Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Postprzez walec w 14 Sie 2011, 22:32

PC: Pierwszy był Duke Nukem 3D :E - po nim kolej na Hexeny, Heretice, Doomy -oczywiście Half Life (wszystko co wyszło), Unreale , Medale, Call of duty. Kupę czasu zjadła mi Syberia 1 i 2-Sztuka nie gra, Far Cry 1 i 2 na przemian z Halo i Doom 3. Największa przygoda z graniem online- Enemy Territory. Bioshock i jego pierwowzór System Shock (specjalnie instalowałem Win95) i oczywiscie ostatnio Stalkery :E

Playstation/Playstation2: Tomb Raider 1-5 (całe studia mi to zajeło- czyli 1 część na rok akademicki :D ),potem serie Resident Evil, Silent hill,Metal Gear Solid ,Forbidden Siren. 1 i 2 Medal of Honor na PSX i wszystkie Medale na PS2. Okami - wielce dziwny szpil;Splinter Cell, Fear Effect 1 i 2,ostatnie Tomb Raidery :Legend i Underworld

Playstation3- nie uwierzycie ale kupiłem konsolę żeby zagrać w ostatniego (podobno :E ) MGS-a. Guns Of the Patriot był powodem ciosania na łbie kołków przez Żonę i ostatnim megazłodziejem czasu- teraz granie tylko z soboty na niedziele- starość nie radość- śmierć nie wesele :wink:
Image
Awatar użytkownika
walec
Kot

Dołączenie: 11 Cze 2011, 02:48
Ostatnio był: 09 Sie 2021, 09:53
Miejscowość: Świętochłowice
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez Adam w 29 Sie 2011, 19:27

Dodam jeszcze Red Orchestrę (ponad 400 godzin na xfire). Resztę tego typu gier, znajdziecie na moim xfire'owym profilku ;)
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Greyeeh.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez nismoztune w 02 Wrz 2011, 18:56

Oto gry które zeżarły mi najwięcej życia:
S.T.A.L.K.E.R - wszystkie części. Po prostu niesamowity klimat.
Combat Arms - gram już 3 lata. Fajna strzelanka, ale potrafi być denerwująca (mój nick Michal_Pro).
Warcraft 3 Regin of Chaos i Frozen Throne - Kultowa gierka, fenomenalna fabuła. Szkoda, że nie ma kontynuacji.
Icewind Dale II - fajna fabuła, dużo zadań i dużo fajnych czarów (najbardziej lubię grać druidem).
Age of Empire I i Age of Empire II - III część nie ma już takiego klimatu jak wcześniejsze.
Fallout 2 i 3 - uwielbiam patrzeć na zniszczone USA. Niesamowity klimacik. Mają to na co zasłużyli.
Ostatnio edytowany przez nismoztune, 02 Wrz 2011, 19:19, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez Glaeken w 02 Wrz 2011, 19:11

PC:
Championship Manager/Football Manager - najpierw CM który rozbił się na CM i FM, zabrał mi kawał życia bo przy tej grze nieźle się wsiąka nie będąc nawet fanem piłki nożnej.
Baldurs Gate 1-2 + dodatki - co tu dużo mówić... legenda
Fallout 1-3 - kolejna legendarna seria gier i aż 5 dodatków do trójeczki.
Team Fortress 2 - żeby każdy tryb multi tak wciągał jak ten.
Theme Hospital - to już niemal tradycja: raz do roku przechodzę całą grę.

PS3:
GTA IV + 2 dodatki - ... i ciągle odkrywam jakieś smaczki.
Uncharted 2 + dodatkowe mapy - tryb multi w U2 nie pozwala oderwać się od ekranu... a już zbliża się U3.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 19 Gru 2025, 09:54
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Wayathin w 07 Lis 2011, 22:07

Thief 3 i Fallout 3.
No tak Fallout 3 to wiadomo , dużo zwiedzania itd. i masa pomysłów na przejście gry.
A Thief 3 to po prostu, wciągnęła mnie ta gra i tyle. Rany, jak ja się babrałam z tym sierocińcem...
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Postprzez Gizbarus w 07 Lis 2011, 23:04

Tak na szybko, to dla mnie bodajże Wizardry 8 (bo na mojej wersji z czasopisma nie działał wiz8fast:D), Morrowind (mody, japier... Miesiące gry bez końca:D) i Stalker CoP - przechodzenie gry raz po razie siedem razy, potem dwa razy na SGM...:D
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Xen w 12 Lis 2011, 10:52

GTA IV - Nadal 88% gry ehh... :P wersja konsolowa, Age of Mythology - Dopóki miałem płytkę wszystko stykało. NFSU2 Spotkało taki sam los jak AOE. Oczywiście morrowind grałem od 2003. Nie wiem czy tu Crysisa dodać, bo nierzadko w niego gram, ale też nie często. gram w niego od premiery. Wiedźmina też nie zabraknie ;) w Heroes of Might and Magic V nadal gram choć rzadko, od premiery.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez KOSHI w 22 Sty 2012, 13:21

Jakby się zastanowić to: Fallout 2 - przeszedłem z 7 razy gdzieś - masa czasu "zmarnowana" :E .BG 2 - wszystkie misje i questy poboczne + Tron Bhaala gdzieś do połowy: z dobry ponad miesiąc każde popołudnie zarwane. Shadowman - ze 100 godzin poszło i tak nie skończyłem bo nie mogłem się już połapać w tych lokacjach. Disciples II, Commandos, NFS: U - to też zżeracze czasu były. Diablo, obie części - jakby zebrać to ze 2, 3 miesiące grania popołudniami będzie.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez Lucjusz w 22 Sty 2012, 13:51

Ostatnio w GTA San Andreas pocinam całymi popołudniami, wieczorami i po nocach. Nie śpieszę się z questami, sporo zwiedzam. Może porwę się żeby przejść na 100%.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez tefinho88 w 22 Sty 2012, 14:24

GOTHIC GOTHIC I JESZCZE RAZ GOTHIC
oczywiscie 1, 2, NK ;) Pamietam jaka w podstawowce i gimnazjum mialem fazke ^^ nieprzespane noce, zarwane cale dnie ... Ta radosc kiedy po kilku latach od zakonczenia 1 czesci, odpalilem 2 ;) MEGA, klimat nie do pobicia.
na temat 3 czesci moge powiedziec ze sam poczatek mnie wkrecil niesamowicie, ale im dalej tym nudniej...
o 4 czesci chyba nie ma co pisac, w mojej swiadomosci nigdy nie powstala ;)

No i oczywiscie STALKEREK, na poczatku bylem jego przeciwnikiem, widzac gre u kolegi. to byly czasy, kiedy najpotezniejszy komputer w okolicy radzil sobie ze stalkerem SHOC na medium. U mnie gra nawet nie startowala i jakos o niej zapomnialem. Ale kilka lat pozniej sprzet pozwolil no i to samo co w przypadku Gothica :) po pierwszej czesci, wyczekiwanie na kolejna i ta dalej. No a teraz jestem na etapie oczekiwania STALKERA 2 ;>
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Postprzez Isza w 22 Sty 2012, 16:43

Stalker Cień Czarnobyla … przechodziło się tą część kilka razy, oraz Heroes III , ile nocy spędziło się na graniu ze znajomymi tego nie potrafię nawet zliczyć . :E Trochę czasu z życia zabrał też counter strike albo stalker w trybie multiplayer , ja po prosty lubię grać ze znajomymi. :E

Hmmm i chyba jeszcze alone in the dark... trochę nad tym czasu spędziłam, dobra to na tyle bo czym więcej myślę, tym wiecej tytułów przychodzi mi do głowy i mogłabym zaraz esej na ten temat napisac. :E
" Nie wiem czemu żołnierz idzie do ataku ... ale idzie"
Awatar użytkownika
Isza
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2011, 01:53
Ostatnio była: 06 Maj 2015, 12:42
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 35

Postprzez Allistdead w 22 Sty 2012, 22:47

Mam bardzo długi staż w graniu więc mógłbym tu cała stronę zaspamować grami co zeżarły mi kawał życia. Statystyk nie prowadzę ale chyba najwięcej grałem w serię Europa Uniwersalis (dwójka i Hearts of Iron 2 najczęściej). Aczkolwiek jak dorwę jakąś nową, albo mam smaka na jakąś starszą to potrafię parę dni w taką młócić jak tylko mam czas (aż skończę, a że lubię mieć skończone na 100% to sami rozumiecie). Jeśli chodzi o gatunek to zdecydowanie najwięcej grałem w RPG a potem strategie.
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości