Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Universal w 22 Lis 2011, 19:39

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:45, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 22 Lis 2011, 19:39

Oczywiście, że widzę, ale nie zwracam uwagi, czy dana osoba jest czarna, czy homo, czy cokolwiek. To, że załóżmy 50% homoseksualistów odnosi się ze swoją seksualnością, to nie powód, by uogólniać i nie tolerować ich wszystkich. Lepiej wyglądają po prostu stwierdzenia "nienawidzę niektórych homoseksualistów", niż "nienawidzę homoseksualistów". Bo czytając wasze wypowiedzi ze zrozumieniem cały czas odnosicie się do ogółu danej grupy. I o to mi chodzi - mam nadzieję, że teraz rozumiesz. :) Bo idąc takim tokiem myślenia to biali heteroseksualni mogliby być oskarżani o bardzo wiele złych rzeczy, które zrobili. :P
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Terminus w 22 Lis 2011, 19:58

Kowek: a teraz Ty uogólniasz poglądy grupy userów, którym idea afirmacji homoseksualizmu jest obca. Wydaje mi się, że większość piszących w tym tonie raczej stała na stanowisku, że akceptuje obecność i prawa podstawowe osób o takich preferencjach (głosy "geje do gazu" to margines) a dyskusji głównie podlegają tematy "wrażliwe" jak: adopcja czy "małżeństwa"/związki partnerskie.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Universal w 22 Lis 2011, 19:59

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:44, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez KoweK w 22 Lis 2011, 20:03

Dosłownie. Interpretator ze mnie kiepski bardzo. :E Po prostu czasami takie odnoszę wrażenie. I to tylko wrażenie. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 16:04
Kozaki: 1496

Postprzez szm w 22 Lis 2011, 22:29

@Universal
ONR nie przesadza... ONR, to już wespół z MW - Obóz Narodowo-Liberalny :E.

A teraz coś na rozluźnienie atmosferki:
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez piotrkol7 w 01 Gru 2011, 13:50

Ja nie lubie "pedałów" kiedy się np. całują w środku miasta. Kiedy się tak nie pokazują, nie biorą ślubów to jest OK. Jednak tak jest rzadko,
kiedyś widziałem w "Angorze" ślub dwóch gejów. Nie taki cichy, tylko normalnie, otwarcie w jakiejś katedrze.
PS kiedyś w moim domu praktykowano kiedyś homoseksualizm, mianowicie robiły to... dwa moje psy!
Awatar użytkownika
piotrkol7
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2010, 21:06
Ostatnio był: 21 Lis 2020, 16:52
Kozaki: 19

Postprzez Alchemik w 01 Gru 2011, 19:37

>Mów, że w twoim domu dwa psy tej samej płci się ruchały
Ale seba, przecież zwierzęta heteroseksualne też się bzykają, więc zabrońmy bycia i homo i hetero, bo to takie prymitywne i zwierzęce...

A tak już na serio, to chodziło Ci, by pary homo nie brały ślubów kościelnych, czy ogólnie? Bo ja za bardzo nie rozumiem skoro istnieją śluby świeckie, to co kogo obchodzi kogo z kim. Śluby kościelne to byłaby rzeczywiście przesada, bo katechizm mówi, że to ''związek mężczyzny i kobiety... ple ple ple...'' Więc sama religia raczej zakłada jeden rodzaj związku i raczej kościelne śluby dla gejów i lesbijek to przesada
:

Nagłaśniana przez oszołomów, bo raczej typowy gej ma wyj*bane na kościół
. Ale już kompletnie nie rozumiem dlaczego ma być cichy? Żadnych gości i po ciemku, by nikt nie widział i by nikogo konserwatywnego nie bolały hemoroidy?
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 18:10
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez scigacz1975 w 01 Gru 2011, 20:01

@Alchemik - chodzi (przynajmniej mnie) o zakazanie rejestrowania związków małżeńskich (czyt. ślub - wsio ryba jaki) - instytucja małżeństwa i tak jest w dzisiejszych czasach mocno zachwiana, ludzie się nawzajem coraz mniej szanują. Nie potrzeba dorzucania kolejnego kamyka. Związki partnerskie muszą im wystarczyć.
Poza tym - po cichu, po ciemku itd. - a czy Ty czy ktoś inny hetero obnosi się z tym publicznie, publicznie się obściskuje itd? Chyba nie jest to jakoś ogólnie przyjęte żeby się obściskiwać i "lizać" na ulicy. Nikt im nie broni całuska, jednak, jeżeli chcą żeby ogół ludzi ich tolerował, muszą zrozumieć że publiczne obściskiwanie się w ich przypadku, będzie u wielu osób budzić obrzydzenie. I tego się nie przeskoczy. Tak samo jak parady równości, które w sumie bardziej wku*wiają społeczeństwo, aniżeli powodują zrozumienie. Jeżeli homoseksualiści chcą jakichś ustępstw, muszą zrozumieć że na pewne rzeczy społeczeństwo im nie zezwoli (czemu się osobiście nie dziwię), a już na pewno na to, by homoseksualizm uznać za coś normalnego, bo normalny nie jest i nie będzie.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Alchemik w 01 Gru 2011, 20:28

instytucja małżeństwa i tak jest w dzisiejszych czasach mocno zachwiana, ludzie się nawzajem coraz mniej szanują.

Ale od zabraniania im ożenku, nie zmaleje liczba rozwodów u hetero.
a czy Ty czy ktoś inny hetero obnosi się z tym publicznie, publicznie się obściskuje itd

Nie mówię o lizaniu, odnoszeniu swego homoseksualizmu i macaniu, tylko (i wyłącznie!) o tym, że śluby w katakumbach lub na odludziu to dosyś głupi pomysł. Mają prawo do wzięcia ślubu w budynku administracyjnym i do wesela. Tylko o to mi chodziło.
Chyba nie jest to jakoś ogólnie przyjęte żeby się obściskiwać i "lizać" na ulicy.

Co rusz widzę parę całujących się osób na ulicy. Szczególnie w święto paralityka Walentego :E. Poza tym nie nawołuję do publicznych manifestacji lizania, jak już wyżej powiedziałem.
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Postprzez scigacz1975 w 01 Gru 2011, 21:49

A ja tylko zapytam o jedno - masz ochotę oglądać gejów czy lesbijki w trakcie "manifestacji uczuć"??? Bo ja nie.

Edit: Jeszcze taka mała dygresja z mojej strony. Dlaczego żeby okazać sie tolerancyjnym, wolnym od przesądów nie-homofobem muszę zgadzać się na coś co mi nie pasuje, co mnie brzydzi, co powoduje czasami nieodpartą chęć womitów??? Czy to dalej jest tolerancja? I dlaczego ten "ktoś" kto tej tolerancji żąda nie potrafi zrozumieć że w ten sposób wchodzi z "buciorami" na coś co dla mnie i dla wielu innych osób w tym kraju i na świecie ma jeszcze znaczenie?? Nigdy nie uznam związków homoseksualnych za normalne. Skoro ktoś musi niech sobie będzie homoseksualistą - nie spotka go z mojej strony żadna krytyka. Ale co za dużo to i świnia nie zeżre.

Uwagi moderatora:

Nadużywasz pytajników, jakbyś miał problemy emocjonalne. :D

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Alchemik w 01 Gru 2011, 23:37

To raczej ja się pytam: Gdzie napisałem, że mają prawo całować się na ulicy, obściskiwać? Po raz trzeci mówię już, że chodzi mi o prawo do ślubów, a nie prawo do publicznego całowania i odnoszenia się ze swoim homoseksualizmem.
Nigdy nie uznam związków homoseksualnych za normalne

Ja nie chcę byś to akceptował, tylko nie widzę sensu w odbieraniu im prawa do ślubu. Tylko ślubu, a nie żadnego całowania i w ogóle, jakie ty mi próbujesz zarzucić.
I teraz...:E
masz ochotę oglądać gejów czy lesbijki w trakcie "manifestacji uczuć"???

Gejów-zależy;
Lesbijek-owszem :P

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975.
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości