt z ugrupowaniami «Obowiazek» i «Swobode».

Grupa przeszkadza przemarszowi stalkierow do centrum Strefy, motywujac to tym, że mogą zaszkodzic

lub zburzyc Monolit.

«My nikogo nie przepuscimy, kazda wasza ingerencja moze pociagnac ostateczna zaglade Monolitu. Otworzymy ogień do kazdego, kto podejdzie blizej niz 30 metrów.»

Oto co powiedział jeden stalker-weteran w barze:

«Wierzace w Monolit psychole, oni krzycza o nim, lecz nikt nie wie, co dokładnie znajduje sie w centrum Strefy. Niewidoczny krysztal który upasl z niebios… Ha, ha. Mysle, to szarpnelo jedno z sekretnych laboratoriów. Ktos nawet mówil, ze niegdys pracowal tam. Lecz, oczywiscie, bombardowac Strefe nie wolno, co wiecej, ze radiacje rozniesie po wszystkim swiecie, tak jeszcze nie wiemy jaka będzie reakcja Strefy.»

Czesc grupy Monolit ulegla zombirowaniju w czasie badania jeziora Bursztyn. U ugrupowania jest sekretna baza, dokad gracz w zaden sposób nie bedzie mógl dostac sie.

Ciemni stalkiery „Grzech”

Grzech, to zombirowanaja grupa stalkierow. Niegdys czlonki tego ugrupowania byly religijnymi fanatykami, którzy wierzyli w boska istote Strefy, ostatnie odkupienie ludzkosci. Konflikt z wszystkimi grupami - atakuja kazdego. Ubrani są w ciemne plaszcze z silnie nasunietymi kapturami, tak ze nie widac osoby. Jezeli zadrzec kaptur, to otworzy sie lysa glowa z krwawymi dziurami, wyrwanych oczu.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez fjk w 12 Lip 2007, 14:49

mam pytanie tzn. ci Clean Sky to tacy "zdesperowani ludzie którzy chcą jej zniszczenia"? (coś jakby Profesor z Stalker'a Tarkvskiego [jnie mam pewnosci ale profesor miał bombe o sile iluś tam megaton =P i jeszcze był jeden gość w takim czarnym płaszczu...) czy jacy napaleni ekolodzy coś w stylu green-peace? i jeszcze jedno skąd o tych ugrupowaniach z PDA z stalker "normlanego" czy z siteu Stalkera:clean sky
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez MCaleb w 12 Lip 2007, 15:04

W obecnym Stalkerze można zauważyć pewne prawidła:
"Beta" - "Obecnie"
Czarne Żmije - Bandyci
Czyste Niebo - Ekolodzy
Obowiązek - Powinność
Swoboda - Wolność
Strzałka - Grupa Striełoka
Monolit - Monoliciarze Pozdrowienia dla Terminusa!
Grzech - Zzombifikowani stalkerzy
NULL - Samotnicy (?)

Ciekawi mnie, czy wszystko to tak wymienione zostanie odzwierciedlone w Чыстым Неъие. Być może zaserwują nam inne ugrupowanie zamiast któregoś wymienionego?
Jednakże bardzo chętnie widziałbym się w szeregach (a może i na czele) Grzechu.
Co ciekawe - kilka lokacji (przynajmniej po intrze na stronie) poznaję ze screenów z bety.
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość