Znalazłem na stronie biura podróży Chortycia opis wycieczki (pielgrzymki??

) do Kijowa i Czarnobyla. Niby 4 dniowa ale 1. i 4. dnień przeznaczony jest na przyjazd do Kijowa a powrót do Polski czyli zostają dwa dni (wydaje mi się że toto trochę za mało jak za cenę 750 zł/os). W tym drugi dzień to zwiedzanie Kijowa (podobnie jak w biurze Bispolu). Na zwiedzanie strefy przeznaczono dzień trzeci. Wygląda to tak :
"3. dzień - śniadanie, Zwiedzanie strefy Czarnobylskiej - 9.00 wyjazd z Kijowa - Zwiedzanie strefy czarnobylskiej: obejrzenie mapy terytorium zamkniętego w budynku administracji, przejazd koło elektrowni, opuszczone miasto Prypeć, hotel Polesie, cerkiew w Czarnobylu, pomnik ofiar, wyjazd w drogę powrotną"
Najbardziej podoba mi się stwierdzenie
"obejrzenie mapy terytorium zamkniętego" oraz "
przejazd koło elektrowni" zastanawiam się czy w ogóle to biuro podróży pozwala na wejście do jakiegokolwiek budynku (poza tym administracyjnym oczywiście). Już chyba lepiej wypada "Czarnobyl Tour" w biurze Bispol a już na pewno "Prypeć Tour" (trochę drożej ale za to aż dwa dni w strefie).
Znalazł ktoś może jeszcze jakieś biuro podróży?
Byłbym wdzięczny.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.