Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Realkriss w 01 Lip 2011, 08:32

Zgadzam się z Tobą całkowicie, zarąbiście ogląda się takie filmy w kinie. Nie czuję już potem potrzeby, żeby do nich wracać, ale w kinie to 100% rozrywki.
Też już ten weekend lecę na 3 część.
Nie znoszę piep*enia, że to jest amerykański chłam, a ambitne jest kino europejskie. A zwłaszcza jego gnioty, gdzie na 3 godziny są 2 dialogi i wszyscy muszą obligatoryjnie cierpieć.
Pracuję w tzw. kulturze, w pracy jak się przyznam na czym byłam w kinie, to panienki i metrochłoptasie są zbulwersowani. Bo oni byli właśnię na przeglądzie kina azerbejdżańskiego np. :E
Więc walę serią i zawsze dodaję w co tam gram teraz i te same miny mają po raz drugi.
Nie rozumiem, czemu ludzie uważający siebie za elitę intelektualną nie potrafią zrozumieć, że takie kino to czysta rozrywka.
Z tego nurtu polecam "Drużynę A", tą z zeszłego roku, w kinie bawiłam się fantastycznie, zwłaszcza gdy chłopaki latali czołgiem :D

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez Nyguz w 01 Lip 2011, 17:25

Jeden z najlepszych Horrorów jakie widziałem :)

2 noce nie spałem spokojnie :facepalm:
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez KoweK w 01 Lip 2011, 18:30

Lepiej hiszpańską wersję obejrzyj, a nie ten gówniany remake...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Woland w 01 Lip 2011, 18:36

Zgadza się. Amerykańskiego nie oglądałem ale i tak z góry wiem że to popłuczyny po tak dobrym filmie. Ale podobno REC 2 to już Hiszpanie spalili :/ Kiepski. Ale nie widziałem, tylko tak słyszałem.

Polecam Agorę i Labirynt Fauna. Te dwa filmy mnie wprost zachwyciły.
Hiszpanie mają dość dobre filmy.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Kumpel111 w 01 Lip 2011, 18:44

Niedawno oglądałem dwie części Rec`a. Miodzio panowie :D Najlepszy horror jaki oglądałem.
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Vice w 01 Lip 2011, 20:21

Zaraz mnie zgnoicie pisząc że oglądam tylko masówki:D ale co mi tam, nawet w chłamie potrafię dostrzec jakaś perełkę.
Więc lista ulubionych filmów:
-The Road
-REC 1 i 2
-Nieznajomi
-Udręczeni
-Nienarodzony
-Paranormal Activity
-Straż Nocna
-Koszmar z ulicy Wiązów(stara wersja)
-2012
-(!) Avatar
I te ambitniejsze produkcje:
-Wszystkie części Godfathera
-Dzień Niepodległości(kosmici mnie miażdżą) :D
-Shutter Island
-Rok 1984 (książka o niebo lepsza)

Chyba tyle;)
Nienawidzę Pijawek, są silne, szybkie, zwinne, niewidzialne, upierdliwe, a co najgorsze żywe. Dlatego za wszelką cenę staram się zmienić ich ostatnią cechę.
Vice
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2011, 21:35
Ostatnio był: 17 Wrz 2016, 02:58
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez vandr w 01 Lip 2011, 21:06

Sporo fajnych filmów wymieniłeś, zwłaszcza "Droga"- bardzo poruszający film, równie dobry jak książka.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:04
Kozaki: 1749

Postprzez KoweK w 01 Lip 2011, 21:49

Woland napisał(a):Ale podobno REC 2 to już Hiszpanie spalili :/ Kiepski. Ale nie widziałem, tylko tak słyszałem

A wg mnie film jest dobry i mówię to jako zaje*isty fan ( :E ) tej serii. Fajny wątek z szatanem jest wpleciony i nie jest aż taka pusta fabuła jak w większości produkcjach traktujących o zombie. Czekam tylko, kiedy REC Genesis będzie miało premierę i od razu do kina...
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Woland w 01 Lip 2011, 21:56

Był fajny film jakoś "Droga bez powrotu". Kanibale... Wciąga.

Poza tym tu już film trochę z innej beczki. Dokument. "Naziści:Spisek okultystów". Jeśli kogoś interesuje historia- wciąga on niczym łażenie po bagnach :DD
Opowiada on o tym jak naziści stworzyli własną religię i tego typu historie. O zamku gdzie spotykała się dwunastoosobowa jakaś tajna rada SS. O wyprawach w Himalaje i badaniu aryjczkości tamtejszych mieszkańców (sądzili oni ze po upadku Atlantydy kilku osobom się udało osiąść w Himalach i tak powstała rasa aryjska).
Aż szczęka opada :o
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Dżuz w 01 Lip 2011, 22:09

vandr napisał(a): [...] "Droga"- bardzo poruszający film, równie dobry jak książka.

Jako fan McCarthyego, muszę zaprotestować - ta adaptacja jest marną namiastką tego czego można doświadczyć czytając książkę. Spłycona emocjonalnie, z kiepskim (tym razem) aktorstwem Mortensena i Theron. Bardziej im z tego wyszedł surrvival-horror niż film poruszający fundamentalne kwestie (istnienie Boga, przyszłość ludzkości, miłość i poświęcenie w obliczu nieuchronnej zguby, itd.). O wartości językowej oryginału już nie wspomnę :wink:
Taka jest przynajmniej moja osobista, subiektywna opinia :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 12:05
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez vandr w 01 Lip 2011, 22:12

Po części(nawet większej) się z Tobą zgodzę. Oglądałem ten film tylko jeden raz, i może dlatego tak wnioskuję po ostatniej scenie- która zarówno w filmie jak i w książce wycisnęła mi łzy z oczu. Ale coś musi być w tym co mówisz...książkę przeczytałem w jedno popołudnie :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:04
Kozaki: 1749

Postprzez El Diablo w 01 Lip 2011, 22:24

xKoweKx napisał(a):A wg mnie film jest dobry i mówię to jako zaje*isty fan ( :E ) tej serii. Fajny wątek z szatanem jest wpleciony i nie jest aż taka pusta fabuła jak w większości produkcjach traktujących o zombie. Czekam tylko, kiedy REC Genesis będzie miało premierę i od razu do kina...

Zgadzam się w 100% Też już miałem dosyć tępych filmideł ze zdechlakami wołającymi o móóóózzzz... :facepalm: A tu proszę, można zombiaki przedstawić całkiem ciekawie :) Świetne ujęcia, ciągłe napięcie, sceny które mogą przyprawić o zawalca, no i to zakończenie w pierwszej części, miazga! :o Temat Szatana też nieźle wkręcony w fabułę, a co do REC Genesis to przyznam że pierwsze słyszę, ale skoro tak to już się cieszę! :D
A teraz spadam nadrobić zaległości i obejrzeć RYTUAŁ z Sir. A Hopkinsem bo zapowiada się dobry kawał kina :wink:
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości