Pudzianowski w MMA

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Pudzianowski w MMA

Postprzez Pijawol w 27 Lis 2011, 11:20

Tzn. na tym filmiku nie jest pokazane co się działo później, ale wyglądało na to, że po chwili stracił przytomność.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 31 Mar 2026, 08:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Reklamy Google

Postprzez Nyguz w 27 Lis 2011, 12:30

Odbiegając od tematu Pudziana :D Jak była walka Błachowicza z Thierry'm Sokodjou, to przypomnijcie sobie scenę gdy Sokodju miał rozwalony nos i wezwali go do narożnika, żeby mu go opatrzyć. I tam Sokodju schylił się z ręcznikiem i wytarł swoją krew w narożniku :E I w tym momencie dzwoni do mnie dziewczyna mówiąc:

"Widziałeś to? Boże jak on jest kochany... Posprzątał po sobie" :D

I było jej smutno jak przegrał bo wydawał jej się taki "biedny". Ale walka była zajedwabista :wink:
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.

Za ten post Nyguz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Glaeken w 27 Lis 2011, 12:46

Walka Pudziana rzeczywiście wyglądała na ustawioną, po 1 rundzie komentatorzy mówili, że Pudzian musi sporo nadrobić żeby wygrać... że ma jeszcze szansę... gdy nagle po 2 rundzie gdy miał być ogłoszony zwycięzca, Thomson podniósł na chwilę rękę (jak pewny swego zwycięzca... ) ale to Pudziana ogłosili zwycięzcą... komentatorzy dziwnie zacichli... zero komentarzy. Brak euforii? Wybuchu radości? Czemu ?!
Druga sprawa to wypowiedzi Pudziana przed walką, cytuję "zobaczycie, tym razem będzie inaczej", strasznie pewny swego, a po walce nagle zmiana płyty: "jestem jeszcze żółtodziobem i muszę jeszcze wiele się nauczyć" :D
Zresztą Thomson nieźle się wku.... i dał wyraz swojemu niezadowoleniu:

Ale nie nam się, i mylić się mogę.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Lucjusz w 27 Lis 2011, 13:50

Tu wszystko się rozchodzi o kasę, Pudzian jako główna twarz KSW musiał wygrać bo inaczej by oglądalność spadła. W końcu ile można patrzeć jak dostaje baty. Więc wystarczyło, żeby nie został znokautowany i miał wygraną w ręku a wynik wystarczy nazwać kontrowersyjnym. Co do samej walki to Pudzian połowę czasu przeleżał na macie na początku drugiej rundy poleciało z jego strony parę "cepów" no i końcówka niezła, Thompson też za wiele nie pokazał ale imo był ciut lepszy. Dla mnie walkę przegrali obaj przez "kontrowersyjny" wynik. Wygrali promotorzy KSW, którzy z gali robią wiejski odpust co i tak im średnio wychodzi bo na dniach Gałkówka lepiej się bawiłem :wink:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Tajemniczy w 27 Lis 2011, 14:01

:arrowu: Lucjusz
Też uważam że ta walka była o kasę. Ale z drugiej strony ładnie go pod koniec pięścią po ryju prał :E .

Glaeken napisał(a):Walka Pudziana rzeczywiście wyglądała na ustawioną, po 1 rundzie komentatorzy mówili, że Pudzian musi sporo nadrobić żeby wygrać... że ma jeszcze szansę... gdy nagle po 2 rundzie gdy miał być ogłoszony zwycięzca, Thomson podniósł na chwilę rękę (jak pewny swego zwycięzca... ) ale to Pudziana ogłosili zwycięzcą... komentatorzy dziwnie zacichli... zero komentarzy. Brak euforii? Wybuchu radości? Czemu ?!
Druga sprawa to wypowiedzi Pudziana przed walką, cytuję "zobaczycie, tym razem będzie inaczej", strasznie pewny swego, a po walce nagle zmiana płyty: "jestem jeszcze żółtodziobem i muszę jeszcze wiele się nauczyć" :D.

No co. Wygrał walkę to trochę musiał poudawać farciarza. Ale tak ogólnie to warto było to obejrzeć. I te gwiazdy Polsatu na trybunach pani Jażyna i reszta hołotki z "Must to be music" :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Piterxd w 27 Lis 2011, 14:10

Gala o kryptonimie zemsta, więc Pudzian musiał wygrać, żeby było "dobre show" ;)
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez scigacz1975 w 27 Lis 2011, 14:32

Powiem szczerze - kibicuję Pudzianowi od dość dawna - jeszcze w strongmenach. I szanowałem go zawsze za to że potrafi ciężko pracować. Jak coś sobie założył to potrafił do tego dojść. Myślę że w MMA też może tak być bo jest bardzo uparty. Ale jak obejrzałem tę walkę to przyznam że mam mieszane uczucia. Dla mnie to był remis z minimalną przewagą Anglika. Mam pewien niesmak. Nie była to czysta wygrana. :(
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez KoweK w 27 Lis 2011, 14:52

Ja tam wolę zostawić to ekspertom, którymi nie jesteśmy. Sędziowie się na tym znają i jeżeli wg nich więcej punktów zdobył Pudzian, to powinien wygrać. A fanów szukania korupcji wszędzie lepiej olać. :) Nawet gdyby Pudzian zawalił mu prostego i byłoby KO, to i tak jakaś część twierdziłaby, że to było USTAWIONE.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Dżuz w 27 Lis 2011, 15:01

No niby tak - sędziowie są nieomylni, podjęli taką decyzję więc pewnie mają rację. True.
Ale pamiętajmy, że sędziowie to też ludzie i jak wielu są łasi na pieniądze :wink:

A tak na marginesie, głupie pytanie - ci sędziowie to chociaż jacyś międzynarodowi? Bo jak to czasem oglądałem to wydawało mi się, że ringowi bywali z Polski :/ No chyba, że coś mi się potentegowało :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez scigacz1975 w 27 Lis 2011, 15:04

@Kowek jest subtelna różnica między poczuciem niedosytu po walce a stwierdzaniem ustawki. Nie sądzę żeby to było ustawione, ale niedosyt jest. A co do kwestii kopania Pudziana czy innych naszych sportowców - niech każdy który to robi spróbuje sam osiągnąć choćby ułamek tego co osiągnął Pudzian, Małysz czy Adamek a dopiero potem niech się wypowie. Bo siedzieć na dupie przed kompem każdy dupek potrafi. Ale ruszyć to dupsko zechce niewielu :facepalm:

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nyguz, The Witcher, djcycu.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Method w 27 Lis 2011, 16:05

Ja chciałbym jednak zobaczyć 3 rundę... Pierwszą rundę kontrolował prawie w całości Thomson, w drugiej Pudzianowski zaczął bardziej ofensywnie ( i szkoda że nie poszedł za ciosem po wyprowadzeniu z równowagi anglika na początku rundy). Następnie znów parter i kontrolowanie akcji przez Thomsona, aż do ostatniej minuty, gdzie Pudzian się rozkręcił :D . Po tym co widziałem stawiałbym na remis, a dopiero trzecia runda mogłaby wyłonić zwycięzcę. Nie dziwię się reakcji anglika na werdykt, ani temu co powiedział o KSW ;) .
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez Soviet w 28 Lis 2011, 14:52

Jak donoszą media, "sobotnia walka została anulowana i nie będzie wliczana w rekordy obu zawodników". "Omyłkowo podałem karty z wynikami na korzyść Mariusza - tłumaczy Tomasz Bagiński, jeden z sędziów pojedynku".

Widać tutaj pełny profesjonalizm. Jak można "omyłkowo podać karty z wynikami na korzyść Mariusza", skoro on przegrał? Pan sędzia miał przygotowane dwa komplety kart z wynikami, bo nie wiedział jeszcze, który promotor zapłaci łapówę? :E
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości