Gothic

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gothic

Postprzez szakal208022 w 20 Lis 2011, 00:27

Założyciel tego tematu napisał że, ten świat "jest pełen lasów i kopalni rudy".
Śmiać mi się chce.
Jak taki mały świat może być czegoś pełen??
Według mnie Gothic I-III, jest porównywalne z Tibią, Metinem i Counter Strike'em.
Czyli po prostu SHIT!!
:worms:

Edit: Mam w dupie ludzi którzy będą bronić tego Gówna wypijaniem kozaków.
Jeden napisał że jestem tibijczykiem, a ja ich tępie.
Inny po prostu nie umie skleić zdania...
Gratuluję ludziom którzy nie zawachali się wypić kozaka, w obronie tej gry, ale jeszcze bardziej gratuluje ludzią, którzy mnie popierają w tej sprawie.

Uwagi moderatora:

Spokojnie, milordzie, świat się nie kończy. - Wheeljack
pie*dolę bandę debili przebywającą na tym forum.
Mówię tu tylko o niektórych.

Za ten post szakal208022 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piterxd, Komendant, Józio,
Negative fosio, riv8, Nyguz, Terminus, meJKu, BJ Blazkowicz, Adamus966, Kontroler, Cysiu, Canthir, M3Fis70, tomasz4815.

szakal208022
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Lip 2010, 08:30
Ostatnio był: 30 Sty 2018, 20:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: -10

Reklamy Google

Postprzez M3Fis70 w 20 Lis 2011, 00:34

No bo jesteś dzieckiem które coś takiego jak grafika odkryło w 2010 wychowując się na silnikach graficznych o minimalnych wymaganiach 512mb
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka

Za ten post M3Fis70 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, Piterxd, fosio.
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Lip 2019, 10:04
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Junx w 20 Lis 2011, 00:47

szakal208022 napisał(a):Założyciel tego tematu napisał że, ten świat "jest pełen lasów i kopalni rudy".
Śmiać mi się chce.
Według mnie Gothic I-III, jest porównywalne z Tibią, Metinem i Counter Strike'em.
Czyli po prostu SHIT!!

Jakbyś miał może z 16-18 lat to na tamte czasy to była grafa z kosmosu. Sam mam w domu 1 oraz 2 + dodatek i czasami lubię pograć, nie ze względu na grafę, ale za klimat i fabułę, której ostatnio brakuje w niektórych grach.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super

Za ten post Junx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive szakal208022.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 23:28
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez M3Fis70 w 20 Lis 2011, 00:53

Junx napisał(a):
szakal208022 napisał(a):Założyciel tego tematu napisał że, ten świat "jest pełen lasów i kopalni rudy".
Śmiać mi się chce.
Czyli po prostu SHIT!!

Jakbyś miał może z 16-18 lat to na tamte czasy to była grafa z kosmosu. Sam mam w domu 1 oraz 2 + dodatek i czasami lubię pograć, nie ze względu na grafę, ale za klimat i fabułę, której ostatnio brakuje w niektórych grach.

Tu się zgodzę z tobą klimatu brakuje coraz bardziej sam mam Gothici do trójki w grach. Ale nie zapominajmy o kontynuacjach takich jak TES, STLAKER2, Metro 2033 Ostatnie Światło, oraz paru innych grach gdzie klimat nie będzie zgubiony.
Miejmy nadzieję.

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniej wypowiedzi. - Wheeljack
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Postprzez Dżuz w 20 Lis 2011, 01:10

Śmiać mi się chce.

Oj chłopaku, teraz to mnie chce się śmiać z Ciebie. Świat w pierwszym Gothiku może i jest mały w porównaniu z grami takimi jak Morrowind czy Oblivion, ale to nie zmienia faktu, że jeśli patrzyć na rozmiar gothikowych lokacji, to dwie kopalnie i lasy porastające świat Górniczej Doliny to stosunkowo sporo. Chodzi o proporcje - nie ogólną ilość :facepalm: Co byś Ty chciał - kopalnię na każdym kroku i same tylko bory i lasy przy takiej mapce? :E Nawet już nie mówię o tym, że wyrażenie "pełny/pełna czegoś" (nie myl z przymiotnikiem "pełen" - to nie to samo!) ma różne znaczenia i w tym przypadku jest akurat uzasadnione.

A tego "SHITU" nawet nie warto komentować bez jakiegokolwiek uzasadnienia z Twojej strony.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez szakal208022 w 20 Lis 2011, 21:43

Znowu napiszę o tym, że według mnie Gothic(nie licząc "czwórki"), to gra NIE warta uwagi.
Ludzie tu piszą coś o grafice "jak na tamte czasy", czy coś takiego.
Ocknijcie się.Jest rok 2011 i teraz wiele gier pobiło Gothica.
Mi, szczerze mówiąc nie zależy na grafice, bo sam grałem w drugą część The Elder Scrolls.
Ale nawet w porównaniu z tym Gothic jest słabe.
Pewnie znowu trafi się ktoś kto będzie próbował bronić Gothica ze względu na fabułę.
I tu się zgadzam. Fabuła w Gothicu jest taka że kozaka :wódka: postawić.
A w ogóle, to gratuluje ludziom którzy wytrzymali na Gothic Multiplayer...oooh, 80% graczy w tej grze to zwykłe Nooby, a 20%, to prawdziwi gracze którzy ogarniają choć trochę pojęcie "Gra".
Bo wyżej wspomniane nooby, to ludzie którzy żebrają o "itemki" i myślą że są fajni bo grają na Cheat'ach (Dla tępaków: Cheat'y, to "Czity").

PS: Widziałem kiedyś na Gothic Multiplayer gracza "BJ Blazkowicz", to nie ty byłeś??<- Pytanie do Blazkowicza

szakal208022
Wygnany z Zony

Postprzez Terminus w 20 Lis 2011, 21:57

Arcania to wspaniała gra była. Co prawda bez fabuły i klimatu ani wysokiego poziomu trudności. Ale miała ładną grafikę. I zapewne była na poziomie taki prawdziwych pro graczy jak Ty, bo nie wymagała myślenia, prowadziła jak po sznurku i nie gubiłeś się jak w Tibii...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

Postprzez szakal208022 w 20 Lis 2011, 22:14

Żal mi ludzi tutaj, którzy porównują mnie do ludzi grających w Tibię, a pewnie sami grają w to, z małymi tylko przerwami na jedzenie i sranie, że się tak wyrażę.
Wy się oderwijcie od Tibii i od Gothica, bo widzę że wam mózgi to gówno zlansowało.

A co do ciebie Deliryku, to nie pisz czegoś, o czym nie wiesz :)
Ja nawet nie zabierałem się do tej gry, tylko kumpel mi pokazał i ta gra po prostu mi się spodobała(grafika i animacje lepsze niż w poprzednich częściach).
Ja poświęcam czas tylko i wyłącznie na gry PORZĄDNE.
Sam kiedyś cisnęłem w Gothica...jak miałem 9 lat.
Teraz gram w S.T.A.L.K.E.R.'a, Skyrim, Battlefield 3, i nie zabieram się za gry tak proste jak Gothic.
Jeszcze raz zwracam się do Deliryka. Gothic 4 jest może i proste, ale Gothic 1, 2 i 3, to też gry które przejdzie człowiek o poziomie inteligencji(IQ) 50(Ja dla porównania mam 115 ze 130).
Jeśli tak oceniasz Gothica 4, to ja się za to nie zabiorę jednak i dobrze że mnie ostrzegłeś bo już chciałem to kupić.

szakal208022
Wygnany z Zony

Postprzez M3Fis70 w 20 Lis 2011, 22:18

szakal208022 napisał(a):Ja poświęcam czas tylko i wyłącznie na gry PORZĄDNE.

Się znalazł hipokryta, BF3 został tak konkretnie spier***ony że głowa mała już tak liniowego i prostego gówna wydać się nie dało a ty mi tu piszesz o "PORZĄDNYCH GRACH" weź się człowieku.
Grafikę ma dobra to fakt, jeżeli przez "PORZĄDNE" rozumiesz grafikę to wszystko jasne.
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Postprzez Soviet w 20 Lis 2011, 22:29

M3Fis70 napisał(a):już tak liniowego i prostego gówna wydać

Szczególnie w multi.

Każdemu się inne gry podobają i nie ma się tu o co kłócić.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Darth ReX w 20 Lis 2011, 22:33

Szakal, jeśli oceniasz grę po zbugowanym modzie, to raczej nie masz wielkiego pojęcia na temat gry samej w sobie. Gothic urzeka tym, że ma unikatowe rozwiązania, ciekawy, żyjący świat, który nie jest tak sztuczny i syntetyczny, jak w innych produkcjach, a także klimat.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 28 Wrz 2025, 11:12
Kozaki: 224

Postprzez Terminus w 20 Lis 2011, 23:01

@szakal208022: dzięki za niezamierzone dostarczenie nam rozrywki swoimi postami.

A co do ciebie Deliryku, to nie pisz czegoś, o czym nie wiesz :)
Ja nawet nie zabierałem się do tej gry, tylko kumpel mi pokazał

Czyli pisałeś o czymś o czym niewiele wiesz...

grafika i animacje lepsze niż w poprzednich częściach

No tak. To przesądza o jakości gry :E
Zwłaszcza koszmarne animacje na zbliżeniach...

Teraz gram w S.T.A.L.K.E.R.'a, Skyrim, Battlefield 3, i nie zabieram się za gry tak proste jak Gothic.
No tak te zagadki logiczne w Battlefield 3... Ileż tam opcji dialogowych i każda decyduje o dalszej rozgrywce. I te bettlefieldowe labirynty i podziemia, których bez mapy nie przebrniesz... Normalnie gra złożona jak skrzyżowanie Iron Lorda z Betrayal at Krondor... :E

Jeszcze raz zwracam się do Deliryka. Gothic 4 jest może i proste, ale Gothic 1, 2 i 3, to też gry które przejdzie człowiek o poziomie inteligencji(IQ) 50(Ja dla porównania mam 115 ze 130).

To niewiele... :P

Chłopie. Graj sobie w co chcesz, ale nie trolluj głupio. Nie podobał Ci się Gothic? Trudno. Nie ma obowiązku. Ale nie dorabiaj do tego bezsensownej ideologii. I nie porównuj gierek z różnych kategorii: Gothic to mix przygodówki z cRPG. Skyrim i Arcania to action RPG, Battlefield to strzelanka. Jak to można zestawiać?
Ostatnio edytowany przez Terminus, 20 Lis 2011, 23:04, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość