Sprawa imigrantów w EU

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Sprawa imigrantów w EU

Postprzez Jarexxx w 25 Wrz 2011, 09:49

Imigranci ... kojarzy się z murzynami, arabami, muzułmanami, rzadziej z Azjatami.
Wszyscy nawołują do ,,Tolerancji", bo to też ludzie tacy jak my ... każdy jest wyjątkowy i ma prawo do swoich przekonań i wyznania, wolności słowa, i ogólnych praw człowieka.
Więc skąd ,,rasizm"? Brak ,,Tolerancji" ?
Z zazdrości, z braku sprawiedliwości.
Przykładowo Francja, jest sobie francuz, dobrze mu się żyje, choć zawsze mogłoby być lepiej, ma w miarę godną pracę, pensję, i ceny pozwalają spokojnie żyć bez martwienia się co będzie jutro.
A teraz przyjeżdża sobie imigrant, nawet nie ma obywatelstwa Francji, z rodziną przyjeżdża rzecz jasna, żona, facet, dwójka, trójka dzieci.
I co? On pójdzie do pracy? On jest na utrzymaniu takich zwykłych ludzi, którzy pracują i płaca podatki, po to aby taki imigrant dostał zasiłek, i mógł nic nie robić, lata mijają, dzieci rosną, też do roboty nie idą, no bo po co, jak można zrobić swoje dzieci, i znowu dostać zasiłki i zapomogę.
I jest jedno, drugie, trzecie pokolenie, którzy nie robią nic poza ... nie robieniem niczego, i żerowaniem na zwykłych ludziach.
Oczywiście nie wszyscy imigranci tacy są, ale zdecydowana większość taka jest.
Później dziwią się gdy są nazywani pasożytami, nierobami, i ich ciętą ripostą jest ,,Rasiści!" ,,Brak tolerancji!" ,,Co to za kraj!" ,,Co to za naród!". Chcą budować własne kościoły, na co otrzymują zgodę, zdobywają szczeble w polityce, i zmieniają państwo. A gdy są zwykłymi szaraczkami, gdy już nie dostają zasiłku, zostają przestępcami.
Wywołują niszczące zamieszki, (Kiedyś Paryż płonął, teraz płonął Londyn).
W Polsce nie ma jeszcze zbyt wiele ,,kolorowych nacji", i tak powinno zostać, jednak to się powoli zmienia, w moim mieście jest coraz więcej Azjatów, tworzą centra handlowe sprzedając ścierwo ,,Made in China" i koszą kasę, powodzi im się, i z zazdrości chce się ich wyganiać ... ale to nasz kraj, a te centra handlowe nie pozwalają się rozwijać Polakom, utrudniony handel, każdy leci do centrum, kupi gówno, płacąc Azjacie, u Polaka kupił by to samo gówno, tylko nieco drożej, ale nie dorabiał by Azjaty, i to jeszcze w swoim kraju.
Azjata się bogaci, Polak biednieje, nic dziwnego, że są ,,rasiści" i ,,hitlerowcy" którzy czują niechęć do obcokrajowców, którzy odbierają im prace, godne życie w ich własnym kraju.
Takie jest moje zdanie, nie ma czegoś takiego jak rasizm, to tylko zdrowy umysł.

Tak się później kończy ,,tolerancja".

Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Reklamy Google

Re: Sprawa imigrantów w EU

Postprzez jalkavaki w 25 Wrz 2011, 10:14

Widzę pewną sprzeczność w Twej wypowiedzi. Ganisz imigrantów, którzy żerują na rozbuchanym socjalu i poza braniem zasiłków i płodzeniem kolejnych dzieci nie robią nic. Tu masz rację, poniekąd. Z drugiej stroni ganisz też tych zaradnych, którzy otworzą swój interes z "byle gównem Made in China", i mają taniej niż rodak z tym samym gównem.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Jarexxx w 25 Wrz 2011, 10:19

Napisałem co jest w Francji ... i co w Polsce, Francja jest przykładem tego co będzie w Polsce za jakiś czas.
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez Kpuc w 25 Wrz 2011, 10:26

Tak samo mogą powiedzieć Brytyjczycy, Irlandczycy... O Polakach.

Jarexxx napisał(a): sprzedając ścierwo ,,Made in China" i koszą kasę, powodzi im się, i z zazdrości chce się ich wyganiać ...

Nie kupuj tego, nie będzie popytu, nie będzie podaży.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez kapucha w 25 Wrz 2011, 10:37

Mi też jakoś niespecjalnie podoba się sprawa imigrantów. Ale spójrz z drugiej strony: Polacy też rozłażą się po świecie za pracą, a w Anglii czy USA też jesteśmy raczej niechętnie odbierani.

Niestety, władzę w naszym państwie sprawują głównie k***y i złodzieje, które trochę kradną dla siebie, ale co gorsze większość pieniędzy narodu po prostu marnują przez swoją głupotę. Gdyby władzę w naszym państwie sprawował ktoś z jajami, kto by kierował narodem tak, by on się bogacił i żył w dostatku, to nasi nie musieli by wyjeżdżać za chlebem.

Osobiście uważam też, że kraj jest po to, aby się go trzymać. Powinno się pozostać tam, gdzie się urodziło i nie zmieniać kraju zamieszkania, a tym bardziej narodowości.

Uważam też, że temat niestety podchodzi pod rasizm i Kowek pewnie go zamknie :wink: . Choć mogę się mylić.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez xionc w 25 Wrz 2011, 14:20

Normalnie padłem, czy niektórzy z was kiedykolwiek byli za granica? i nie mówie tu o dwóch tygodniach w Chorwacji na wakacjach z rodzicami :D . Co to są ku*wa kolorowe nacje? Co ty majaczysz chłopaku? Człowiek kupuje tam gdzie taniej a nie tam gdzie kolor sprzedawcy jest tożsamy z jego własnym.
Kapucha: tak jest spalić paszporty, zamknąc granice, wprowadzić system nakazowo-rozdzielczy i zakaz zmieniania narodowości(WTF?) Wole też jak nikt nie kieruje narodem, sam najlepiej wiem co jest dla mnie najlepsze i nie potrzebuje dobrotliwego przywódcy który wie to ode mnie lepiej.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Universal w 25 Wrz 2011, 14:57

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez szm w 25 Wrz 2011, 15:13

czy niektórzy z was kiedykolwiek byli za granica? i nie mówie tu o dwóch tygodniach w Chorwacji na wakacjach z rodzicami

A co to ma do rzeczy? Czy wypowiadając się na ten temat muszę być emigrantem? Byłem na zachodzi, właśnie tak jak mówisz, z rodzicami, na 2 tygodnie, i wiesz co? Nie ciągnie mnie tam z powrotem.

Człowiek kupuje tam gdzie taniej a nie tam gdzie kolor sprzedawcy jest tożsamy z jego własnym.

Każdy?
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez kapucha w 25 Wrz 2011, 15:45

xionc napisał(a):Człowiek kupuje tam gdzie taniej a nie tam gdzie kolor sprzedawcy jest tożsamy z jego własnym.

Jeżeli mam wybór, wolę kupić polski produkt. Wolę zapłacić te kilka razy drożej i np. kupić polską bluzę za 150zł, niż chińską za 30 zł. Bo dam zarobić swojemu, a i tower często będzie lepszy.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Tajemniczy w 25 Wrz 2011, 16:56

Uważam że problem imigrantów był, jest i pozostanie do końca świata. Sam jednakże uważam że każdy ma swoją ojczyznę i opuszczanie jej dla zasiłku w obcym kraju jest dla mnie lekko nienormalne. Rozumiem- wojna, prześladowania na tle rasowym lub religijnym, ale jak widzę jakichś którzy przyjechali tylko po to by żryć, pić, sr@# i robić dzieciory to dla mnie nie są oni imigrantami tylko darmozjadami żyjącymi za podatki pracujących. Wielu ludzi po przyjeździe do innego kraju od razu znajduje sobie pracę i takich ludzi popieram ale gdy widzę np jakichś wschodnich sąsiadów stojących pod monopolowym cały dzień to zastanawiam się po co tu są? Przecież w swoim rodzinnym kraju mogli robić to samo i to za pieniądze swojego kraju. Tak więc imigrant imigrantowi nierówny- jeden przyjedzie aby pasożytować na państwie drugi będzie za to uczciwie pracował aby być dobrze postrzeganym i szanowanym.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez utak3r w 25 Wrz 2011, 19:35

Czyli delirka wciąż aktualna... :facepalm:
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Fred w 25 Wrz 2011, 19:37

@Tajemniczy, zapraszam do Anglii, tam większość kolorowych wychodzi z założenia, że lepiej nic nie robić, brać zasiłek i do tego jeszcze kraść niż iść do normalnej uczciwej roboty. Są oczywiście i tacy, którzy uczciwie pracują i płacą podatki, problem polega na tym, że tych pierwszych jest więcej i bardziej rzucają się w oczy. Podobny mechanizm zresztą działa we Francji i w każdym innym kraju w którym jest duży napływ imigrantów.

Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę też i na nadawanie obywatelstw i innych takich. Nie podoba mi się fakt, że w reprezentacji narodowej Francji grają prawie sami czarni. Jakbym nie wiedział, że to państwo europejskie to stwierdziłbym, że Francja leży gdzieś w afryce ;] Zresztą moje nie podobanie się w tym względzie nie ogranicza się jedynie do czarnych ale też i do innych nacji. Skoro gra reprezentacja narodowa to niech grają tam obywatele kraju, którzy żyli w nim z dziada pradziada i są prawdziwymi Francuzami, Polakami, Anglikami czy Niemcami, a nie jakąś rozcieńczoną krwią i piątą wodą po kisielu mającą mało wspólnego z rdzenną ludnością.

Warto też poruszyć temat pracy zabieranej nam przez imigrantów. Z jednej strony jest to tak jak np. w Anglii gdzie rodzimi mieszkańcy zwyczajnie wolą być na zasiłku niż pracować w kanałach czy wywozie śmieci, a z drugiej jest tak, że zatrudniani są imigranci bo mniej kosztują. O ile pierwsze podejście jak dla mnie jest ok, bo skoro nie ma nikogo chętnego na to stanowisko to czemu nie mamy zatrudnić imigrantów, o tyle drugie mi się nie podoba bo wolałbym dać zarobić swojemu nawet jeśli by to kosztowało trochę taniej. Podobną zasadą kieruje się przy zakupach, jak mam kupić np. toster firmy krzak wyprodukowany w PRC, a toster Zelmera wyprodukowany w jego Polskiej fabryce (którą zresztą zwiedzałem i widziałem co i jak) to raczej oczywiste (dla mnie), że dam te 30-40zł byle wspierać rodzimą produkcję, a właściwie fabrykę znajdującą się w moim kraju utrzymującą moich rodaków.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |

Za ten post Fred otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości