Woland napisał(a):Innymi słowy- kozły ofiarne...

Były dwa we Lwowie i Wilnie w 1919r. Z tego co czytałem były związane z publikacją starego paszkwila "Protokołów Mędrców Syjonu" a poza tym wojna sprzyja radykalizacji nastrojów a Żydzi byli tradycyjnie posądzani o sprzyjanie bolszewikom czy spekulacje żywnością.Woland napisał(a):Były jakieś pogromy Żydów na wschodzie w czasie wojny Polsko-Bolszewickiej przez Polaków dokonane.
Ciekawy jest udział służby bezpieczeństwa i NKWD w tym mordzie i fakt, że miał miejsce gdy trwały rozmowy między Aliantami o powojennym losie Polski...Ciekawy jest pogrom kielecki po II wojnie światowej, gdzie Żydów oskarżono o porwanie i rytualny mord dziecka.

Woland napisał(a):A tak poza tym ciekawi mnie jedno w kwestii rasizmu/neonazizmu itp.- skąd się biorą w Polsce barany czczące Hitlera który Polaków (i w ogóle wszystkich Słowian) nienawidził??

scigacz1975.

Lucjusz napisał(a):Mnie rozbraja jedno, mogę nie lubić ruskich, niemców, francuzów itd. ale jak powiem, że nie lubię żydów to już kojarzą mnie z Hitlerem
Krige, Orenos, riv8, Realkriss, scigacz1975.

Woland napisał(a): Zabił go Beria ale tylko po to by ratować samego siebie. Bardzo prawdopodobnie gdyby doszło do procesów to on także by został oskarżony.

A jakie głupoty? Może Hitler był miłośnikiem Polski i Polaków i to po prostu z tej miłości posyłał ich do obozów??

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości