Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez xionc w 11 Cze 2011, 19:30

tak abstahując od tematu pedałów i posła-osła Węgrzyna:
Universal: już było pare systemów które wyżej ceniły dobro ogółu nad jednostki, nie skończyło sie to dobrze ani dla jednostek ani dla ogółu. Co zresztą od początku było totalną bzdurą bo człowiek zawsze trosszczy sie przede wszystkim o swoją dupe a nie o cudzą, chyba że jest ładna i w gruszke ale to temat na inną dyskusje.
Jak ci sie do ku*wy nędzy wolność i demokracja nie podobają to zapraszam do Korei Północnej, tam nie takich "bzdetów", robisz, i myślisz tak jak każe ci wódz albo lądujesz w obozie albo w dole z niegaszonym wapnem z kulką w potylicy. Teraz to siedzisz wygodnie i kontestujesz istniejący porządek rzeczy bo w w dupie byłeś i gówno widziałeś.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Zari.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez szm w 11 Cze 2011, 20:23

Jak ci sie do ku*wy nędzy wolność i demokracja nie podobają to zapraszam do Korei Północnej, tam nie takich "bzdetów", robisz, i myślisz tak jak każe ci wódz albo lądujesz w obozie albo w dole z niegaszonym wapnem z kulką w potylicy. Teraz to siedzisz wygodnie i kontestujesz istniejący porządek rzeczy bo w w dupie byłeś i gówno widziałeś.

Ja bym może i pojechał, ale Kimy musiałby przejść na faszyzm. A zresztą, jestem Polakiem. I jeszcze jedno, śmierć demoliberalizmowi :E.

już było pare systemów które wyżej ceniły dobro ogółu nad jednostki, nie skończyło sie to dobrze ani dla jednostek ani dla ogółu

Np.?
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, scigacz1975.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez BJ Blazkowicz w 15 Cze 2011, 09:22

Np. taki mało znany kraj Wujka Stalina.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez szm w 15 Cze 2011, 11:04

Taki mało znany kraj Wujka Stalina, nigdy wyżej nie cenił dobra ogółu niż jednostki. Chyba, że ogółem w krajach tworzących szczęśliwą ojczyznę rad, nazwać możemy klasę robotniczą. Ideologia marksistowsko-leninowska jasno mówiła o walce klas etc. Nie było mowy o żadnych ogółach, narodach. Mowa była tylko o klasach/ie. A takowa ogółem nie jest.
Jeśli mówimy o dobrze ogółu, to mówimy o dobrze jakiejś całości np. narodu, państwa.

Ja myślę w kategoriach narodowych, i klasa nigdy nie będzie dla mnie ogółem.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Terminus w 15 Cze 2011, 11:41

Oj nie tak szybko szm...

szm napisał(a): Ideologia marksistowsko-leninowska jasno mówiła o walce klas etc. Nie było mowy o żadnych ogółach, narodach. Mowa była tylko o klasach/ie. A takowa ogółem nie jest.

Walka klas była tylko środkiem realizacji podstawowego celu marksizmu tj. budowy homogenicznego, bezklasowego społeczeństwa będącego właścicielem wszystkich środków produkcji. Tak więc pojawia się jednak ten "ogół" dla "dobra" którego należało zlikwidować jednostki i grupy, które nie pasowały do tej utopii. W praktyce dotyczyło to narodów, które miały to nieszczęście doświadczyć, choć jak wiadomo plany były szersze i ten "ogół" miał dotyczyć proletariuszy wszystkich krajów.

Ja myślę w kategoriach narodowych, i klasa nigdy nie będzie dla mnie ogółem.

I w ten zgrabny sposób dojdziemy do najbliższej rodziny komunistów, czyli faszystów, którzy mniej gadali o klasach a na sztandarach mieli dobro "narodu" w imię którego to równie bezwzględnie likwidowano jednostki, grupy i narody...
A skoro jesteśmy przy homoseksualizmie, to chyba na miejscu jest przypomnieć jaki los np. w kraju niejakiego Adolfa H. los przygotowano dla niepasujących do ideału "zdrowego" i "czystego" narodu, czyli homoseksualistom, osobom niepełnosprawnym umysłowo i fizycznie [patrz akcja T4]. O socjaldemokratach, osobach wyznania mojżeszowego świadkach Jehowy, Cyganach i innych narodach podbitych przez III Rzeszę nie wspominając.

Oczywiście szm możemy dyskutować na ile totalitaryzm jest związany z ideologią jaką głosi a na ile mówiąc cynicznie jest zwykłym zagarnięciem władzy i walką o jej utrzymanie przez małe grupy wojskowych [faszyzm] czy zawodowych rewolucjonistów [komunizm].
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 17 Cze 2011, 22:29

Najbliższa rodzina komunistów to faszyści??
O ile wiem komuniści nie głoszą rasizmu, homofobii, nacjonalizmu, nie głoszą że państwo jest ważniejsze od człowieka...
To są dwa oddzielne światopoglądy. Jakby co nie jestem komunistą.

Co do homoseksualistów i III Rzeszy...
Nie tylko pewien niedoszły austriacki malarz uważał że trzeba ich eksterminować...

"Nie zabijaj" z V przykazania jak się okazuje należy rozumieć "Nie zabijaj chyba że p*dał/lesba"

http://www.youtube.com/watch?v=F0Y3Ux3o ... h_response

A tak swoją drogą Pius IX błogosławiony przez JPII za bardzo za Żydami nie przepadał...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pius_IX
Poza otworzeniem Getta był powiązany z porwaniem żydowskiego chłopca...
PS: Pisałem że o adopcjach nie mam opinii. Aktualnie jednak popieram adopcje przez lesbijki czy gejów.
Ostatnio edytowany przez Woland, 18 Cze 2011, 12:37, edytowano w sumie 1 raz
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Universal w 18 Cze 2011, 00:33

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 18:59, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, Lucjusz, Paladyn95.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Woland w 18 Cze 2011, 01:04

Ja nie mogę...
Jak "skażone"?
Sugerujesz że dziecko z rodziny homo też będzie homo?
A może jeszcze powiesz że białe z czarnej rodziny stanie się czarne? Bo to tyle samo sensu ma.
Gdyby rodzina miała wpływ na orientacje to homoseksualizm by nie istniał.
A co do badań- ja nie mogę.
I tak te (moim zdaniem) są wiarygodne.

Parady równości wprowadzają podziały?
:E :E
hahhahahahahaha!
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez scigacz1975 w 18 Cze 2011, 01:20

@Woland polecam książkę Romana Kotlińskiego "Byłem księdzem". Zobaczysz ilu normalnych "hetero" chłopaków zostaje para lub pseudo gejami ze względu na sytuację i okoliczności w jakich się znaleźli - mówię tu o klerykach w seminariach. Jeżeli po tym dalej będziesz twierdził że dwoje homo nie skrzywi dzieciaka to chylę czoła przed Twoim rozumowaniem (oczywiście w kontekście).
Sprawdź sobie, poczytaj ilu homo jest homo z natury, a ilu ze względu na wychowanie - bo np. zaborcza, apodyktyczna matka zrobiła cały dom pantoflami i chłopak ma lęk przed kobietami - typowo kliniczny przypadek, kwalifikujący się do wyleczenia, czegoś, co podobno nie jest chorobą.

Edit: Co do parad równości to już wcześniej pisałem, zresztą @Realkriss też, dlaczego nie ma hetero parad??? Dlaczego ktoś na siłę przekonuje nas że coś jest normalne, a co normalnym nigdy nie będzie??? Parady równości wkur**ją większość normalnych ludzi i to właśnie tworzy podziały. Geje byli, są i będą. Ale czy muszą się z tym tak afiszować??? Po tym co widzę przychodzi mi na myśl jedno:
WSZYSCY SĄ RÓWNI, ALE MY HOMO JESTEŚMY RÓWNIEJSI - i to mnie osobiście rozp***dala. I dlatego właśnie tego nie akceptuję. Bo nic mnie to nie obchodzi kto komu jaka dziurę czyści. Tylko po jakiego *uja robią z tego taki szum??? Chcą się na siłę "wybielić", a że paru matołków zagrało w ich struny, to tylko woda na ich młyn.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez KoweK w 18 Cze 2011, 03:36

scigacz1975 napisał(a):dlaczego nie ma hetero parad???

Jak to nie ma? A marsz dla życia i rodziny, to propagowanie jakiego stylu życia? Oczywiście, że heteroseksualnego! :E

Ścigacz, rozluźnij zwieracze, bo strasznie się spinasz. ;) Nasłuchałeś się jakichś gejków z telewizji albo innych idiotów, a teraz bulwersy sadzisz na forum. Poza tym myślałem, że hetero/homoseksualizm nie sprowadza się tylko do seksu, bo widzę, że każdy tutaj tylko o czyszczeniu rowu gada... Trochę przykre, bo istnieje też coś takiego jak uczucie, miłość, jakieś pożądanie, a nie tylko seks, seks, seks, dupa, anal.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez jalkavaki w 18 Cze 2011, 06:24

Najbliższa rodzina komunistów to faszyści??
O ile wiem komuniści nie głoszą rasizmu, homofobii, nacjonalizmu, nie głoszą że państwo jest ważniejsze od człowieka...

Ludzie, proszę, przestańcie w końcu mylić faszyzm z hitleryzmem. Stawianie znaku równości między tymi dwoma ustrojami to jak stawianie znaku równości między komunizmem i stalinizmem.
Co do homoseksualistów i III Rzeszy...
Nie tylko pewien niedoszły austriacki malarz uważał że trzeba ich eksterminować...

Patrz Pan. A w Kraju Rad uważali, że trzeba eksterminować wszystkich bogatych, kułaków, kler, elity polityczne, ekonomiczne, a potem to już wszystkich po kolei, byle tylko terrorem wymusić posłuszeństwo i utrzymać się u władzy. Mieli również w innych krajach godnych następców. Malarz nie miał. Ale całemu światu wmówili, że to malarz jest ten zły, a oni nie.
Jak "skażone"?
Sugerujesz że dziecko z rodziny homo też będzie homo?
A może jeszcze powiesz że białe z czarnej rodziny stanie się czarne? Bo to tyle samo sensu ma.

To zastanów się jaki wkład w wychowanie dziecka do funkcjonowania w społeczeństwie wnosi ojciec i jakie matka. Jakie wzorce, wartości przekazuje. I nie chodzi tu wcale o orientację seksualną.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Larala w 18 Cze 2011, 07:42

Ja nic do Nich nie mam.... Wokalista mojego ulubionego zespołu był nim i co z tego.... No tak umarł na AIDS w 1991 :E .

PS Tak żebyście się nie pytali o kogo mi chodzi: Freddie Mercury.
Moim marzeniem jest zrobienie gry w świecie STALKER'a, lecz tak, aby podczas podróży można było spotkać inne osoby pod drugiej stronie "kabla" i móc z kumplami iść do X18.
Awatar użytkownika
Larala
Kot

Dołączenie: 13 Sty 2011, 21:25
Ostatnio był: 26 Kwi 2012, 13:45
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -24

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt66 oraz 2 gości