STALKERki

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Kobiety w Strefie

Postprzez Gizbarus w 19 Paź 2011, 17:06

Witam, postanowiłem się wtrącić;) Realkriss ma rację w zasadzie, choć muszę też rzec, że w sumie kobiety zaczynają się dobierać do rzeczy, które niedawno były kojarzone tylko z naszą męską częścią populacji:) Więc fakt istnienia w zonie kobiet nie byłby głupi, aczkolwiek A-life doprowadził by pewnie do durnych sytuacji... Dlaczego?
Cóż, kobiet nie mogło by być zbyt dużo, a tym samym łatwiej byłoby je zapamiętać, jak facetów, co z kolei prowadziło by do szybkiego wyludnienia Zony z płci żeńskiej - w końcu nawet weterani padają tu jak muchy pod naporem mutantów...:P
Także ja widzę kobiety w Zonie bardziej jako npc-ów w bazach czy coś w tym stylu. Nie wiem, co wy sądzicie;)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Re: Kobiety w Strefie

Postprzez Realkriss w 20 Paź 2011, 13:38

To zależy od usposobienia danej kobiety. Jak dla mnie może być ciekawie, jeśli będą pełniły różne funkcje.
Są przecież babska twardsze od niejednego faceta i takie mogą być w grze groźnymi przeciwnikami, inne mogą pracować w laboratoriach, czy handlować. Mieć różne typy zajęć i osobowości.

Ale cycatych dziwek z wylewającymi się spod kombinezonu kulami do kręgli nie widzę w Zonie i koniec!

Dla mnie idealną grą pod tym względem jest Fallout. Jest kobiet tyle, ile trzeba na taki świat, jaki jest w grze i pełnią najróżniejsze funkcje.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Re: STALKERki

Postprzez KoweK w 20 Paź 2011, 14:38

Koleś zadał konkretne pytanie w dziale o MODYFIKACJACH, a wy jakimiś bezsensownymi dyskusjami się zajmujecie? Chcecie na ten temat dyskutować, to macie ten temat i z niego korzystajcie do woli od tego momentu. A w poprzednim temacie wypowiadajcie się tylko wtedy, gdy możecie pomóc użytkownikowi, który szuka moda. I jeszcze Glaeken bawi się w archeologa. :facepalm: Słabo szukałeś.

Dziękuję dobranoc.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 21 Sie 2025, 23:58
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

Postprzez Realkriss w 20 Paź 2011, 15:02

Czemu Ty jesteś taki niesympatyczny dla forumowiczów, Kowek? Masz jakieś ukryte fustracje które tu wyładowujesz?
Chyba jako Główny Administrator powinieneś być trochę bardziej wyważony i obiektywny, jako osoba jakby oficjalna i kontrolująca forum.

Pewnie i masz rację z przeniesieniem tematu, tylko nie rozumiem, po co ten chamski komentarz i przytyk do Glaekena.
Sądzę, że Glaeken mógłby Cię zakasować swoja wiedzą na większość tematów.

Czy Twoim zdaniem, "władza" upoważnia Cię do niegrzecznego traktowania forumowiczów?
Nie zdarza się to po raz pierwszy z Twojej strony i jak sądzę nie po raz ostatni, nie rozumiem tylko, dlaczego nikt nie zwraca na to uwagi... publicznie, bo na priwie Twoje zachowanie często jest komentowane.
Chyba dlatego, że takie posty jak mój są kasowane, liczę się z tym, że i on zaraz pójdzie do kosza.

Kontynuując temat Stalkerek, myślę, że fajne by były także Bandytki. Bezwzględne, zawadiackie, walczące razem z facetami.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ulvhedin, Gnuśny Wasyl, Lucjusz, caleb59, Monster.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez FDGod w 20 Paź 2011, 15:19

Kobiety w zonie? Ok! Ale ja widzę je bardziej w bunkrach naukowców, jako te kopie Skłodowskiej, może w armii też ale jako stalkerki to sporadycznie bo nie widzi mi się żeby kobiet było chociaż 1 do 3 w zonie bo to i tak za dużo. Wiem że kobiety się mogą zjeżdżać ale Dużo tego raczej nie będzie.
Pogromca atików
Awatar użytkownika
FDGod
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2011, 18:39
Ostatnio był: 08 Maj 2023, 11:01
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 7

Postprzez KoweK w 20 Paź 2011, 15:30

Reakriss, o jej. Normalnie boję się dać warna, bo ktoś mi jeszcze zarzuci wyładowywanie frustracji, nieobiektywność i brak sympatii wobec użytkowników. Jak trzeba jestem i miły, i niemiły. W zależności od sytuacji. Jestem wyczulony na robienie śmietnika z tematów, gdzie ktoś prosi o pomoc, a jej nie dostaje.

Realkriss napisał(a):tylko nie rozumiem, po co ten chamski komentarz i przytyk do Glaekena.

Zabawił się w archeologa? Zabawił. Słabo szukał? Słabo. Więc o co kaman? Gdzie tu chamskość? Stwierdziłem fakty.

Realkriss napisał(a):Sądzę, że Glaeken mógłby Cię zakasować swoja wiedzą na większość tematów.

No i?

Realkriss napisał(a):Czy Twoim zdaniem, "władza" upoważnia Cię do niegrzecznego traktowania forumowiczów?

Nie.

Realkriss napisał(a): dlaczego nikt nie zwraca na to uwagi... publicznie, bo na priwie Twoje zachowanie często jest komentowane.

To chyba dobrze, co nie? Właśnie teraz robimy śmietnik z tematu, bo odpowiadamy publicznie. Od takich rzeczy są prywatne rozmowy.

Realkriss napisał(a):Chyba dlatego, że takie posty jak mój są kasowane

:E Nie, nie są kasowane.

Jeżeli, wg Ciebie, zachowałem się chamsko określając Glaekana jako archeologa, to przepraszam Ciebie i jego. Następnym razem użyję "grzeczniejszych" sformułowań.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 21 Sie 2025, 23:58
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

Postprzez Glaeken w 20 Paź 2011, 16:57

Nie znalazłem odpowiedniejszego wątku a więc napisałem co napisałem w tym wątku bo wydał mi się właściwym, jak się okazało myliłem się, moja wina, biję się w pierś. A skoro tak to dlaczego od dnia 27.09.2011 do dziś mój post był w niewłaściwym wątku ? ;)
Anyway dziękuję za przeniesienie postów i temat jest zamknięty.

Historyczna pierwsza wersja stalkera była de facto z kobieta w roli głównej... tyle tylko, że to nie była ani Zona tylko jakieś bardziej "azteckie" klimaty. Kobiety w Zonie mogłyby być, why not, ba w strefie neutralnej mógłby być nawet burdel.

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ulvhedin.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Gizbarus w 20 Paź 2011, 21:34

Eh, jedna z pierwszych wersji Stalkera to jakaś kosmiczna strzelanka miała być, tak w ogóle... Ale co do dodawania kobiet do Zony - jeśli już, to lepiej poczekać na inicjatywę GSC (bo zrobią to mniej więcej na tym samym poziomie co facetów, więc nie będzie się zbytnio różnić), albo szukać czegoś porządnie zrobionego - te modele z pierwszych postów Lukassa są imo fatalne - po prostu przeteksturowany model... Więc jak widzę kobietę chodzącą jak facet z cojones wielkości sporych melonów, to podziękuję:P
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Realkriss w 21 Paź 2011, 08:40

xKoweKx napisał(a):Jeżeli, wg Ciebie, zachowałem się chamsko określając Glaekana jako archeologa, to przepraszam Ciebie i jego. Następnym razem użyję "grzeczniejszych" sformułowań.

No widzisz, jak można się ładnie i grzecznie wypowiadać.
Noblesse oblige, czyż nie?

Glaeken, widzę, że wizja zamtuza w Zonie jest Ci bliska :E
Ja jakoś tego nie widzę, może za bardzo idealizuję Stalkery, ale Zona wydawała mi się miejscem uduchowionym, raczej stanem umysłu, bytu. Może dlatego w Barze jest tylko jeden pijany, nie ma pół awantury, a wszyscy stoją patrząc w dal i są zadumani...
Ja bym wolała, żeby pojawienie się kobiet w zonie nie strywializowało jej magii, więc pewnie dlatego właśnie wolę je widzieć jako naukowców, czy wcielone we frakcje walczące, niż obiekty seksualne.
Ale z drugiej strony, co ja tam wiem, mam chłopów jak dęby pod dostatkiem we wszystkich częściach Stalkera i może nie rozumiem Waszych tęsknot :wink:
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Gizbarus w 21 Paź 2011, 11:12

Realkriss napisał(a):Ale z drugiej strony, co ja tam wiem, mam chłopów jak dęby pod dostatkiem we wszystkich częściach Stalkera i może nie rozumiem Waszych tęsknot

Phi, tęsknot...:P Po prostu ciekawa byłaby lekka zmiana w słyszanych głosach czy oglądanych modelach - ile można patrzeć na krzywy ryj Kardana, albo słuchać po raz czterdziesty "Witaj" Sacharowa?:P

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Glaeken w 21 Paź 2011, 13:46

Realkriss napisał(a): Glaeken, widzę, że wizja zamtuza w Zonie jest Ci bliska :E

No czemu by i nie ? :D W GTA IV można było prostytutkę.. .ten tego... i w żaden sposób to nie wpływało na grę, taki zabawny dodatek ukazujący mroczną naturę miasta ;) A Zona to jest właśnie siedlisko wszelkiego zła: skorumpowane wojsko, starcia frakcji, bandyci, napady, kradzieże, morderstwa, pojedynki na arenie więc i burdel ma szansę istnienia.
Oczywiście kobitki komandoski tez mogłyby być, dodało by to pikanterii całej grze, już o dialogach i przekomarzaniach nie wspominając. Istnieją zarówno słabi mężczyźni jak i twarde baby... z jajami, że tak powiem.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Gizbarus w 21 Paź 2011, 13:53

Co do bordelu, to nie jestem jakoś przekonany - wątpię, czy któryś ze stalkerów chciałby zostać przyłapany z tzw "spuszczonymi spodniami", eh? A już widzę oczyma wyobraźni, jak burdele (domy negocjowalnej cnoty...?) są zarządzane przez bandytów, którzy co niektórych klientów 'dyskretnie' się pozbywają... Nieeeee, to by było zbyt niebezpieczne moim zdaniem. Patrząc oczywiście z samego praktycznego punktu widzenia;)
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości