Witam,
Mam problem jak w tytule. Nie mogę porozmawiać z Sakharowem.
Stoi w głębi pokoju i w ogóle nie reaguje na mnie. Wymyśliłem dwa rozwiązania, ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednich komend.
1. Zwiększyć zasięg w jakim można użyć/aktywować przedmioty (może jest to jakaś zmienna, którą można zmienić

poprzez konsolę?)
2. Dobry stary noclip. (tylko że nie wiem jak go włączyć)
Jeżeli ktoś wie jak zrobić jedną z tych dwóch rzeczy lub zna inne rozwiązanie tego problemu będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Nie chce mi się zaczynać gry od początku ani jej przeinstalowywać...
PS.1
Mam patcha 1.0003 i następujące mody (kolejność przypadkowa):
a )nieoficjalny patch do 1.0003
b) maxweathermod
c) realgunnames_polish_version_0.2
d) weather_overhaul_v101
e) realism_graphic_mod_v1.2
f) Float32_1.5267a_ENG
g) dreammod_polish_1.1
h) repairmod_2.5_pl
i) fairtrade
j) repair_and_trade_in_pripyat_pol_v1.0
Wszystkie poza patchem zainstalowane jak byłem w barze... (działają dobrze)
PS.2
W dziczy uratowałem niejakiego Krugłowa, odprowadziłem go do granicy z Jantarem, ale nie poszedłem wtedy za nim (nie wgrałem mapy Jantar). Zadanie było wykonane. Krugłow powiedział że da mi kombinezon...potem wałęsałem się trochę po Zonie.
Gdy wreszcie doszedłem do Jantaru w bunkrze naukowców był Krugłow, (przed okienkiem, tak że nie mogłem do niego podejść, nie dało się z nim rozmawiać) i Sakharov w głębi pomieszczenia. Po kilku próbach nawiązania kontaktu i spacerku po Jantarze (ładna pogoda była akurat

) wróciłem do bunkra i tak samo stali. Zapisałem i zrestartowałem grę. Po wgraniu sejwa wewnątrz bunkra Krugłow odszedł od okna i dało się z nim rozmawiać, powiedział żebym porozmawiał z Sakharowem... ale on (S.) jak stał tak stoi i nie reaguje...