Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry. Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Więc kończę SOC z Dima's MOD do którego zawarty jest AM, pytanie jest moje takie czy mogę jakoś wykorzystać gotowe modele broni z AM i dać go do CS jeżeli tak to jak z góry thx
Jak najbardziej możesz, z tym że stracisz zmianę rąk przy zmianie kombinezonu no i oczywiście model rąk będzie z SoC a wiec trochę inny. A jeżeli chcesz dodać same modele to masz dwie opcje: łatwiejsza - wrzucenie broni na animacje CS-owe, trudniejsza - animowanie od zera. Ja tutaj niewiele mogę pomóc jako że CS i CoP maja inaczej niż SoC rozwiązane animacje.
Teoretycznie tak, z tym ze to jest tutek o wycinaniu broni z SoC do SoC. Z SoC do CS będzie trudniej więc trzeba iść znaną od dawna metodą prób i błędów, gdybyś nie dawał rady to pisz co nie działa a spróbujemy jakoś pomóc.
Voiton laulut soi ainiaan!
Za ten post BJ Blazkowicz otrzymał następujące punkty reputacji:
Najpierwiej ogarnij to: viewtopic.php?f=68&t=9559 Dodawanie broni do CS dalej jest owiane lekką tajemnicą (ze względu na nieprzetłumaczone tutki) Aha, "łatwiejsze" nie oznacza że będzie łatwo w przypadku stalkera
Broń z CoP zadziała w CS, tylko musisz config zrobić pod CS,
ta z Shoc'a też zadziała (jak zrobisz config), ale będzie to raczej marny efekt (będziesz trzymal ręce i broń, obrócone o 90 stopni - to nie jest żart)
ad1. Jakbyś miał problem z configiem, to pisz, postaram się pomóc ad2. nie używaj jako podstawki pod config sig'a 550 - czasami powoduje błędy