Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Zwiedzając jedno z ruskich forów natknąłem się na takie oto modziwo. Na oficjalnej jego stronie niewiele jest informacji. Więcej można się dowiedzieć z załączonego trailera. Początek nieco nudnawy ale od 1:16 zaczęło się robić niezwykle ciekawie. Wygląda na to, że mamy tu wariację na temat SGM-a 1.7 z połączonym AtmosFear-em 3 i paroma dodatkami takimi jak jazda samochodami, nowe bronie, mutanty, artefakty, lokacje a także nowa fabuła w miejsce Freeplaya na końcu waniliowego scenariusza.
Mod w wersji rosyjskiej. Jak ktoś ma czas i ochotę na tłumaczenie to proszę się nie krępować.
Zintegrowane mody
Sigerous Mod v 1.7 (Болотов Николай - GeJorge)
Absolute Nature 2 Texture Pack (Cromm Cruac)
AtmosFear 3 for S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat (Cromm Cruac)
INSTALACJA 1. Usunąć/zmienić nazwę katalogu gamedata 2. Odpalić instalkę 3. Zainstalować fixy 4. Uruchomić i rozpocząć nową grę. UWAGA: Wymagany patch 1.6.02.
SCREENY Nie znalazłem żadnych w sieci a jeszcze w toto nie grałem. Coś niecoś widać na trailerze a sądząc po tym, że mod zawiera AF3 i Absolute Nature będzie toto wyglądać jak tutaj
Przez chwile przez te muzyczkę wydawało mi się że to będzie kolejny mod typu zombie shooter ale po dalszemu oglądaniu nawet zdecydowałem sobie na nowo zainstalować copa. Jak koledzy wyżej też zdam relacje jak pogram.
Dobra po grałem sobie i jak na razie za bardzo zaskoczony nie jestem ale zapewne będę bardziej w dalszym etapie gry. Ogólnie spotkałem zmutowane szczury (te wycięte nie chomiki) zombie długorękie które ma inne odgłosy niż zwykłe zombie (np ja ciebie znaju albo coś) spotkałem kontrolera który był kościsty tylko tulów był grubszy i do tego na głowie miał długie włosy jak dziewczyna teraz polecę na poszukiwanie tych terenów jak z filmiku i w ogóle a dopiero gdy ktoś poszpera przynajmniej trochę w plikach i przywróci polskie napisy w podstawce(czyli aby to co jest w podstawce bez moda po polsku takie było w modzie a jeszcze nawet może spolszczenie z sigerousa i będę zadowolony na ostatni plan zostawiam spolszczenie opisów przedmiotów kombinezonów itp.) to zacznę wykonywać grę fabularnie. Jedyna rzecz która mi nie pasi zbyt wiele mutantów, za słabi stalkerzy i za szybkie nowe mutanty(pająk szybszy od nas nawet na sprincie).Znalazłem też 2 autka jedna na statku skadowsk a drugie przy tartaku ale za ch***re nie mogę do nich wejść. Emisje wyglądają tak jak na pierwszym filmiku w czystym niebie(Jeżeli ktoś pamięta jaka była to tam są takie same takie fale) P.S jak na razie gra stabilna ale wywala do pulpitu jak podczas gry chcemy coś wczytać.
Pamiętamy te fale z Czystego Nieba, pamiętamy. Na nich sie właśnie wzorowałem robiąc nowe emisje
A co do tego wywalania to nie wiem jaką rozdziałkę tekstur zastosowali twórcy integrując AtmosFear ale możliwe, że hi-res i wywala cię z braku RAMu. Spróbuj ściągnąć AtmosFear 3 (link w podpisie) i skopiować z instalki tekstury normalnej rozdzielczości (data\textures512 do gamedata\textures\sky)
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Z ciekawości pobrałem moda tylko mam problem z instalacją. Czy mógł by ktoś szerzej opisać instalacje,a i jak zmienić nazwę gamedaty bo nie wiem. Poleci za pomoc.
- - -
Mógł by ktoś odpowiedzieć na powyższy post będę wdzięczny
Uwagi moderatora:
Nie mógłbyś podbijać tematy zamiast robić double posty? - Wheeljack