Z czym do zony??

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Postprzez Amraam w 15 Lip 2007, 23:25

Ja teraz ide do doliny mroku, ale wczesniej wpadlem do Maggazynow wojskowych i mam Vintara i bulgog 6, Gp37 i IL86 ,Tsr(czy jakos tak), SIG 5k i oczywicie AKm z kryjowki strieloka. Do DM zaboire apteczki 20-30, bandaze, leki przeciw promienne i 500 szt amunicji do akm i 200 do pistoletu. Powinno wystarczysc. Do tego kombinezon Beryl.
Jak bedzie dlaje to zobaczymy ale mysle miedzy vintarem, gp37 i TSR
Amraam
Kot

Dołączenie: 10 Lip 2007, 12:31
Ostatnio był: 03 Cze 2011, 20:41
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez shadow-face w 16 Lip 2007, 08:59

Nonono... to ty chyba wybierasz sie juz do prypeci:D:D

Tak wymieniles sporo broni, a zastanawia mnie jedna rzecz. Jak tam obciazenie twojego plecaka?? Jesli masz obiaczenie na czerwono to radzilbym cos niecos wyrzucic, albo pozostawic w jakiejs skrytce.

Wintar jest spoko, ale w dolinie mroku amunicja ktora najczesciej bedziesz zbieral to 5.56
Akm jest dosc malo uzyteczny( ammo 5.45) w tamtych rejonach. IL jest wspaniala bronia, ale GP byloby najlepszym wyborem z tego wszystkiego.
Milej zabawy. Zabierz ze soba sporo strzykawek:D:D beda potrzebne.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Serious Sam w 16 Lip 2007, 09:17

Hehe, to może ja napisze z czym poszedłem do elektrowni nieświadomy co mnie tam czeka. ;D Grałem na początkującym i miałem chyba najsłabszą zbroję powinności(była czerwono-czarna xD) U barmana byłem ostatnio przed wyruszeniem Do Mózgozwęglacza. Po usłyszeniu komunikatu o sarkofagu ruszyłem do czarnobyla z (przybliżona wartość) 50 apteczkami, 100 bandaży, 400 ammo do Akm ;p dużo strzykawek i nic po za tym, bo byłem przeciążony. Już po pokonaniu prypeci nie miałem ammo, więc zakosiłem snajperke od jakiegoś gościa i jechałem dalej całe czasy będąc po ostrzałem helikoptera. W elektrowni musiałem zakosić gościowi z monolitu broń, bo ammo do snajpy nie było. Zmarnowałem ponad połowę opatrunków i leków. Udało się ujść z życiem ale było trudno. hehe następnym razem będę wiedział co mnie czeka. ;D
Awatar użytkownika
Serious Sam
Kot

Dołączenie: 13 Lip 2007, 13:32
Ostatnio był: 29 Sie 2019, 17:24

Postprzez Amraam w 16 Lip 2007, 10:09

shadow-face ja wszystkie zeczy trzymam u barmana w niebieskiej skrzyni "bez dna", dopiero jak sie gdzies wybieram to kompletuje sobie zestaw i w droge:)
Amraam
Kot

Dołączenie: 10 Lip 2007, 12:31
Ostatnio był: 03 Cze 2011, 20:41

Postprzez donciu w 22 Lip 2007, 14:12

Wiadomka - z początku używam pm i tej śmiesznej dubeltówki , potem od woja pod mostem biore fort15 i krótkiego kałacha. Potem znowu od woja biore "długiego" kałacha i z kryjówki streloka super-AK. Hm ... nie che mis ie dalej pisać xD

Przed wycieczką do elektrowni na sobie mam Exoszkielet , w łapach Vintara (ta taka fajna snajpere na ammo 9x39) , przy boku Desert Eagle na amunicje .45 A w plecaku 20-30 apteczek (wojskowe i naukowe - nie trza zastrzyków) , ammo do snajperki (ppanc i snajperska) , zapaspwy pancerz ten zielony od naukowców , zapasowy karabin trs cos tam (wygląda jak M4) z celownikiem i tłumikiem ,ammo do niego , granaty , i artetefakty na pancerz , krzepliwość krwi , wytrzymałość i porost włosów (jestem łysy) ,troche żarła (w końcu na wycieczke nie ?) , namiot , latarke , śpiwór no i to tyle chyba xD
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Jameson w 23 Lip 2007, 12:59

A ja od elektrowni to tylko fm2000 ten karabin podobny do wintara , Gauss masę apteczek, jedzenie, leków przeciwpromiennych i kombinezon sp-99m czy jakoś tak i 1 egzo potem wymieniony na pancerne wojskowe kombinezony.
Awatar użytkownika
Jameson
Kot

Dołączenie: 18 Lip 2007, 21:42
Ostatnio był: 02 Sie 2007, 16:34
Miejscowość: Chernobyl

Postprzez Reaper w 26 Lip 2007, 21:24

Według mnie najlepszą bronią jest stary dobry wujek Dragunow (SWD). (Jakby ktoś się czepiał, pisownia "w" także jest prawidłowa. Tyczy się to wszystkich rosyjskich/radzieckich broni) Jeśli ktoś umie się nim obsługiwać jest zabójczy.Według mnie jest lepszy od Gaussa, a Wintorez nawet się z nim mierzyć nie może (swoją drogą Wintorez mi wyjątkowo nie spasował. Ta prędkość pocisków, i zasięg :P ). Szkoda tylko, że siatka Dragunowa w PSO-1 "nie działa" i nie można dzięki niemu mierzyć odległości.Dragunowa uzupełniałem G36 z tłumikiem, i SIG'iem P220. Do Prypiatu wyruszyłem w Kombinezonie PSZ-9Md (Powinność rządzi!), a pod sarkofagiem przesiadłem się na Wojskowy pancerny. Oprócz tego oczywiście amunicja, apteczki itp.
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności

Postprzez donciu w 26 Lip 2007, 21:28

Ciekawe skąd brałeś amunicje do wujaszka... Vintorezem trzeba sie nauczyć celować ale co poradzisz - 9x39 jest wiele bardziej powszechna.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Postprzez Reaper w 26 Lip 2007, 21:34

Jak masz zainstalowaną poprawkę do 1.0003 to od Pietrienki. Jednorazowo ma przy sobie 20-40 nabojów. Po zakupie quick save, quick load i kupujemy i znowu, aż uznamy, że wystarczy (około 150). Poza tym zawsze można brać amunicje po zlikwidowanych strzelcach wyborowych.
Image
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Postprzez Microtus w 26 Lip 2007, 21:42

Kwestia gustu Reaper
Vintorez nie jest typowym karabinem snajperskim. Nawet w realu prędkość wylotowa kuli jest prawie trzy razy mniejsza plus cięższe kule. Stad zasięg i tor lotu jest inny (vintorez ma niezłą parabolę). Ma jednak wielką przewagę jest cichy (raz tłumik dwa amunicja subsonic).
W grze mi się bardzo dobrze strzelało z obu jednak wybierałem raczej Vintoreza bo można z nim biegać i w razie kłopotów można sypać serią. Co do celowania to na początku ciężko ale idzie się przyzwyczaić (i ta satysfakcja z headshotów na dużym dystansie :wink: )

Ostatnio bawię się w łowcę mutantów ( z trader modem łatwo się zaopatrzyć)
łażę z combat chaserem , jako druga broń sniper SGI
Pancerz hunter PSZ-9d (70% rapture)
plus artefakty główniie te co dają endurance i jeden kolobok z Jantaru

Snorki nie mają szans :D
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Reaper w 26 Lip 2007, 22:11

Wiem sypie post pod postem...

W łowce mutantów bawię się od początku gry w S.T.A.L.K.E.R-a, teraz ściągnąłem sobie moda dodającego więcej "zwierzyny". A co do prawdziwego Wintorieza, poprzez zamontowanie tłumika i zastosowanie dość ciężkiej amunicji przy nie wystarczająco dużym ładunku prochowym (ale przez to broń ma mniejszy odrzut i wagę) miał on w praktyce zasięg do 300 m. Ehhh... muszę to Stalkerowskie PSO przerobić...
Image
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Postprzez donciu w 26 Lip 2007, 23:52

Vintorez zawsze lepszy od kałacha z optyką :) Pozatym można walić seriami no i ma tłumik co jest niebagatelną sprawa.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości