uh, przepraszam że to tak wychodzi ze znow zakladam nowy temat.. Zalalem mlekiem nintendo, wytarlem ale się nie wlacza, czy do jutra az wyschnie bedzie dzialac czy.. Cos gorszego mnie czeka? x_x
♉ Adios Toreador ♉
Za ten post Tavros Nitram otrzymał następujące punkty reputacji:
Nie wiem jak skład chemiczny mleka ma wpływ na elektronikę. W przypadku zalania wodą telefonów stosowałem: rozkręcenie na czynniki pierwsze, szybka kąpiel w alkoholu by usunąć zanieczyszczenia i suszenie. na 10 telefonów 9 działało bezproblemowo. Wszystko zależny od tego czy zwarcie się już nie zrobiło lub nie zrobi podczas uruchomienia po wyschnięciu przez pozostałe zanieczyszczenie np. między nóżkami scalaka.
Ostatnio edytowany przez Kpuc, 04 Paź 2011, 07:33, edytowano w sumie 1 raz
Fred: ja obecną klawiaturę zalałem mlekiem, potem umyłem ją pod kranem i podsuszyłem to zaczęła wariować (pamiętny motyw vc) ale po paru tygodniach na oszklonym balkonie działa elegancko tylko na początku ciężko chodziły klawisze
Rozkręć i przetrzyj alkoholem tam, gdzie widać jakieś zacieki i ślady mleka. Powinno pomóc. Jak nie - prawdopodobnie zwarcie zasponsorowało ci darmowy rzut do śmietnika
Ja tam kiedyś LG Swifta wrzuciłem do wanny (dziwny pomysł grać w pasjansa w kąpieli, wiem), szybkie wyłączenie sprzętu, odłożenie na kaloryfer. Wyschło i działa. Nawet czujników wilgoci nie zmoczyło a wpadł na ponad 10 sekund
bul,bul,bul
http://youtube.pl/GamePCTV Kanał YT - Let's Play'e, recki, nowości ze świata gier Zapraszam :) My PC :) AMD Phenom II X4 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Crucial, AMD HD7870XT