przez paintball_0 w 03 Sie 2011, 11:16
O ile mnie pamięć nie myli, gra miała być exclusivem na konsole. Czy obie- Nie wiem. W każdym razie na pewno miała się nie pojawić na PC. Oczywiście umowa okazała się być podpisana na czasowy, nie pełny exclusive i gra wylądowała na platformie Steam (9,99 euro). Kilka tygodni po tym, jak obejrzałem walktrough na YouTube...
Oprawa audiowizualna jest fantastycznie klimatyczna. Jedna z tych gier, które działają na wyobraźnię swoim minimalizmem. Nawet oglądając filmik, czułem się uczestnikiem wyprawy i przejmowałem się losem bohatera.
Gra jest zdecydowanie trudna, co można było zauważyć nawet na filmiku z jej przechodzenia. Zagadki i elementy zręcznościowe są wymagające a śmierć jest brutalna i natychmiastowa. Nie ma paska życia, niepowodzenie najczęściej kończy się zgonem.
Gdyby nie to, że Microsoft i Sony boją się konkurencji ze strony PC, kupiłbym tę grę. Teraz, kiedy znam jej wszystkie zagadki, fabułę i długość, nie opłaca mi się wydawać 50zł. Na szczęście Steam robi częste promocje i kiedy gra stanieje do równowartości ok 10zł, na pewno kupię.