Kim są najemnicy?

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Re: Kim są najemnicy?

Postprzez grent w 08 Maj 2011, 13:00

Cóż niewiele można powiedzieć o tej "organizacji" ale wiemy tyle że jest ona wynajęta przyz "klienta" najpewniej naukowca . Dobrze bybyło gdyby w S2 można się było dowiedzieć po co oni są w ogóle w tej zonie i czego szukają....
Pamiętaj zona jest miejscem które zmienia ludzi, nawet jeśli jednego dnia zdobędziesz przyjaciela następnego może być już twoim wrogiem.
Awatar użytkownika
grent
Kot

Dołączenie: 22 Maj 2010, 16:52
Ostatnio był: 04 Kwi 2012, 08:45
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez SaURoN w 16 Cze 2011, 21:36

W zewie w ich bazie są jakieś dokumenty , fajnie by było dowiedzieć sie co w nich jest.
Image
Image
Awatar użytkownika
SaURoN
Kot

Dołączenie: 11 Cze 2011, 19:32
Ostatnio był: 16 Lut 2013, 20:39
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: -6

Postprzez Gavdylenko w 19 Cze 2011, 10:48

Dla mnie najemnicy są trochę przesadni prawie każdy ma egzoszkielet i jakieś fajne bronie ja osobiście ich nie lubie bo zawsze mają jakiś problem ale te ich teksty są powalające typu:rozejdzmy się w pokoju równiedobrze każdy mógłby wziąść i kropnąć go w łeb.A do tematu to najemnicy według mnie są wynajmowani przez bogatego stalkera który chciałby posiąść wiedzę o laboratoriach X nie zdradzając tożsamości
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

Postprzez jaro16 w 19 Cze 2011, 11:07

Gavdylenko, nie dziw się, że najemnicy są dobrze wyposarzeni. Są zawodowcami, którzy wykonują zlecenie w Zonie, czyli bardzo niebezpiecznym miejscu. Przecież nie wyruszą na ekspedycję w kurtkach i z dwururkami. :wink:

Za ten post jaro16 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gavdylenko.
Awatar użytkownika
jaro16
Stalker

Dołączenie: 28 Lut 2011, 17:28
Ostatnio był: 14 Gru 2024, 22:24
Miejscowość: Ciechanów
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 12

Postprzez Gavdylenko w 19 Cze 2011, 18:12

No w sumie racja ale oni by musieli dostawać po kilka zleceń dziennie bo na takie rzeczy troche kasy kosztuje
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Kozaki: 53

Postprzez PMG w 19 Cze 2011, 18:42

Mnie się zdaje, że Najemnicy już na początku swojej "kariery" dostali takie wyposażenie :wink: . Może te Egzoszkielety dostali akurat np. za wyróżnienie w walce?

Sorry za Off-top.
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Dziku w 27 Lip 2011, 19:05

A mi się wydaje, że sabotowanie Wolności przez Najemników nie ma nic wspólnego z Powinnością. Według mnie jest to związane z laboratiorium pod bazą Wolności (mówię tu rzecz jasna o CS). A co do tajemniczego pochodzenia Najemników, jestem zwolennikiem teorii, że to elitarnie wyszkoleni, amerykańscy żołnierze z misją infiltracji poradzieckich laboratoriów. Zimna wojna się skończyła, ale Wujcio Sam zwąchał sprawę i zaczął węszyć po czarnobylskiej Zonie. Jasne jak "Elektro"! Jakoś nie chce mi się wierzyć, że jeden klient wynajął całą armię wyszkolonych, uzbrojonych po zęby panów w granatowych kombinezonach. Musiałby być to jakiś arabski szejk, a oni nie mają raczej w zwyczaju infiltrowania wschodnio-europejskich, poradzieckich laboratoriów. A nawet gdyby mieli, to poprostu by wykupili cały Czarnobyl ^^
Zono moja, serce moje...

Za ten post Dziku otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive matekfpol.
Awatar użytkownika
Dziku
Stalker

Dołączenie: 24 Paź 2010, 20:37
Ostatnio był: 02 Gru 2024, 12:12
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 32

Postprzez tomasz4815 w 27 Lip 2011, 20:05

Ja tam nie lubię tej frakcji...Denerwują mnie ich teksty i w ogóle...Tak naprawdę są cienkimi wackami, wysłanymi do Zony po coś i, którzy bez wspomagania(egzoszkieletu) nie daliby sobie rady w Zonie. Oczywiście nie wszyscy mają egzosy...Te pancerze mają najwięksi nieudacznicy :mad:
Oprócz tego wedle filozofii: "Zona to stalkerzy[...]" Zona to miejsce dla stalkerów, a Oni stalkerami nie są i jeszcze są w**rwiający, więc z przyjemnością ich tępię :D
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Wczoraj, 23:34
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Woland w 01 Sie 2011, 16:49

Dziku napisał(a):A mi się wydaje, że sabotowanie Wolności przez Najemników nie ma nic wspólnego z Powinnością. Według mnie jest to związane z laboratiorium pod bazą Wolności (mówię tu rzecz jasna o CS).

Racja, nie zauważyłem tego nigdy przedtem. Choćby kwestia GDZIE oni mają bazę w CN w Dolinie Mroku. W BUDYNKU GDZIE JEST LABORATORIUM oraz niedaleko od laboratorium w opuszczonej chlewni. W ZP jest jasno powiedziane że oni są zainteresowani dokumentami z laboratoriów (transakcja Szakala i naukowca czy niespodzianka w Jupiterze).
A nie mogli się dostać do laboratorium bo nie mieli klucza.

A w Cieniu Czarnobyla Krugłow miał w PDA dane o zombie i uzombiefikowaniu się itp.
Czyżby Wilcarz był zainteresowany X16???
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez Gabriel w 05 Sie 2011, 15:22

Najemnicy przyszli do Zony bo znudziły im się żony i postanowili zginąć z rąk Naszych bohaterów albo postać z Tasakiem w miejscu w nadziei na pracę lepszą niż sprzedawca powietrza(ciekawe dlaczego nikt go od nich nie kupował nawet po promocji) i przeteleportować się z nim gdy nie damy mu paprykarzy konserwowych albo pasztetów jak kto woli i poprosimy o ochronę nie golonych miesiącami czterech liter(i to brudnych sądząc po obsra**ch kiblach w bunkrze) przed fanami kujoństwa i braku zapachu w domu...uf
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Postprzez Adam w 05 Sie 2011, 15:36

PMG napisał(a): Może te Egzoszkielety dostali akurat np. za wyróżnienie w walce?

Wyróżnienie? PMG, raczej to nie jest jak za PRL-u, że za określoną ilość zabitych dostajesz medal. Po prostu mają struktury, gdzie wyżsi rangą otrzymują lepszy sprzęt lub po prostu zabili już tylu, że wystarczy im kasy na egzo.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez M3Fis70 w 05 Wrz 2011, 17:51

Mam najnowszą teorię o najemnikach:
Są wynajęci przez * by się dowiedzieli do czego doszedł rząd ZSRR w laboratoriach klasy X, oraz żeby po po prostu zbadać zonę, bo nie mają tam dostępu do tego "cudu". Mają zachodnie zabawki, sprzęt, taktykę, system dowodzenia i działania. A poza tym z Zewie znaleźliśmy zniszczonego Predatora w Jupiterze (okolicach) nie?
A ich tajemniczy klient to oczywiście *Rząd USA, interesują się jaką "szaleni" naukowcy ZSRR zdobyli wiedzę na temat kontroli ludzkości.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości