Czemu uważacie Czyste Niebo za słabą grę?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Re: Czemu uważacie Czyste Niebo za słabą grę?

Postprzez Piterxd w 19 Sie 2011, 18:32

Mnie rozczarował niedopracowaniem, lekką nudą (mało mutantów, właściwie brak i respawnu) oraz tym, że od Limańska możemy już tylko iść do przodu. Końcówka w NPP również mnie rozczarowała.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Reklamy Google

Postprzez Shad2771 w 19 Sie 2011, 20:11

Jak dla mnie najbardziej podobała mi się część Zew Prypeci z tego powodu że ma dużo możliwości przeróbek broni i powróciły stare dobre chimery i burrery ;)

Uwagi moderatora:

To temat o wadach Czystego Nieba, a nie o tym, która część najbardziej nam się spodobała. - Wheeljack
Shad2771
Kot

Dołączenie: 16 Sie 2011, 22:44
Ostatnio był: 28 Sie 2011, 00:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez winterElite w 22 Sie 2011, 12:07

Na pierwszy rzut oka widać grafike ktura (Moim zdaniem) niewiele różni się od poprzedniczki został wzbogacony też arsenał i zachowania AI podczas walki. Po dłóższej grze można zauważyć częste bugtrapy błędy (nieporószający się przeciwnicy) i wadliwy system wojny frakcji :facepalm:
Mnie to nie obchodzi ja wole biszkopty...
Awatar użytkownika
winterElite
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2011, 14:44
Ostatnio był: 17 Lut 2013, 13:08
Miejscowość: Spójrz za okno
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Iłja w 06 Wrz 2011, 23:53

Ja tam Czyste Niebo lubię, wad raczej nie dojrzałem. Wojny Frakcji owszem, bywają nieco nudne (jak dla mnie przydałaby się (od czasu do czasu) jakaś większa batalia, z paroma paroosobowymi oddziałami po obu stronach) a nie małe potyczki typu 3x3. No i rzadkie potyczki, na dodatek. Ale reszta jest okej (chociaż SEVA do zdobycia na Wysypisku to przegięcie -_-). Errory mi jakoś nigdy w grze nie przeszkadzały, nie wiem czemu innym nie pasuje.
Najbardziej wk****wia mnie w CN jakość płyty. Serio. Trzy instalacje i przejścia +dwie instalacje bez przejścia i już mi płytka pękła. Fuu. Musiałem nową kupować (pirata się nie tknę, przynajmniej nie pirata gry, którą można jeszcze w sklepie kupić). Jak grałem w F.E.A.Ra to szlag go trafił dopiero za siódmym przejściem. A kolejny egzemplarz dopiero po szesnastym przejściu. Chociaż trzecia płyta już jest gorszej jakości, bo zaczyna siadać przy osiemnastym przejściu.
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez jaras76 w 07 Wrz 2011, 11:46

Dla mnie CS nie jest najsłabszą grą cyklu, denerwowało gdy czekało się na posiłki które nie nadchodziły i zwarci przy przechodzeniu na lokacje. Walka ze Strielokiem na terenie elektrowni. Ostatecznie ta część nie jest najgorsza.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez FluDarius w 11 Wrz 2011, 17:31

Clear sky jest jak najbardziej w porządku z powodu wprowadzenia ulepszeń,przewodników,detektorów,itp.
w SHOC tego nie było ale nadrabiał podziemiami i zaskoczeniem
według mnie CS jest wyżej niż COP może nawet od SHOC
FluDarius
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2011, 15:39
Ostatnio był: 28 Wrz 2011, 19:00
Miejscowość: BP
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez mustanggt500kr w 15 Wrz 2011, 23:48

CS nie jest takie złe. ale lokacje..... gdzie jest bar i dzicz, jak można wywalić środek mapy ??????? prypeć tęż by się przydała
Awatar użytkownika
mustanggt500kr
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2011, 21:42
Ostatnio był: 25 Lis 2013, 21:01

Postprzez Borgan w 16 Wrz 2011, 01:38

Gram w multi w CSa i jest całkiem spoko tylko brakuje perków i statystyk zabitych, a w singlu hardkorową lokacją jest czerwony las, jak się zatrzymasz to słychać nagle kroki i sapanie jakby pijawka biegła za nami uciekasz ale nie wiesz gdzie i po chwilo zdajesz se sprawe że nic cię nie goni, mały detal a tak podkreśla klimat ale taK poza tym CS jest takim jakby przejściem z pierwszej części do trzeciej pierwsza wprowadziła nas w klimat i to był stzrał w 10 a 3 to już rozwinięcie na maksa co nam może gra zaoferować. Tak czy inaczej CS nie jest zły ale nie tak dobry jak pozostałe dwie odsłony stalkera. Ale najgorsze w cs ZAKOŃCZENIE !!!

Za ten post Borgan otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Kozaki: 12

Postprzez Upiór w 16 Wrz 2011, 13:20

Mi się CS bardzo podobał. Fakt, że wojny frakcji zachwytu nie wzbudzają, bo walczysz zazwyczaj sam, zdobywasz punkt i tylko czekasz, aż sojusznicy zabezpieczą obszar ;/ Tym niemniej jednak system ulepszeń jest bardzo sympatyczny, a pomysł z detektorami - rewelacyjny. Fabularnie gra też prezentuje się ciekawie, w końcu tropimy słynną grupę Striełoka ;D po przejściu CS, a potem wzięciu się za ShoC widzi się masę nawiązań, nawet losy Szramy przestają być taką wielką tajemnicą ;D Zakończenie samo w sobie jest jak dla mnie rewelacyjne, rozczarowuje tylko etap je poprzedzający - ta pogoń za Striełokiem nie jest zbyt trafiona. I te nieszczęsne wojny frakcji można było dopracować. Natomiast nowe lokacje są spoko, Bagna diablo klimatyczne, Limańsk i Szpital też nie ustępują. A artefakty są o wieeele lepsze niż w poprzedniej części. Takie mocne 8/10 ;D
"Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono" - Jacek Kaczmarski, "Stalker"
Awatar użytkownika
Upiór
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2011, 23:40
Ostatnio był: 22 Lut 2013, 13:46
Miejscowość: Ghost Town
Kozaki: 14

Postprzez Idaho w 19 Wrz 2011, 07:16

Teraz pohejtuje trochę ;P
CS to najsłabsza gra cyklu. Bez łatek ukończenie graniczyło z cudem (w ogóle możliwe było?), a kupując grę i płacąc za nią wcale niemało chce mieć pewność, że nie jest zepsuta. A była. I nie chodzi tu wcale o to, że łatkę można ściągnąć, bo można, ale kupując produkt, płacę za niego i chce żeby działał. Poza tym kilka wątpliwych rozwiązań. Wojna frakcji, która urozmaicała grę tak samo jak denerwowała. Pomysł fajny, wykonanie naganne. Fabuła, która wiele pozostawiała od życzenia. Nie była zła, ale do dobrej to też jej brakowało. Implementacja DX10 i wydajność w tym trybie gdzieś pomiędzy poziomem słabym i tragicznym (na nowej karcie nie sprawdzałem, ale na starej gra chodziła wolniej niż Crysis, a graficznie to zupełnie inna liga). To główne zarzuty.
Właściwie jedyne co tę grę ratuje to ten niepowtarzalny, gęsty, niesamowity i miażdżący suty klimat S.T.A.L.K.E.R.'a, bo jeśli coś CS robi dobrze, to właśnie to.
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Kozaki: 2

Postprzez piwgo w 23 Wrz 2011, 16:52

Ta gra jest spoko jak dla mnie

Uwagi moderatora:

Regulamin punkt 5. - Wheeljack
Awatar użytkownika
piwgo
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2011, 22:17
Ostatnio był: 17 Gru 2011, 12:06

Postprzez Ilja w 24 Wrz 2011, 14:21

Upiór napisał(a):Mi się CS bardzo podobał. Fakt, że wojny frakcji zachwytu nie wzbudzają, bo walczysz zazwyczaj sam, zdobywasz punkt i tylko czekasz, aż sojusznicy zabezpieczą obszar ;/ Tym niemniej jednak system ulepszeń jest bardzo sympatyczny, a pomysł z detektorami - rewelacyjny. Fabularnie gra też prezentuje się ciekawie, w końcu tropimy słynną grupę Striełoka ;D po przejściu CS, a potem wzięciu się za ShoC widzi się masę nawiązań, nawet losy Szramy przestają być taką wielką tajemnicą ;D Zakończenie samo w sobie jest jak dla mnie rewelacyjne, rozczarowuje tylko etap je poprzedzający - ta pogoń za Striełokiem nie jest zbyt trafiona. I te nieszczęsne wojny frakcji można było dopracować. Natomiast nowe lokacje są spoko, Bagna diablo klimatyczne, Limańsk i Szpital też nie ustępują. A artefakty są o wieeele lepsze niż w poprzedniej części. Takie mocne 8/10 ;D

Dokładnie się z tym zgadzam, gdyby nie usterki CS być może byłoby najlepszą grą cyklu. Zmiany w stosunku do cienia były spore, choć niekoniecznie dopracowane (wojny frakcji). Grafika, mimo że cięła się niesamowicie na wyższych ustawieniach i tak była wielkim krokiem naprzód. Do tego kilka nowych lokacji, które uważam za dowód na geniusz projektantów (np. bagna j.w.). Ale co przeszkadzało w zrobieniu kilku alternatywnych zakończeń? Chyba tylko data wydania. I znowu jedynie zapowiadało się pięknie, bo większość rzeczy nie działała, a z gry wycięto tylko trochę mniej co z poprzedniej. Amen.
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 25

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość