To wszystko jest tak samo porypane jak te głupie racje pod kątem muzyki... Słuchasz metalu? Jesteś od razu satanistą... Słuchasz hardcore? Od razu wstawiają cię na półkę pogiętych agresorów i nie wiadomo jeszcze czego... Ludzie nazywający się psychologami i innymi terapeutami chcą nam zmydlić oczy że gry są złe i muzyka zła bo psuje społeczeństwo... Lecz nikt tak naprawdę nie wskaże na głupawe gierki rządu, szkół i całych tych terapeutów którzy psują i powodują zacofanie ludzi. Gram w gry brutalne obfite w przeróżne akcje, przemoc, słucham muzyki ciężkiej przejawiającej agresywne rytmy (rave i hardcore) ale jakoś mówię serdecznie dzień dobry, pomagam ludziom i często im współczuję, potępiam przemoc na świecie (gra to imaginacja więc tam przemocy nie mogę potępić bo to zabawa i zdaję sobie sprawę z tego że tak się w życiu nie robi). W czym więc problem? Niestety mamy w tym świecie przeróżnych świrów którzy za modę stawiają sobie jakieś szatańskie czary i tym podobne więc my jako normalni ludzie obrywamy bo kręcimy się na podobnych (ale nie identycznych!) grach lecz nikt z psychologów nie bierze pod uwagę że my nie praktykujemy w tych grach czy przy tej muzyce jakichś dziwnych szatańskich rytuałów...
Zastanawia mnie fakt czemu psycholodzy i inni nie wezmą się za kontrolę MTV, Vivy i innych pierdół gdzie w lekkiej muzyce pokazuje się teledyski pokazujące a wręcz propagujące seks, przemoc wobec policji i władz, pajacowate zachowania ludzi, biseksualizm i wiele innych szokujących rzeczy które pojawiają się w godzinach gdzie najwięcej dzieci może to oglądać... I ja się tu dziwię że mamy tak dużo 13 letnich matek

Mój kolega mi kiedyś powiedział że dzisiejsza młodzież jest dziwna bo wychowana na Vivie i MTV... To w sumie ma sens. Za czasów komunizmu chciałbym widzieć kogoś piszącego JM (odpowiednik JP). Ciekaw jestem jaka była by refleksja sprawcy tegoż czynu po złapaniu przez milicję...
Ale co z tego że my to zauważamy skoro złem wszelakim są nasze durne gry i muzyka

PS: Nie mam nic do Vivy i MTV sprzed wielu lat

Pamiętam lata świetności tychże stacji ale dziś to żenada