RAGE

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Nowe screeny/video

Postprzez BJ Blazkowicz w 04 Sie 2011, 22:31

---

Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Reklamy Google

Postprzez dorian w 05 Sie 2011, 14:43

Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Soviet w 08 Sie 2011, 13:29

Jeśli komuś się chce:

Pewnie mówi coś o RAGE :P.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mataczo.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Re: Rage - Temat ogólny

Postprzez KoweK w 08 Sie 2011, 16:22

Giera ma podobno zajmować ok. 22 GB. Nieźle... Ogólnie posiadacze XBOXów chyba nie mają zbyt pięknie.

[ http://www.cdaction.pl/news-21030/rage- ... -duze.html ]
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Gabriel w 08 Sie 2011, 16:30

Według mnie Rage będzie fajną gierką, ale 22 giga to trochę sporo. Ciekaw jestem jaka grafika będzie potrzebna, ile Ramu itd. ale podobno będzie się doczytywało z dysku więc wg. mnie RAM max. będzie wynosił może z 3 giga na full HD options. No i grafika to na pewno będzie z 512 mb i sm 3.0 czy jakoś w tej granicy. Ja osobiście na Rage czekam bo Metrem nie da się żyć wieczność jak i STALKEREm i Falloutem. Na dodatek fajnie latają za bohaterem te stworki na wszystkich trailerach, klimat jest jak i fajne giwery. Brak tylko fizyki z Red Factiona. Na dodatek będzie jak w Crysisie - rpg fallout idzie do innego pokoiku zostawiając za sobą brudne miasta, metro...nie wiem sam ale STALKER to na pewno na pamiątkę da klimat i zaszczucie, jeśli zabijanie potworów nie będzie czystą przyjemnością. Dla mnie STALKER rządzi, ale atakowanie innych z jakiej strony chcesz to jest coś. Giwery czyli maszynówy i kosiary na prąd oprócz zwykłych wydmuchiwaczy ołowiu to coś w porównaniu do niektórych broni, ale moim zdaniem powinni trochę to dopieścić. A co z id 5 tech? Ja sobie kupuje na następny rok nowego kompa bo ten się rozlatuje na lepszych produkcjach więc Nvidia 512 by się przydała dla Rage'a. Jest to gra na którą czekam od momentu kiedy o niej usłyszałem - już pierwszy screen mi mówił " oho idzie zawodnik o miano najlepszego post apokaliptycznego jeźdźca, oczywiście zaraz po STALKERZe" druga to oczywiście SKYRIM, ale najlepsze emocje we mnie budzi STALKER2. No, ciekawe kto wygra zawody wśród amatorów i koneserów brudnych dzieł sztuki. Rage ma jeszcze fajny inferejsik, taki niezbyt spory i ciekawy. Może i jest grafa ale mi przypadł do gustu kartonowy świat post apokaliptycznego Carton Network - Borderlands i oczywiście X - Ray za swe prześmieszne bugi postaciowe itd. A czy w Rage można będzie się pośmiać? Zobaczymy. I mam przede wszystkim nadzieje że znajdzie się kilka ukrytych smaczków dla fanów by mogli znajdywać tajemnicze szczegóły. I czy fabuła będzie przyswajalna...i szczegółowość obiektów, postaci i potworaków. Ale giwery są fajne a w szczególności przypadła mi do gustu modyfikacja kałachopodobnego pistoletu i rewolwer wyglądający jak pistolet.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Kozaki: 23

Postprzez utak3r w 09 Sie 2011, 08:25

gabriel14619 napisał(a):podobno będzie się doczytywało z dysku więc wg. mnie RAM max. będzie wynosił może z 3 giga na full HD options. No i grafika to na pewno będzie z 512 mb i sm 3.0 czy jakoś w tej granicy.

Człowieku, o czym Ty mówisz, w jaki pokrętny sposób doszedłeś do takich wniosków?... :|

Objętość gry to rzeczywiście będzie problem, i to wcale nie tylko dla iksboksiaków :-/ Ech... Oczywiście, jeśli będzie cud-miód, to się im wybaczy, jeśli nie...
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Kozaki: 376

Postprzez Laska w 20 Sie 2011, 12:21

Śmierdzi Borderlandsem ten RAGE
Choć w mej głowie coraz większa luka jaram blanty duże jak bazuka
Awatar użytkownika
Laska
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2010, 18:31
Ostatnio był: 02 Cze 2016, 16:50
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Postprzez Gabriel w 20 Sie 2011, 12:37

Tak jak każdy postapokaliptyk, nie? I w Falloucie dostrzegam takie borderlandsowe odpały, ale według mnie to do metra i stalkera daleko tej produkcji. Za to Rage i Fallout to aż rwą się by objąć Borderlandsa. Mnie to się podobają trailery, zapowiadają całkiem fajną rozrywkę.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Kozaki: 23

Postprzez BJ Blazkowicz w 20 Sie 2011, 14:12

Temat podobieństwa RAGE do Borderlands był już poruszany. Jak byście przeczytali temat od początku to byście to zauważyli.
Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Postprzez paintball_0 w 20 Sie 2011, 14:18

Nie każda gra postapo musi wyglądać jak Metro. Oni tam w USA mają swoje wyobrażenie świata po zagładzie, my mamy swoje. Może należę do jakiegoś wąskiego grona graczy ale osobiście podoba mi się i jedno i drugie. Nawet Fallout 3 ma swoje dobre strony, jeśli nie patrzeć na kolejne ciekawe miejsca oddalone od siebie o 200m, spartaczoną końcówkę, idiotycznie niski limit poziomów doświadczenia, brak możliwości grania po zakończeniu głównego wątku, tekstury niskiej rozdzielczości i zero poczucia humoru. ;)
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez winterElite w 21 Sie 2011, 23:06

Podoba mi sie pomysł :E
Ale odjechali z potworami xD
ogólnie tytół może być fajny tylko te sceny brak wyboru w dialogah pewnie będzie jedno zakończenie :wink:
Mnie to nie obchodzi ja wole biszkopty...
Awatar użytkownika
winterElite
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2011, 14:44
Ostatnio był: 17 Lut 2013, 13:08
Miejscowość: Spójrz za okno
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez BJ Blazkowicz w 26 Sie 2011, 07:17

---

Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości