Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez JONYK w 27 Paź 2011, 18:06

Mój styl gry ?
Jest bardzo prosty - ma Kapitana Bombę : " Napier...lać tępe ch..je "
W praktyce oznacza to że skrzętnie zbieram wszystko po zabitych ( dlatego zawsze gram na weight modzie ) .
Normalnych przeciwników zdejmuje z szturmówki , zaś jako ekstra gdy mam opuścić lokalizację biorę pistolet i w czynie społecznym wybijam wszystkie mutanty :D .
Ogólnie widzę że mamy dużo snajperów - kamperów :P .
Image

Za ten post JONYK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez Pijawol w 27 Paź 2011, 18:37

Mój styl w Zewie Prypeci opiera się na wykorzystaniu GP37 + jakaś dodatkowa broń - w zależności od okoliczności. Snajperek używam praktycznie tylko w misjach, które tego wymagają, ewentualnie jak chcę się pobawić na odległość. Moim docelowym kombinezonem jest Egzoszkielet, ze względu na świetną ochronę i zwiększony udźwig maksymalny. Moja ulubiona metoda walki to starcia w odległości średniej/bliskiej. Na duży dystans też mogę się czasem "zabawić".
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Dżuz w 27 Paź 2011, 19:25

Cóż, ja trochę podobnie jak Pijawol broni stricte snajperskiej używam stosunkowo rzadko gdyż zwyczajnie w tej grze (a przynajmniej w ShoC i CoP) nie ma za wiele sytuacji ani misji, które wymagały w większym stopniu użycia takiej broni. Zaś strzelanie rekreacyjne do przypadkowych mutantów lub bohaterów niezależnych mnie nie bawi. Wolę bezpośrednie starcia, głównie z wykorzystaniem wszystkiego co wypluwa z siebie spore ilości ołowiu w postaci śrutu, toteż staram się mieć zawsze ze sobą jakąś strzelbę - zwykle jest to Eliminator z trybem ognia automatycznego, aczkolwiek TOZ34 też jest przydatną bronią na trochę większym dystansie, choć wymaga odrobinę więcej wprawy :wink: Oczywiście strzelba, nawet TOZ34, nie jest najlepszą bronią gdy musimy eliminować przeciwników ze znacznej odległości - wtedy używam karabinów szturmowych ze zamontowanym celownikiem optycznym (zastępują mi klasyczne 'snajperki', a poza tym przydają się też gdy jednak któremuś uda się podejść bliżej), zazwyczaj są to SGI 5k (ten Sriełoka albo od chłopaków z Wolności). A gdy pojedynek toczy się w zamkniętych pomieszczeniach, to bywam okrutny i podrzucam przeciwników granatami.

Jeśli zaś chodzi o chomikowanie różności, to zwykle ograniczam się do zbieractwa artefaktów, które szybko upłynniam. Na bardzo wczesnym etapie gry zdarza mi się jedynie zbierać jakąś broń w większych ilościach, ale tylko po to żeby szybko zamienić ją na ruble. Innych przedmiotów nie gromadzę (S.T.A.L.K.E.R. to nie The Elder Scrolls :E ), a apteczek, żywności i amunicji wystarcza mi z tego co mogę kupić u handlarzy albo zbierać na bieżąco z pokonanych wrogów.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Pijawol w 27 Paź 2011, 21:42

Dżuz, w CoP'ie GP37 może zastąpić SWD. Po ulepszeniu jest praktycznie tak samo cele, a w dodatku nadaje się też świetnie do walki na krótki dystans. :wink:
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 28 Paź 2011, 17:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Postprzez Dżuz w 28 Paź 2011, 00:18

Nie zaprzeczam - nigdy się nie zagłębiałem zbyt dokładnie w statystyki broni w CoP-ie bo mnie oczy chciały wyjść na wierzch od tych kreseczek :wink: A powiedzieć, który karabin jest bardziej celny tak tylko na podstawie doświadczeń z gry jest mi ciężko, bo jak ulepszę wszystkie pukawki na maksa to prawie nie dostrzegam różnicy, choć na pewno taka jest. GP37 jakoś nigdy mi się nie podobał z racji swojego nie najładniejszego wyglądu, choć zadaje pokaźne obrażenia i jest bardzo skuteczną bronią, - ot, takie skrzywienie mam estetyczne :E Wolę design rosyjski - Dragunovy, Vintorezy itd. Ale GP37 w CoP-ie ma tę zaletę, że jako jeden z niewielu może mieć celownik z regulowanym zbliżeniem i to mi się w nim podoba. A SGI 5k plasuje się gdzieś pośrodku mojego gustu - nie jest przesadnie szkaradny, a i można nim ustrzelić to i owo :) No nic, każdy ma tam jakieś swoje upodobania odnośnie stalkerowego arsenału, nie ma co tu robić off-topu, która broń lepsze bo są odpowiedniejsze tematy :wink:

A tak mi się jeszcze zauważyło jak właśnie grałem w "Zew Prypeci", że we free-playu lubię się poszwendać z PKM-em Zulusa. Świetne to doznanie bieganie z taką giwerą - można się poczuć prawie jak John Rambo :E
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Xen w 31 Paź 2011, 16:08

Lubię robić misję głownię nocą, unikam wrogów. Jeśli jednak nie dają mi wyboru strzelam z mojego SVUmk2 z tłumikiem, polegam głównie na skanerze podczerwieni w nocy co daje dużą przewagę :) Żeby było efektywniej staram zawsze trafiać w głowę. Najlepiej zaczaić się gdzieś w jakieś mniej wysunięte miejsce. W starciu z kilkoma przeciwnikami używam GP37, oszczędzam amunicję - staram się trafiać pojedyńczymi pociskami z zabitych ciał. Zabieram amunicję, wszystko. Tak zarabiam w grze :E To tego przydaję się weight mod na 100 kilo. Do hełmu taktycznego używam najmocniejszą wersję pancerza powinności ulepszonego maksymalnie. Mam w schowku seve, której używam gdy chodzę polować na artefakty. To na tyle.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Afrose w 31 Paź 2011, 18:32

CoP-

Nie mam takiego owego stylu bo lubię i "udawać rambo" jak i kampić ze snajpą.
Zależy to od rodzaju misji lub czy wogole jestem na misji.
Lubię się wracać po misjach do trupów by uzbierać kasę bo na misji jestem za "cięzki". (Chyba, że mam egzo z artefaktami na udźwig ale to w dalszych etapach gry).
W tedy ubieram się lekko np. w płaszcz i AKm.
Kiedy robie wypady na artefakty to zabieram sevę (jeśli mam).

W SoC i CS jest podobnie.

Za ten post Afrose otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

Postprzez Wayathin w 10 Lis 2011, 16:43

Najpierw sru do jakiejś dobrej kryjówki (najlepiej jakiś dach) i zesnajpić (lub na chama granatem) tych najgroźniejszych a potem ze szturmowego dobić resztę. Ewentualnie na odwrót szturmowym przebić się do jakiegoś wysokiego punktu i dokończyć robotę snajpą.
Oczywiście jak już jestem na ziemi to jak najwięcej biegam.
Staram nie pchać się bez potrzeby w grupę wrogów.
Jak miejscówka pusta to trzeba wszystko dokładnie przetrzepać, a jakże inaczej ; ).

W Fallout'cie 3 uwielbiałam zakradać się do wrogów i podrzucać im uzbrojone miny i granaty.
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Postprzez mayer99 w 11 Lis 2011, 22:25

Mój styl gry opiera się na cichym zabijaniu...Uwielbiam wszystkiego rodzaju giwery z tłumikiem...W CoP pierwszą docelową bronią jest burza od Żwawego i od tego czasu zawsze czuję się bezpieczny. Większe zgrupowania wrogów eliminuję cichą snajperką ( preferuję SVU-2A z tłumikiem ), potem wjeżdżam po cichu na chatę ;) i burza robi swoje np. misje w Zatonie z eliminacją bazy najemników i odbiciem stalkera zakładnika. Mniejsze skupiska wrogów eliminuję moim favourite GP 37 ( lub gdy zostanę zauważony ). I tutaj chciałem lekko nie zgodzić się z opinią...moim zdaniem GP 37 wygląda zaje...fajnie...cóż gustów się nie komentuje...:) Strzelby stosuję wyłącznie na mutki i nigdy nie były dla mnie ciekawą bronią, choć zawsze taszczę 1 w ekwipunku. I jeszcze jedna rzecz...uwielbiam działać w nocy skąd konieczny jest dla mnie noktowizor. W dzień lubię po emisjach połazić w poszukiwaniu artefaktów. W poprzednich częściach stalkera działałem podobnie, chociaż odnoszę wrażenie, że w CoP walka jest przedstawiona najbardziej realistycznie - szczególnie na poziomach weteran i mistrz. W CS do szału doprowadzało mnie rzucanie granatów przez przeciwników; Kobe Bryant przy ich celności to cieniasek...I tyle w tym temacie
Ostatnio edytowany przez mayer99, 08 Sty 2012, 11:09, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 13 Lut 2025, 16:46
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Pijawol w 30 Lis 2011, 09:10

Ok, nie napisałem jaki jest mój styl gry w pozostałych częściach...:

Czyste Niebo: Ogólnie rzecz biorąc to " tankuje " na przeciwników. Oczywiście jak trafię na dużą grupę dobrze uzbrojonych przeciwników to korzystam z osłon. :P

Cień Czarnobyla: Tutaj tankować się raczej nie da, bo skutkuje to błyskawiczną śmiercią. Staram się eliminować wszystkich przeciwników, żeby później na nich nie trafić.

Za ten post Pijawol otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Postprzez piotrkol7 w 30 Lis 2011, 19:43

Ja kiedyś leciałem jak rambo, rozwalając każdego gościa, który stanął mi na drodze. Teraz podchodzę do sprawy taktycznie, po cichu z pistoletem z tłumikiem. Tak rozwaliłem np. bandytów na parkingu
nie tracąc ani jednego stalkera Pietruchy.
Awatar użytkownika
piotrkol7
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2010, 21:06
Ostatnio był: 21 Lis 2020, 16:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 19

Postprzez epickaziq w 06 Sty 2012, 20:19

Jak widzę że stalerzy biją się z jakimikolwiek mutantami to czekam aż mutanty ich zabiją a potem ich obszukuje.
Jak zostaje jeden np. lub ranny to dobijam i przeszukuje.
Awatar użytkownika
epickaziq
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:17
Ostatnio był: 23 Sie 2013, 12:36
Miejscowość: Fabryka Jupiter
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość