World of Warcraft

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

World of Warcraft

Postprzez Greyeeh w 17 Gru 2010, 11:22

Kto nie zna tej gry? Moim zdaniem to matka, ew. ojciec MMORPG - multum klas do wyboru, ras, przedmiotów, wyglądów, questów i lokacji. Ogromna i bardzo ładna mapa... gra ktoś?
Osobiście gram teraz na privie - sunwell.pl - zapraszam... do Hordy (WotLk).
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Reklamy Google

Re: World of Warcraft

Postprzez Woland w 17 Gru 2010, 16:15

Nie gram.Za drogi ten WoW.Nie dość że stówa za samą grę to jeszcze 5 dych/miesiąc.
Ci od WoW`a dopracowali przetrzepywanie portfeli graczy do perfekcji.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pyr0.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Argemen w 31 Sty 2011, 21:57

Odkopuję temat.

WoW jest grą bardzo dobrą. Oferuje wiele godzin naprawdę zadowalającej rozgrywki, zarówno przy wbijaniu leveli, jak i przy chodzeniu na "insty" wymaxowaną postacią. Tak naprawdę prawdziwy wow zaczyna się jak nabijemy ten 85 lvl.

Kolejny argument na to, że WoW jest ponad przeciętny to fabuła. Wspaniale ciągnie wątki zaczęta w pierwszym, drugim jak i trzecim Warcraftem.

A WoW drogi wcale nie jest. 50 zł na miesiąc to dużo? 75 zł za prepaida na 60 dni to dużo? Dzisiaj gry, które kosztują 120-130 zł można przejść w mniej 8 godzin, z małymi wyjątkami, takimi jak Starcrafta II (Blizzard robi naprawdę dobre gry) czy Mass Effect 2. Ogólnie, wychodzi to mniej więcej 1,25 zł dziennie.
I had wan teh interwebs!

Za ten post Argemen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Major_Buraczany.
Awatar użytkownika
Argemen
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 16:40
Ostatnio był: 02 Gru 2018, 13:05
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 4

Postprzez MalinaOSG w 14 Lut 2011, 07:38

Gdy ja grałem w wowa to było jeszcze na Lich Kingu. Co można dużo opowiadać, póki co jest to najlepsze MMO-RPG jakie grałem. Olbrzymi świat, dwie konkurencyjne ze sobą frakcje, różnorodność w rasach jak i w klasach, cała masa różnorakich zadań. I to co najlepsze czyli: Instancje i moje ulubione Battle Grandy.
Zona jest darem tego świata, a my wolność jesteśmy jej obrońcami, będziemy ją chronić bezapelacyjnie do samego końca a wrogowie zony będą skończeni gdy my z nimi skończymy.

Cytat. Życie jest jak bycie stalkerem zawsze trzeba walczyć oto by móc żyć oto by móc stać się kimś lepszym.

Cytat. Negatywne skutki picia radioaktywnej wódki.
Awatar użytkownika
MalinaOSG
Stalker

Dołączenie: 28 Kwi 2010, 17:04
Ostatnio był: 20 Kwi 2012, 08:40
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez Kapeć29 w 17 Lut 2011, 18:20

A nie znacie może jakichś prywatnych serwerów wartych polecenia ? Bo trochę za dużo kasy jak na moją kieszeń...
Według mnie MMO powinny być za darmo.
nic mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Kapeć29
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2011, 14:08
Ostatnio był: 02 Paź 2014, 22:22
Ulubiona broń: Walker 9x18
Kozaki: 11

Postprzez fosio w 17 Lut 2011, 20:31

Znam bardzo aktywny serwer:
"Feenix"
Skrót parametrów:
Vanilla wow Patch 1.12.1
Warsong 12x pvp realm
Al'Akir 6x pvp realm
All battlegrounds
Full raid content
Experience rate is 8x, Green / Blue 5x. All raid / end-game drops are 1x.

Głównie nabijasz (średnia prędkość) 60 i walczysz na BG. Są instancje, jest dużo ludzi (300-1600 zal. od pory), kanał world, oraz intensywne walki pvp. DC zdarzają się ale nieczęsto, oraz raz na jakiś czas serwer jest uaktualniany (wyłączony na 5-15minut) I pamiętać, to jest classic WoW 1.12.1. Bardzo fajnie się gra! Gra nie jest tak przebajerowana jak inne prywaty. No i najważniejsze; nie ma zabawy z patchami. Tu od razu instalujesz wersję klasyczną i góra 2 patche. Osobiście wolę grać na classicu mimo że posiadam BC ;p. Jak ktoś kiedyś powiedział; na classicu liczy się skill obok przedmiotów, ale w BC już tylko przedmioty...

Aha i odradzam grania na polskiej anderii. To jest rasistowski serwer ;p
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez CONAN w 06 Sty 2012, 17:30

Sorry za odkop ale mam info ktore tu pasuje ;)

Mists of Pandaria – nowy dodatek do World of Warcraft

Image

Już od kilku miesięcy krążyły plotki o tym, że milutka rasa Pandarian pojawi się w World of Warcraft , zatem ogłoszenie dodatku, który będzie skupiać się na tej rasie nie jest do końca wielkim zaskoczeniem. Mists of Pandaria, bo tak będzie nazywać się kolejne rozszerzenia do tego super popularnego MMORPG, ma następującą charakterystykę:
zupełnie nowy kontynent (jedna z lokacji początkowych znajduje się na plecach gigantycznego żółwia!)
maksymalny poziom postaci podniesiony do 90
nowa klasa postaci: Monk
nowa rasa: Pandarens
scenariusze PvE
system walki zwierzątek
kompletnie zmieniony system talentów
instancje w trybie tzw. Challenges
nowe instancje, raidy, battlegroundy

Jak widać zmian jest dużo i nie ograniczają się tylko do nowej zawartości w postaci nowych stref do questowania i samej rasy Panderans. Cały dodatek ma zresztą być w pewnym sensie powrotem do korzeni serii, gdy w świecie Warcrafta faktycznie panowała wojna. Jak twierdzi Chris Metzen, wiceszef Blizzarda, w Mists of Pandaria wojna między Alliance, a Hordą będzie pierwszoplanowym motywem i nawiąże chociażby do Warcrafta II, który skupiał się na tym konflikcie.

Dodatek otrzymał już swoją oficjalną stronę, jest też pierwszy trailer, który możecie obejrzeć poniżej. Jeśli chodzi o reakcje fanów, to są one różne. Wg. jednych rasa Pandarianów w WoW jest kompletnie nietrafionym pomysłem i naginaniem tzw. lore, ale są też i tacy, którzy już pewnie nie mogą się doczekać kiedy stworzą sobie Pandariańskiego Monka, który jest kolejną klasą postaci w WoWie. Miejmy nadzieję, że tym razem będzie ona trochę lepiej wyważona niż Death Knight.

Image

Bardzo ciekawą informację jest też fakt, iż osoby, które wykupią roczną subskrypcję abonamentu w WoW (kwota płatna co miesiąc, a nie za jednym razem, bez możliwości jej anulowania) otrzymają Diablo III zupełnie za darmo!

Jakby na to wszystko nie patrzeć, fani World of Warcraft nie mogą narzekać na fakt, że Blizzard ich zaniedbuje. Jak dużym sukcesem będzie Mists of Panderians okaże się w 2012 roku, kiedy to rozszerzenie będzie miało swoją premierę.

Filmik
:

"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego
chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś,
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Dołączenie: 13 Lip 2011, 16:29
Ostatnio był: 16 Sty 2024, 21:27
Miejscowość: Amsterdam
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 101

Postprzez Soviet w 06 Sty 2012, 17:48

Blizzard ma już wszystko gdzieś i robi dobrze Chińczykom, którzy jako jedyni jeszcze tłumnie grają :) Ja tam jestem ciekawy jaki będzie następny MMO.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez CONAN w 06 Sty 2012, 17:57

No też jestem ciekaw , no ale WoW nawet mi sie podoba ;) grając masz taki + że jak Cie okradną itp to Blizz odda to co zaje**** no bo w końcu za coś sie płaci ten abonament ;)

P.S-zobaczymy jakie bd Diablo 3 ^^
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Postprzez Soviet w 06 Sty 2012, 18:19

To nie jest prezent tylko customer service. No i jak grasz poważnie w WoWa to polecam zainstalować Authenticator - pójdzie na każdym telefonie z Javą.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez CONAN w 06 Sty 2012, 18:45

Wiem ale ostatnio na hmm Battle.net czytałem że już nie będą wspierać wersji java , więc na mojej avilce nie pójdzie
;( ale w empiku jest authenticator za 35zl wiec już to bd można kupic jak sie wbije chociaż 45lvl :P

Image
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Postprzez Soviet w 06 Sty 2012, 18:47

Jeśli ściągniesz teraz to będzie działał dalej, nawet po tym jak przestaną wspierać.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości