Martinezz321 napisał(a):Na stalkera czekałem 4 lata. Miał to być cud nad cudami i rzeczywiście jest cud-kuriozum przedziwne.
1. Zainstalowałem podstawową wersję gry. Ale cóż to w podstawowej wersji nie można wykonać podstawowych zadań gdyż ponieważ panowioe z GSC zapomnieli że nasz główny zleceniodawca utknął za zamkniętymi na głucho drzwiami. Drzwi oczywiście otworzyć nie można no chyba że...
2. Zainstalowałem patch 1.0004. Z zadowoleniem przeczytałem że panowie poprawili również engine i teraz gra chodzi do 25% szybciej.
3. Kładę swoje drżące łapki na klawiaturze a tu.... rodzinny slide chow? Gra skacze czka przycina się i generalnie w ogóle nie da się grać przy tych samych ustawieniach suwaków co w wersji 1.000 - 1024 na 768, object dynamic lighting i reszta ustawień na medium! Nawet po zejściu do rozdzielczości 800 na 600 i obniżeniu przeróżnych detali przycinka jest taka że nie da się do nikogo trafić.
Długo drapałem się w głowę rozpatrując swój hardware ale na moim Radeonie x800GTO i 2ghz Athlonie takie gry jak FEAR czy Call of Juares chodzą zupełnie grywalnie już nie mówiąc o stareńkim a wcale nie pozbawionym tych samych efektów Far Cry który śmiga aż miło.
4. Wróciłem do wersji 1.000. Znów wszystko w miarę chodzi przy 1024 i object dynamic lighting. No nie żeby się zachwycać ale da się i postrzelać. Rozpakowałem i wrzuciłem fix który miał otworzyć drzwi do handlarza Sidorovicha (dostępny na tej stronie) i... nic. Drzwi zabite na głucho. Nosz kurrr....
5. Postanowiłem zainstalować jeszcze raz patch 1.0004 i grać na static lighting - nie ma wyjścia. Jakież było moje zdziwienie gdy teraz gra przy object dynamic lighting chodzi - kapryśnie ale nie tak koszmarnie jak poprzednio. Lagi czytania są dłuższe niż przy wersji 1.000 ale da się chodzić. Co ciekawe gra zaczęła się zawieszać - ot tak po prostu - idę sobie gra doczytuje i... stop, paluch w reset i jeszcze raz. Wielce intrygujące bo na wersji 1.000 pograłem spokojnie 4 godziny bez żadnego zwisu.
Zatem:
1. Chciałem pogratulować panom z GSC pracy, szczególnie nad patchami do gry.
- dlaczego zaczął się wieszać bez opamiętania?
dlaczego fix do Sidorovicha nie robi nic mimo że wykonałem wszystko zgodnie z instrukcjami - skopiowałem katalog do katalogu z grą oraz poprawiłem wpis w odpowiednim pliku (w kolejnych próbach nie poprawiałem tego wpisu, kopiowałem zawarty w fixie plik w różne miejsca).
Pozdrawiam serdecznie i wybaczcie ten przydługi wstęp.

Ja w stalkerze mam wszystko na minimum i ledwo zipie a w FEAR na maxa oprócz cieni i zasuwa aż miło -gdzie tu logika?

$app_data_root$=true|false|C:\|Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
$game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
$game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\
$game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
$game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\
$game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
$game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
$game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\
$game_config$ = true| false| $game_data$| config\
$level$ = false| false| $game_levels$
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
$logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
$screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\
$downloads$ = false| false| $app_data_root$| downloads\
$mod_dir$ = false | false | $fs_root$ | mods\

Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości