STALKERki

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: STALKERki

Postprzez Dovchenko w 25 Kwi 2011, 18:21

Słyszałem, że S.T.A.L.K.E.R. 2 ma wprowadzić parę kobiet, ale to tylko pogłoski, więc nie cieszcie się zbytnio :E !
Kogóż to z nas tonący nie wiózł wrak, któż z nas zaprzeczyć może - że ułomny?
Kogóż nie łudził oślepiony ptak, kogóż w bezludzie nie wiódł pies bezdomny?

A przecież wciąż przyciąga strefa ogrodzona, i ogrodzona nie bez celu chcemy wierzyć;
To nie my w Zonie - to nam odebrana Zona,nam ją niepewnym, ale własnym krokiem mierzyć
Póki nadziei gorycz wreszcie nie pokona.

Za ten post Dovchenko otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Universal.

Dovchenko
Wygnany z Zony

Dołączenie: 16 Kwi 2011, 21:15
Ostatnio był: 16 Kwi 2012, 17:25
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Reklamy Google

Re: Kobiety w Strefie

Postprzez Glaeken w 27 Wrz 2011, 19:33

Odgrzebie temat bo cos znalazłem w sieci ;)

Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Cromm Cruac w 27 Wrz 2011, 20:42

Brud, smród, radiacja, mutanty, walka o przetrwanie ale perfekt mejkap musi być!
Image

No dobra a tak na poważnie to wracając do tematu, gdzie ten mod na tą laskę jest?
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 23:19
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Glaeken w 27 Wrz 2011, 21:23

A co tam mod, laski są... co ty chłopców wolisz ? :D

Zdjecia wrzucilem bo mi nazwa tematu idealnia pasowała.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Realkriss w 28 Wrz 2011, 11:07

No i oczywiście rozpuszczone włosy. Nie mogę pojąć, jak te larwy w horrorach i sensacyjniakach biegają i strzelają w rozpuszczonych włosach..?! Rozumiem, że mężczyźni muszą mieć na co popatrzeć, ale, gdzie tu logika?
Sama mam półdługie włosy i miewałam naprawdę długaśne, wiem to na pewno - przeszkadzają we wszystkim, żeby cokolwiek zrobić bez włosów w oczach i ustach, trzeba je związać.
Nawet Alyx Vance, której nie znoszę, a jest postacią bardzo aktywną w grze, nosi jakieś tam dredy sensownej długości.
Rozumiem, że w grach typu WOW czy tam Bionetta liczy się wygląd.
Uważam, że natomiast w strzelankach i erpegach powinna być najważniejsza wygoda i nie jest dla mnie wiarygodna niunia z perłową pomadką i włosiskami od fryzjera.
Twórcy modów z kobietami do takich gier jak Stalker powinni wziąć to pod uwagę i stworzyć takie Stalkerki, żeby były wiarygodne jako kompani w Zonie, a nie jako objazdowy burdel.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Glaeken, Afrose, Canthir, apg2312.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Wilk Fenris w 06 Paź 2011, 00:09

Realkriss

No i oczywiście rozpuszczone włosy.

Fakt jest faktem, że makijaż, czy rozpuszczone włosy nie są czymś co w strefie pomaga. Inna sprawa, że kobieta zawsze znajdzie sposób na to, żeby dobrze wyglądać nawet zmęczona i upaprana w błocie :E Nie pytajcie mnie jak to możliwe, ale tak po prostu jest.

Twórcy modów z kobietami do takich gier jak Stalker powinni wziąć to pod uwagę i stworzyć takie Stalkerki, żeby były wiarygodne jako kompani w Zonie, a nie jako objazdowy burdel.

Swoją droga (nie obrażając płci pięknej) z czysto ekonomicznego punktu widzenia, objazdowy burdel w zonie jest czymś co miałoby rację bytu. Nawet uwzględniając koszty takiego przedsięwzięcia, nakłady na ochronę itp. to i tak byłoby to opłacalne. Bo logicznie rzecz biorąc na co samotni, zmęczeni walką i trudnymi warunkami faceci, którzy często nie mogą od tak opuścić strefy (bo czekają np. na przedawnienie zarzucanych im czynów :P), którzy nie widzieli kobiety tygodniami puszczaliby swoja kasę? Odpowiedź jest chyba jasna.

Kilka fotek jak by mogły wyglądać kobiety w strefie:
http://szokblog.pl/Graphics/Pictures/12 ... 464111.jpg
http://urodaizdrowie.pl/wp-content/uplo ... 348378.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-8Qx8CMFRt3I/T ... 472062.jpg

A teraz fotka w klimacie:
http://www.weu1918-1939.pl/piechota/maski/m17/17_4.jpg

Nie wiem jak was, ale mnie dziwi nieco brak kobiet w strefie. Jasnym jest, że wojna to raczej domena mężczyzn (kobiety raczej wola bardziej kreatywne zajęcia), niemniej w obecnych czasach nie byłoby to niczym niezwykłym. Kobiet w wojsku jest coraz więcej. To samo dzieje się w policji czy w ochronie. Czasami ataki terrorystyczne przeprowadzają kobiety. Coraz więcej jest przypadków napadów dokonywanych przez kobiety, zabójstw dokonywanych przez kobiety itp. Nie brak wiec kobiet, które są zaznajomione z bronią, przemocą i poszukują schronienia, względnie ucieczki przez wymiarem sprawiedliwości, czy po prostu są narwane i szukają przygody. Zona wydaje się idealnym do tego miejscem. To takie współczesne "dzikie pola" gdzie nie sięga prawo i porządek, gdzie każdy sobie panem. Takie miejsce kusi, i moim zdaniem niesłusznie pomija się w tym "kuszeniu" kobiety.

PS. Na taki widok niejeden samotny Stalker dałby nogi za pas :E
http://img708.imageshack.us/img708/3826 ... 373994.jpg
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez impulse_101 w 06 Paź 2011, 14:37

Realkriss napisał(a):No i oczywiście rozpuszczone włosy. Nie mogę pojąć, jak te larwy w horrorach i sensacyjniakach biegają i strzelają w rozpuszczonych włosach..?! Rozumiem, że mężczyźni muszą mieć na co popatrzeć, ale, gdzie tu logika?

Widzisz bo jak obetniesz włosy, zmyjesz makijaż, zamienisz szpilki na opinacze to otrzymasz w efekcie końcowym faceta który nie może sikać na stojąco :E Jaki jest sens dawać kobiety bez dekoldu i makijazu skoro będę musial się przyglądać 5min trupowi npc'sa czy to jest on czy ona... no chyba ze wprowadzenie kobiet do zony ma inny kontekst i nadchodzący S2 będzie miał wbudowane parytety w alife.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Realkriss w 06 Paź 2011, 15:56

Nie było mowy o obcinaniu włosów, tylko związywaniu, lub spięciu. Od razu jest wygodniej.

W życiu mi nie przyszło do głowy, żeby np. przy myciu okien zamiast związać włosy iść do łazienki i je obciąć:
- O, teraz o niebo lepiej, zabieram się do roboty :E

Co do makijażu, to muszę Cię oświecić, normalne kobiety nie paradują 24 h na dobę w tapecie.
To tylko panienki na zdjęciach w gazetach, polskich serialach i filmach dla dorosłych.

A Stalkerki musiałyby na głowę upaść, żeby targać do radioaktywnej Zony, gdzie chodzi się głównie w maskach i kombinezonach tusz do rzęs, puder i błyszczyk.

Kobieta w Zonie w szpilkach, makijażu i dekolcie?!!!!! To największa bzdura, jaką widziałam napisaną na tym forum.
A może Twoim zdaniem Stalkerzy powinni chodzić w garniturach, frakach, lakierkach, koszulach ze spinkami i kapeluszach do palt z kołnierzem z borsuka?

Nie? Uważasz, że mają chodzić w Sevach i Egzoszkieletach? To dlaczego kobiety odpierd*lone jak na bal?

A jak widzisz trupa w grze, gdzie przeciwnikami są kobiety i mężczyźni, wystarczy spojrzeć, czy ma cycki.
Proste.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez impulse_101 w 06 Paź 2011, 18:38

Realkriss ale ja się z Toba zgadzam, chodzi mi tyko o odstępstwa od zachowania realizmu w postaci makijażu czy dekoltu maja na celu uwidocznić różnice bo jeśli tego by nie zrobić to dużo tej kobiecości w kobietach nie zostanie :P
Co do cycków to uwierz mi pod mundurem i sprzętem facet i kobieta wyglądają tak samo :E no chyba ze wszystkie stalkerki będą biegać w rozmiarze DD ale to już będzie właśnie to odstępstwo od realizmu o którym pisze.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez jalkavaki w 06 Paź 2011, 19:24

Stalkera wolę grać takim jaki jest. Mogą być babki, pewnie, czemu nie. ale wolałbym je w realistycznym wydaniu, takim jak Realkriss przedstawiła. Bo w grę to chcę grać a ładne babki i ich wydekoltowane biusty wolę na żywo podziwiać. Ale to chyba ja jestem jakiś nienormalny.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Realkriss w 07 Paź 2011, 08:55

Okej, impulse_101, cieszę się, że osiągnęliśmy konsensus, seksistowskie podejście do bohaterek gier mnie dobija, dlatego nienawidzę GTA.
Pozostaje nam czekać na Stalkera z kobietami i wtedy omówimy, jak nam się podobają.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez BJ Blazkowicz w 07 Paź 2011, 09:07

Więc o co cały krzyk? Zmieńcie sobie głosy w grze na kobiece i będziecie mieli kobiety w zonie.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 08 Gru 2024, 21:37
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości